5x Gratis festivals deze zomer

We hebben al een paar heerlijke zomerdagen gehad en hopelijk gaan er nog vele komen (gaan we uiteraard wel van uit), dus hoog tijd om je festivalkalender samen te stellen. Ik heb voor jullie vijf gratis (!!) festivals op een rijtje gezet.

1. ZomerZondagen (Het Park bij de Euromast in Rotterdam, de zondagen van 5 t/m 26 juni)

Ja, dit is leuk! Chillen in het park, drankje erbij, hapje erbij, muziekje op de achtergrond. Helemaal prima.

2. Parkpop (Zuiderpark in Den Haag, 26 juni)

Jett Rebel, Typhoon en De Kraaien, een aantal namen die dit jaar op Parkpop zullen staan. Ik houd van Den Haag, ik houd van festivals. Hopelijk wordt het weer dit jaar wel wat beter dan twee jaar geleden…

3. Werfpop (Het Leidse Hout in Leiden, 17 juli)

Een relaxed festival, in een park in Leiden. Niet heel groot, maar daardoor juist zo fijn. Het programma wordt nu langzamerhand bekendgemaakt, dus houd hun website in de gaten.

4. Zomercarnaval/Rotterdam Unlimited (Rotterdam, 29 en 30 juli)

Een aantal jaar geleden zijn de festivals Zomercarnaval en Dunya samengegaan tot Rotterdam Unlimited. Rotterdam Unlimited draait om de culturele diversiteit die je in Rotterdam kunt vinden. Naast de welbekende, spectaculaire carnavalsoptocht op zaterdag, kan je op vrijdag én zaterdag los gaan bij één van de outdoor podia. En heb je al zin in heerlijke Surinaamse, Hindoestaanse of Antiliaanse hapjes? Ik wel!

5. Kwaku (Nelson Mandelapark in Amsterdam, de weekenden van 16 juli t/m 7 augustus)

Eén keer ben ik nog maar op het Kwaku festival geweest, jaren geleden, dus hoog tijd om dit jaar weer te gaan. Want het was zo leuk! Van origine is Kwaku een Surinaams festival, maar inmiddels uitgegroeid tot een multicultureel festival. Je kunt er, uiteraard, heerlijk (Surinaams) eten, maar er zijn ook een aantal podia om met je voetjes van de vloer te gaan.

* Oops, kwam er later achter dat dit festival niet gratis is. Voor slechts €6,- heb je echter al een hele leuke dag! 

Heb jij nog tips voor leuke (gratis) festivals komende zomer?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation