5x typisch Chileens eten

Niet helemaal volgens planning, maar uiteindelijk zijn we twee maanden in Chili geweest. De reden hoef ik denk niet meef toe te lichten…?

Maar lang in één land verblijven heeft ook zo z’n voordelen. Je leert het best goed kennen. Eerder schreef ik al over dingen die mij in Chili zijn opgevallen. Vandaag een overzichtje van typisch Chileense lekkernijen.

1. Completo

Je hebt hem misschien al eerder voorbij zien komen: de completo, oftewel een hotdog met van alles erop en eraan. De tomaat en avocado maakt het best lekker, maar het worstje? Zulk ‘vlees’ kan toch niet goed voor je zijn? De Chilenen houden ervan, wat terug is te zien in hun figuur.

2. Palta!

Jaa, geef mij deze maar!

Oké, ik zeg niet dat de avocado een Chileense vrucht is, maar je ziet ze hier echt in overvloed. En ze worden aan zoveel gerechten toegevoegd. Heerlijk! En de prijs? Stukken minder dan die ene Euro die je in Nederland ervoor betaalt.

3. Empenadas

Een empenada is een soort van pasteitje, vaak gevuld met kaas of vlees. Maar je komt ook veel lekkerdere vullingen tegen. Zoals in het bakkertje in Calle Almirante Montt (verlengde van Calle Tempelman) in Valparaíso. Oww, wat waren die lekker!  Kip met curry kruiden, blauwaderkaas/spinazie en een té lekkere met auberginevulling. Lekker lekker lekker.

4. Chorillana

Oké, het klinkt alles behalve smakelijk en het ziet er ook niet bepaald culinair uit, maar echt, zelfs ik, als niet-vlees lover, vond het best lekker. Chorillana is een bord met patat, vlees (inclusief troep worstjes), een ei en als je geluk hebt wat groenten. Heb er helaas geen foto van, maar typisch Chileens is het wel.

5. Alfajores

Iets met chocolade, caramel en melkcreme. Lekker hoor.

Voor welke ga jij?

3 Thoughts on “5x typisch Chileens eten

  1. marlies on 24 december 2015 at 16:56 said:

    Maar de Argentijnen zullen zeggen dat empanadas en alfajores typisch Argentijns zijn 😉 !

  2. Pingback: De kleurrijke havenstad Valparaíso in Chili | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation