5x Eten en Drinken in Lissabon!

Eten en drinken in het buitenland, I love it. Ook in Lissabon hebben wij verschillende eettentjes uitgeprobeerd, en veel, heel veel Pasteis de Nata gegeten. Pasteis de wat…?

1. Casa Brasileira

Ik begin meteen met de plek die je eigenlijk echt niet mag missen. Weleens gehoord van de Pastel de Nata? De typisch Portugese lekkernij, die het dichtst in de buurt komt van een custardcakeje maar dan in bladerdeeg. Oke, ik weet dat men zegt dat je de beste kan vinden in de wijk Belém, maar ook bij Casa Brasileira (Rua Augusta 267) zijn ze heerlijk. Do as the locals do and bestel aan de bar. Niet alleen gezellig (tussen de locals staan), maar het scheelt ook nog eens in de prijs (bijv.: voor een sandwich op het terras betaal je €4,50 maar aan de bar maar €2,50).

2. Bambu

Houd je van Aziatisch eten? Ga dan langs bij Bambu (Avenida da Liberdade 13), waar ze Asian streetfood serveren. Ik nam de noodle salad, met lekker veel koriander. Heerlijk! Ik moet wel zeggen dat het niet onwijs vult, dus ben je een grote eter, bestel er dan nog wat bij.

3. Mercado da Ribeira

Mercado da Ribeira (Av. 24 de Julho 50) is een foodcourt in het centrum van Lissabon. Ik hou van foodcourts. Je kan kiezen uit verschillende soorten keukens en bent, als je met een groep bent, niet gedwongen om voor hetzelfde tentje te gaan. Ik ging voor de sweet potato and chickpeas salad (sorry, weet even niet meer bij welk tentje) en hij was lekkerrr!

4. Porto Alfama

Mijn favoriete wijk in Lissabon is absoluut Alfama. Je kan daar uren rondlopen door de smalle, steile straatjes en elke keer weer een nieuw plekje ontdekken. Ook kan je kiezen uit vele tentjes voor een hapje en een drankje. Op een avond kwamen we terecht bij Porto Alfama (Rua de São Pedro, 26). Supervriendelijk personeel, heerlijke wijn en lekkere tapas.

5. Theehuis Chafariz D’El Rei

Je hebt theehuizen en je hebt theehuizen. Dit is ábsoluut een theehuis (Tv. do Chafariz de El-Rei 6). Het zit in een pand dat is gebouwd aan het einde van de 19e eeuw en het is prachtig. Je kan er terecht voor een brunch (€18,- p.p.), maar ook voor alleen een lekker theetje met bijvoorbeeld scones.

 

4 Thoughts on “5x Eten en Drinken in Lissabon!

  1. Ik kwam toevallig op je blog uit en zie dat je net een item over Lissabon hebt geschreven. Komt goed uit, want ik heb net vorige week een vlucht geboekt 😉 thanks!

  2. Pingback: Ontdek de verschillende wijken van Lissabon! | One Day Trip

  3. Pingback: Bezoeken in Lissabon: Torre de Belém en Cristo Rei | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation