5x Eten & Drinken in Boedapest!

Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe een ontzettend vette stad Boedapest is! De laatste keer dat ik er was is volgens mij alweer drie jaar geleden, dus hoog tijd voor een nieuw bezoek. Maar voor nu een lijstje met leuke plekjes om wat te eten en te drinken.

1. Book Cafe Lotz Térem (Andrássy Utca 39)

Aan de chique Andrássy Utca vind je boekenwinkel Alexandra, waar Book Café Lotz Térem in gevestigd is. Dit is echt het meest prachtige café dat ik ooit in een boekenwinkel (of überhaupt) heb gezien en is absoluut een bezoekje waard.

2. Café Waggon (Achterin het stadspark)

Een heel gezellig cafeetje in een oude wagon. Wij kwamen hier regelmatig voor een kopje koffie, maar je kunt er uiteraard ook terecht voor een biertje en snacks.

3. Szamos Marcipán (Párizsi Utca 3)

Szamos Marcipán is een Cukrászda, oftewel een banketbakkerij. Het is er heel traditioneel ingericht en ze hebben er heerlijke taartjes. Lekker hoor!

4. Bonnie Restro (Ferenciek Tere 5)

Ik ging naar deze bistro met Hongaarse vrienden. Het is er heel leuk ingericht en ze serveren heerlijk eten, tegen een mooi prijsje. Jammer genoeg staan er minder typisch Hongaarse gerechten op de kaart dan een paar jaar geleden, maar je vindt er uiteraard nog steeds de welbekende Hongaarse goulashsoep.

5. Szimpla Kert (Kazinczy utca 14)

Na heerlijk te hebben gegeten, is het uiteraard tijd voor een drankje. Een aanrader? Szimpla Kert! ‘Kert’ betekent letterlijk vertaald tuin. In Boedapest vind je meerdere kerts, waarvan Szimpla Kert de meest bekende is. Szimpla Kert is een zogeheten ruin pub; een bar in een ruïne. Het is een super gezellige, creatief ingerichte bar, waar het bier ook nog eens prima betaalbaar is. 

Heb jij nog tips voor lekkere restaurants of gezellige barretjes in Budapest?

Psst! Wil je tips voor een stedentrip naar Budapest? Lees dan dit artikel nog even door…

5 Thoughts on “5x Eten & Drinken in Boedapest!

  1. Piroska on 27 juni 2016 at 22:10 said:

    Hoi Linda toevallig gaan wij over 2 weken naar Hongarije. En ook 2 dagen naar Budapest. Super leuk laatste keer is denk ik 8 jaar geleden. Groetjes piroska

  2. Pingback: 11x Doen in Boedapest | One Day Trip

  3. Pingback: Wat je niet mag overslaan op een girls trip naar Budapest | OneDayTrip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation