6x Eten & Drinken in Belgrado

Belgrado en lekker eten; een combinatie die ik niet perse had verwacht. Maar man, man, man, wat kan je hier lekker eten! Afgelopen jaar was ik met een vriendin een lang weekend naar Belgrado en wat we er vooral hebben gedaan? Lekker, heel lekker en heel véél gegeten. Ik deel graag mijn zes favorieten.

1. Supernatural (Gospodar-Jevremova 23)

Hier gingen we ontbijten. De kaart is niet heel uitgebreid, maar echt, ik heb nog nooit zulke lekkere oats gegeten (met amandelen, framboos, blauwe bessen en banaan). Het zag er niet perse heel smakelijk uit (wat onder de toppings zat), maar het was ver-ruk-ke-lijk. En de greengo smoothie, met spinazie, banaan, appel, sinaasappel, dadels en citroen. Aanraders.

2. Dokolica Bistro (Kralja Milutina 1)

Dokolica zat bij ons om de hoek en wij gingen hier op de eerste dag lunchen, maar je kan er ook terecht voor het ontbijt of avondeten. Er is trouwens wel een (groot) nadeel: je mag binnen roken. Dus laat het weer het toe, neem dan vooral een tafeltje op het terras buiten.

3. Moritz Eis (Krunska 42 en Vuka Karadžića 9)

Deze ijstent vind je op twee plekken in het centrum van Belgrado (en in Kroatië, Montenegro, Roemenië en zelfs Chili!) en ze hebben er heerlijk, 100% natuulijk, ijs. En genoeg smaken om uit te kiezen.

4. Ambar (Karađorđeva 2-4 / Beton Hala)

Restaurant Ambar vind je aan Beton Hala (net als nummer 5 en 6 van deze lijst); de voormalige havenloods aan de kade van rivier de Sava en dé plek in Belgrado waar je heen gaat voor lekker eten en de nodige alcoholische versnaperingen in de avond.
Het eten bij Ambar is verrukkelijk. Ze serveren allemaal kleine gerechtjes, dus helemaal gezellig om te delen. Aanraders? De Ambar salad (met courgette, spinazie, broccoli en avocado), leek croquettes (preikroketjes), beet carpaccio en sweet potato fries. Herlich.

5. Comunale (Karađorđeva 2-4 / Beton Hala)

Ook dit was heerlijk. Hier hebben we geluncht en echt, hoe chill om op het terras te zitten, met uitzicht op de rivier en het zonnetje in je gezicht. Bij Comunale serveren ze van alles: salades, soepen, pizza, pasta, vleesgerechten, visgerechten en, uiteraard, gerechtjes om te delen. Wij gingen voor het laatste. Aanraders? Involtini melanza (auberginerolletjes met mozzarella) en insalata vegetale (salade met rucola, paprika, courgette en aubergine). Lekker.

6. Sakura (Karađorđeva 2-4 / Beton Hala)

Sakura zit achterin Beton Hala en wij gingen hierheen voor hun heerlijke sushi. Naast een restaurant is het ook een bar/lounge, wat voornamelijk te merken was aan de outifts van veel van de gasten. Wij vonden de sushi gewoon lekker.

Heb jij een stedentrip naar Belgrado op je lijstje staan?

One Thought on “6x Eten & Drinken in Belgrado

  1. Pingback: Terugblik op reisjaar 2018 | OneDayTrip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation