10 Dingen die je écht moet doen in Portugal

Portugal is een bestemming die zó lang op mijn wensenlijstje stond, maar er elke keer maar niet van kwam. Totdat we een stad zochten waar we langer dan een paar nachtjes wilden verblijven. Het werd Lissabon, waar we voor twee weken een appartementje huurden. Maar we bleven langer in Portugal, want ook huurden we een auto waarmee we het zuiden van het land hebben ontdekt. Portugal is fijn. Wat je écht moet doen als je in Portugal bent?

1. Huur een appartementje is Lissabon

Waarom wíj voor twee weken een appartement in Lissabon huurden? Omdat we wilden ervaren hoe het is om in een buitenlandse stad te ‘wonen’. Om een beetje te leven als een local. Het is zo anders dan wanneer je in een hotel verblijft. Je leert de stad nóg beter kennen.

2. Bezoek Lissabon in juni

Waarom? Juni is dé feestmaand van Lissabon. In deze maand worden er meerdere feesten gevierd en evenementen georganiseerd. Vooral de wijk Alfama hangt vol met kleurrijke slingers, waar tot in de late uurtjes op straat feest wordt gevierd. Ook zijn er optochten, filmfestivals en uiteraard Fadovoorstellingen (het Portugese levenslied, red.).

3. Eet pateis de nata bij Casa Brasileira in Lissabon

Ik ben niet een onwijse zoetekouw. Of in ieder geval, ik ben niet zo van de koek en taart. Maar pateis de nata, die zijn zó lekker. Per toeval liepen we Casa Brasileira (Rua Augusta 267) binnen en bestelden aan de bar een paar pateis. Typisch Portugees en gevaarlijk lekker.

4. Beklim Cristo Rei

Cristo Rei is een ruim 100 meter hoog standbeeld van Jezus Christus. Vanaf de voet van het standbeeld schijn je een panoramisch uitzicht over de stad Lissabon te hebben. Dit hebben wij zelf helaas niet mogen ervaren. Waarom? De toegangprijs van €5,- kan enkel contant betaald worden. En laten wij nou net geen contant geld bij ons hebben gehad en was er in geen velden of wegen een pinautomaat te vinden. Balen!

5. Huur een auto

Maar we wilden naast Lissabon, meer van het land zien. Daarom huurden we een auto, waarmee we het zuiden van Portugal hebben ontdekt. Vrij om te gaan en staan waar je wil, geen vooraf uitgestippelde route en genieten van al het moois dat je onderweg tegenkomt. Heel fijn.

6. Ga surfen in Sagres

Eén van de eerste stops was het surfdorpje Sagres. Onze eerste indruk toen we er binnenreden: wat een grijze, grauwe bedoeling. Maar dat gevoel draaide al snel bij, want het bleek een heel relaxed dorpje te zijn, waar we onze eerste surfervaring hebben beleefd. Het was er zo gezellig dat we er uiteindelijk bijna een week zijn gebleven. Hoe het surfen ging? Laten we het erop houden dat ik in andere dingen beter ben 😉

7. Geniet van de zonsondergang in Sagres

In Sagres kan je niet alleen goed surfen, maar een paar kilometer buiten het dorpje kan je ook van een prachtige zonsondergang genieten. Wij deden dat op het dak van een oude brandweerwagen.

8. Rijd door de bergen rond Monchique

Na Sagres reden we richting Monchique, één van de hoogstgelegen dorpjes van de Algarve. En echt, de rit er naartoe is al adembenemend mooi. Monchique is een pittoresk bergdorpje, met smalle straatjes en een gezellig dorpsplein. Ook vind je in de buurt de warmwaterbronnen van Caldas de Monchique. Aanrader!

9. Ga zwemmen in de zee bij Zambujeira do Mar

Portugal heeft een prachtige kustlijn, met echt adembenemend mooie stranden. Die van Sagres was al prachtig, maar de zee is daar echt heel koud. Een ander mooi strand ligt bij de plaats Zambujeira do Mar. Do I need to say more

10. Bezoek Sintra

Voordat we onze auto terugbrachten naar Lissabon, maakten we een tussenstop in het dorpje Sintra. Sintra ligt op 30 km van Lissabon en staat vol met prachtige paleizen en kastelen. Een tikkeltje toeristisch is het wel, maar zo een bezoek waard.

Ik heb echt ontzettend genoten van ons verblijf in Portugal. Het was de eerste, maar absoluut niet de laatste keer. Er is nog zoveel moois dat we willen zien. Ik wil bijvoorbeeld heel graag een keer naar Porto en genieten van de heerlijke zomeravonden onder het genot van (witte!) sangria. En wist je dat ik niet eens de typisch Portugese Kip Piri Piri heb geproefd? Genoeg redenen om terug te gaan…

Wat mag je volgens jou echt niet missen als je in Portugal bent? 

Dit artikel is geschreven is samenwerking met De Jong Intra Vakanties. Het bevat echter enkel mijn eigen mening en ervaringen. 

4 Thoughts on “10 Dingen die je écht moet doen in Portugal

 1. Oh, nu wil ik echt weer terug om de andere kant van Portugal te ontdekken! Wij waren begin maart aan de Algarve en dat is ons toen erg goed bevallen. Lissabon staat zeker ook nog op mijn lijstje maar ook het binnenland trekt me enorm aan.

  • Linda on 26 april 2017 at 14:15 said:

   Portugal is zo’n mooi land! Ik heb alleen nog maar het zuiden mogen ontdekken, maar ben ook echt ontzettend benieuwd naar de rest van het land.

 2. Allemaal superleuke tips, maar ik mis er nog een paar: eet een visje in Nazaré, ontvlucht de massa aan de stranden van de Zilverkust, bezoek Unesco werelderfgoed daar vlakbij en proef de Middeleeuwen in Obidós. Haha, daar hebben wij ons mee vermaakt! (en Sintra en Lissabon vonden wij ook super!)

  • Linda on 26 april 2017 at 14:15 said:

   Jaa, dankje voor de tips!! Door tijdgebrek zijn wij in het zuiden gebleven, maar wil absoluut nog een keer terug. Zal jouw tips dan niet vergeten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation