5x Eten & Drinken in Santiago de Chile

Santiago de Chile behoort niet perse tot de hoogtepunten van onze reis. Althans, het is niet een stad die je naar mijn mening absoluut niet mag overslaan. Het is echter wel een stad waar we ons op een gegeven moment best thuis begonnen te voelen. Doordat al het papierwerk rondom het kopen van onze auto allemaal net ietsje langer duurder dan gepland, hebben we in totaal best een aantal weken in Santiago doorgebracht. Genoeg tijd dus om de lekkere plekjes van de stad te ontdekken, om wat te eten, maar ook om wat te drinken.

Tirso de Molina (Santa María 409)

De nummer één reden waarom je hierheen moet gaan is voor de groenten en het fruit. Het aanbod is gigantisch, de producten zijn heerlijk en je betaalt er niet meer voor dan een paar dubbeltjes. Neem bijvoorbeeld een halve kilo aardbeiden voor €0,25 of een heerlijke avocado voor de helft van de prijs in Nederland. Maar ook voor een lekkere maaltijd ben je bij Tirso de Molina op het juiste adres. Ga daarvoor naar de eerste verdieping en ga voor een typisch Chileens gerecht. Of Peruaans. Of Argentijns. Of…

Los Reyes del Pan bakkerij (hoek Artesanos en Avenida Recoleta)

In de buurt van Tirso de Molina vind je Los Reyes del Pan Bakkerij. En geloof me, je bent nog nooit in zo’n swingende bakkerij geweest. De welbekende beat die je overal uit de auto’s hoort bonken, is ook in deze bakkerij goed aanwezig. Maar daar komen we niet voor. Waarvoor wel? De overheerlijke empanadas. Ze zijn gevuld met een vlees/aardappel-vulling en zijn echt te lekker. En neem er de groene salsa bij, heerlijk. Je kunt ook voor een chemisch uitziend taartje gaan. Geef mij maar de empanadas.

Restaurant Baquedano (Ramón Carnicer 1)

Het is niet perse zo dat ze hier heerlijk eten serveren, maar typisch Chileens is het wel. En het leuke is dat je hier eigenlijk alleen maar locals ziet. Dus wil je ergens eten zoals de locals doen? Ga dan naar Restaurant Baquedano. Oh en kijk er trouwens niet vreemd als de ober er automatisch van uitgaat dat je een halve liter bier wil. Do as the locals do

Sushi Akawai (Santa Isabel 219)

Sushi en Zuid Amerika. Het is elke keer weer een verrassing wat je krijgt. Op een avond nam een Fins stel ons mee naar een sushi tent. En verwacht vooral niet een fancy restaurant, nee hoor, gewoon een toko waar Chilenen hun best doen om heerlijke sushi in elkaar te knutselen. We gingen voor gemak en bestelden zo’n standaard bord voor vier personen. De sushi was best lekker, al moest je wel je best doen om een sushi te vinden waar géén cream cheese in zit. Cream cheese, ze houden ervan.

Café Utopia (José Victorino Lastarria 105)

In veel reisgidsen wordt de wijk Bella Vista genoemd als dé uitgaanswijk. En inderdaad, genoeg barretjes en restaurantjes te vinden daar. Maar om nou te zeggen dat het er onwijs gezellig is. Neuh, niet bepaald. Je vindt er vooral veel mensen die wat minder helder zijn en drugs aan je proberen te verkopen. Wat wél een hele leuke buurt is, zijn de naast elkaar gelegen wijken Bellas Artes en Lastarria. Gezellige straatjes met genoeg barretjes en restaurantjes om er een hapje te eten of drankje te doen. Bij veel tenten moet je trouwens wel iets te eten erbij bestellen als je een alcoholisch drankje wil. Maar een kleine snack voor de hele groep is al voldoende, zolang je maar iets besteld. Schijnt iets met de horecawet te maken te hebben.

Ben jij een keer in Santiago de Chile geweest? Wat is volgens jou dé hotspot?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation