5x Wereldkeuken in Berlijn

Weet je wat ik nou écht heel relaxed vind aan Berlijn? Dat je er zo ontzettend lekker en echt heel betaalbaar buiten de deur kunt eten. En je vindt er van alles. Van Vietnamees tot Indiaas, van Italiaans tot Tibetaans. I love it. Ik heb vijf heerlijke restaurantjes voor jullie op een rijtje gezet!

Vietnamees bij Van Anh (Oderbergerstraße 7)

Vrienden van ons gaven dit restaurant als tip en ik ben zo positief verrast door het eten bij Van Anh. Normaal gesproken vind ik Vietnamees niet heel spannend, maar hier! Echt heel lekker. Als voorgerecht namen we twee verschillende soorten springrolls en als hoofdgerecht had ik een overheerlijke curry. Heerlijk eten en vriendelijke bediening, kortom, absoluut een aanrader.

Indiaas bij Naan (Oderbergerstraße 49)

Ja sorry, maar voor alsnog kan wat mij betreft niets tippen aan Indiaas eten. Ik hoú van Indiaas eten. Per toeval kwamen we bij Naan terecht en geloof me, we zijn er nog zeer regelmatig naar teruggegaan. Een aanrader? De lahori daal!

Italiaans bij Il Giradischi (Oderbergerstraße 22)

Il Giradischi zit een paar meter van Naan vandaan, waar je lekkere en betaalbare pizza’s kunt eten. Ik ga eigenlijk standaard voor de vegetariana, en deze is bij Il Giradischi ook echt goed belegd met lekkere groenten. De pizza’s zijn gigantisch, maar dat moet ook wel want ze zijn flinterdun. Hele lekkere pizza’s, maar misschien niet vullend genoeg voor de grote eters.

Ethiopisch bij Langano (Kohlfurther straße 44)

Ik heb wel vaker positieve verhalen over de Ethiopische keuken gehoord, maar nog nooit zelf geprobeerd. Tot in Berlijn. We vinden het altijd wel gezellig om eten te delen, ala tapas en sushi, dus gingen bij Langano voor een grote schaal voor twee (met vlees). Ik was een beetje bang dat het grotendeels uit vlees zou bestaan, maar er zaten gelukkig voldoende vegetarische gerechtjes tussen. We hebben lekker gegeten en het is zeker een aanrader als je van de niet-westerse keuken houdt, maar het ook weer niet heel kruidig of pikant hoeft te zijn.

Tibetaans bij Little Tibet (Gneisenaustrasse 6a)

Hier heb ik echt gegeten totdat ik niet meer kon. Het was zó lekker. Bij Little Tibet serveren ze, uiteraard, Tibetaanse gerechten, maar ook Thaise en Indiase. Maar als je in een Tibetaans restaurant gaat eten, moet je ook wel voor Tibetaans eten gaan, toch? Ik ging voor Norbu Tse, een vegetarisch gerecht met verse groeten en aardappel in romige saus van de ‘Tibetaanse kunst’ (zoals ze het zelf omschrijven). Gewoon proberen, het was heerlijk.

Welk restaurant in Berlijn zou jij nou écht aanraden?

3 Thoughts on “5x Wereldkeuken in Berlijn

  1. Da’s inderdaad erg fijn, zoveel keus aan lekker eten buiten de deur. En deze klinken allemaal als het uitproberen waard… mocht er weer een citytripje Berlijn aankomen dan weet ik iig waar we naartoe moeten. 🙂

  2. Pingback: De leukste parken van Berlijn | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation