5x Eten & Drinken in Maastricht

Wat doe je tijdens een weekendje Maastricht als het met bakken uit de hemel komt? Eten, heel veel (en lekker!) eten. Ik zet vijf eettentjes (inclusief een ijssalon) voor jullie op een rij.

1. Koffie bij Joost en Maartje (Maastrichter Heidenstraat 8)

Koffie bij Joost en Maartje zat bij ons om de hoek, dus waar gingen wij heen om te ontbijten? Juist ja, hierheen. Ze serveren er heerlijke koffie en naast een standaard croissantje of chocoladebroodje, kan je ook gaan voor yoghurt met homemade granola en vers fruit of té lekker zuurdesembrood met fetacrème, rode biet en walnoten. Lekker, lekker, lekker.

2. Livin Room (Heggenstraat 7)

Man, man, man, wat hebben we hier heerlijk geluncht. We namen beiden (m’n moeder en ik) een té lekker sapje van rode biet, wortel, appel en gember en een absolute aanrader voor de lunch is een sandwich met bietenhumus, avocado en spinazie. Of de pita met zalmsalade. En die inrichting, hoe gezellig! Ik ben enthousiast.

3. Rumors (Koestraat 13)

Nog geen trek in het avondmaal maar wel zin in een drankje en een kleine snack? Ga dan naar Rumors. Lekkere drankjes, maar veel belangrijker: lekkere snacks. Aanraders? De zoeteaardappelfrietjes met een dip van crème fraîche en peterselie en het brood met bietendip (we hebben veel bieten gegeten dit weekend, haha).

4. La Bodega (Platielstraat 9)

Tortilla, gefrituurde inktvisringen en papas arrugadas con Mojo picón (oftewel, in schil gekookte aardappeltjes met pikante paprikasaus). Zomaar wat tips van de uitgebreide tapaskaart van La Bodega. Fijn Spaans sfeertje ook hier.

5. Galetaria Candiero (Koestraat 10)

Tegenover Rumors vind je een herlich ijstentje. Ik nam de strawberry surprise en mango/aardbei. Lekker hoor. Maar ze hebben uiteraard veel meer smaakjes om uit te kiezen.

P.s.: op zoek naar tips voor wat je in Maastricht kan doen als het niét met bakken uit de hemel komt? Lees dat dit artikel even door 🙂

2 Thoughts on “5x Eten & Drinken in Maastricht

  1. Pingback: Girls Weekend: Maastricht! | OneDayTrip

  2. Pingback: Terugblik op reisjaar 2018 | OneDayTrip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation