14 reisvragen die ik mezelf heb gesteld…

Ik dacht, misschien vinden jullie het wel leuk om mij wat beter te leren kennen 🙂 Daarom heb ik wat vragen die met reizen te maken hebben beantwoord…

1. Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

België, Bosnië, Cambodja, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Kroatië, Laos, Luxemburg, Maleisië, Marokko, Oostenrijk, Polen, Singapore, Slovenië, Spanje, Thailand, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Verenigd Koninkrijk en Vietnam.

2. Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? 

Argentinië! En nog veel meer plekken: zie Travel Wishlist.

3. Wat is jouw meest ideale vakantie?

In ieder geval naar een warm land! Daarnaast wil ik de stad of het land echt ontdekken. Voor mij dus geen strandvakantie met een cocktailtje in je hand, maar wandelingen en fietstochten. Een relaxed dagje op het strand tussendoor is uiteraard geen straf… 😉 

4. Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?

Thailand! Ik heb Thailand pas écht leren kennen toen wij (Paul en ik) vouwfietsen hebben gekocht in Bangkok, en daar vandaan zijn gaan fietsen tot de grens met Maleisië. Dan leer je het echte Thailand kennen, in plaats van de toeristische plekken. Ik heb Thailand in mijn hart gesloten.

5. Laat je aller mooiste vakantiefoto zien!

Sorry, kan niet kiezen…

Van boven naar beneden, van links naar rechts: Kampot (Cambodja), Hoi An (Vietnam), Sa Pa (Vietnam) en Singapore.

6. Met wie ga je meestal op reis?

Met Paul!

7. Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan?

Met mijn zus. Toen we jonger waren zijn we samen (met twee vriendinnen) op feestvakantie geweest en hebben we door Europa (en Marokko) ge-InterRail-ed (wat is het voltooid deelwoord van Interrailen?). De laatste jaren hebben we samen geen reisjes meer gemaakt, dus hoogste tijd 🙂

8. Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Paul!

9. Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

Met mijn ouders ging ik nooit in Nederland op vakantie. Toen ik dertien was ben ik met mijn buurmeisje en haar ouders een paar dagen mee geweest naar Zeeland. Toen we daar aankwamen regende het pijpenstelen. “Dit is dus in Nederland op vakantie zijn?”, dacht ik. Gelukkig klaarde het snel op en heb ik een geweldige vakantie gehad (inclusief vakantieliefde)!

10. Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?

Absoluut een zonvakantie! Tijdens mijn studie ben ik een keer op wintersport geweest. Het was leuk, maar niet echt iets voor mij. Ik ben toch best klunzig en houd gewoon veel meer van de zon en warmte. 

11. Wat is jouw leukste vakantieherinnering?

Absoluut onze geweldige rondreis van vijf maanden door Zuidoost Azië. Teveel leuke herinneringen om op te noemen.

12. Wat is jouw minst leuke vakantieherinnering?

Even denken… Wat nu in mij opkomt, is Sihanoukville in Cambodja. Ik ben echt geschrokken van het sekstoerisme dat je daar hebt. Constant loop je langs bejaarde mannen (en dan bedoel ik écht bejaard) met meisjes van rond de 20 jaar. Ik vond dat heel naar om te zien. We zijn er dan ook snel weer weggegaan.

13. Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie (of ben je al geweest)?

Al geweest: Oostenrijk (Wenen), Duitsland (Frankfurt), Maastricht (oké, ik doe wel stedentripjes in Nederland) en België (Brussel).

Gepland: even helemaal niks doen op een bungalowpark in Mierlo (Nederland), Kroatië (Rovinj) en ‘nog te plannen’….

14. Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Geen enkel land! Tuurlijk zijn er bepaalde steden/landen die mij minder trekken, of waar ik nu niet snel heen zou gaan omdat het daar minder veilig is. Maar er is geen enkele plek waar ik nooit heen zou gaan op vakantie. Ik wil graag heel de wereld ontdekken…

En, hebben jullie nog leuke reisjes gepland staan?!

8 Thoughts on “14 reisvragen die ik mezelf heb gesteld…

 1. Leuk om je zo beter te leren kennen. En een beetje herkenbaar. Ik hou ook veel meer van de zon en warmte. Die eerste foto is echt adembenemend mooi met dat licht! Die tweede, ik herken Hoi An helemaal niet, grappig gekozen.

 2. Linda on 20 april 2015 at 09:55 said:

  Dankje!! Het is net voor het drukke deel met alle winkeltjes, daar ligt dit veldje ineens.

 3. Wat een fijne post. Net wat Lizette zegt, leuk om je op deze manier te leren kennen. Wat heb je al veel bijzondere en mooie landen mogen bezoeken. Prachtig. Reisfoto’s kiezen is moeilijk he.. haha! Ik vind ze in je post allemaal mooi.

 4. Erg leuk om te lezen en je zo wat beter te leren kennen. Klinkt gaaf, om met de fiets op pad te gaan in Thailand. Mooie reisplannen heb je, leuke trips!

  • Linda on 4 mei 2015 at 09:47 said:

   Door Thailand fietsen was echt een geweldige ervaring! Ik zou het iedereen aanraden. Perfecte fietspaden, autobestuurders die super rekening met je houden. En dan kom je op plekken waar geen toerist te bekennen is…

 5. Vera Csöngei on 27 april 2016 at 10:36 said:

  Ik ben trots op je zusje! Ik wil ook graag een reis(je) met jou maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation