6x Eten & Drinken in Sevilla

Eerder dit jaar waren we een lang weekend in Sevilla. Een verrassingsreisje voor manlief, ter ere van het bereiken van een magische leeftijd 😉 Het was zo chill! Ten eerste gingen we van -10°C naar +18°C, wat natuurlijk al top was, maar we hebben ook zo veel en zo lekker gegeten. En je struikelt er letterlijk over de tapastentjes. Ik heb zes eettentjes (inclusief een koffietentje) voor je op een rij gezet.

1. La Locanda (Feria 52)

Dit is echt zo’n plek waar op zondag families komen om uitgebreid te lunchen. Zo gezellig! En lekker. Naast de welbekende kleine hapjes, kan je ook voor normale porties gaan, dus voor ieder wat wils. Wij gingen voor de kleine hapjes en namen onder andere de quiche de verdura en piadina vegetal. Vooral de piadina smaakte erg goed.

2. Torch Coffee Roasters (Ave. Paseo de las Delicias 3)

Als je van écht goede koffie houdt, ben je hier aan het juiste adres. En houd je ook nog eens van carrot cake, dan mag je deze tent echt niet overslaan. Hoé lekker is die. En de koffie was top.

3. La casa fundida (Puente de Isabel II 34-167 -in Mercado de Triana-)

Dit is echt een heel leuk tentje! En lekker. Het zit in Mercado de Triana, de overdekte markt aan de andere kant van de rivier (vanaf het centrum gezien). Ze serveren hier tapas, dus je kan lekker veel proberen. Heerlijk.

4. Milk Away (Calle Hernando Colon 3)

Wil je voor de afwisseling even iets écht gezonds eten? Ga dan naar Milk Away. Het is een heel klein zaakje, met maar een paar zitplekken. Maar je kan ook voor de to-go optie gaan. Ze serveren bij Milk Away smoothies, salades en overheerlijk panini’s. En er is onwijs veel keuze! Ik had een panini met onder andere geitenkaas en rode biet. Errûg lekker.

5. No Lugar (Calle Trajano 16)

Alleen die inrichting al. Ik houd ervan. Al kan ik mij ook wel voorstellen dat sommigen het iets té vol vinden. Ik ging voor de ramen estilo Tahilandés, oftewel, eiernoodles met gamba’s. Maar het zag er echt allemaal verrukkelijk uit.

6. La Catedral (Calle Mateos Gago 5)

Even serieus, die porties! We dachten even dat ze ons de normale porties hadden gegeven in plaats van de tapas-porties, maar nee hoor, ze zijn gewoon alles behalve bescheiden. De aanraders? Alcachofas mediterraneas en de croquetas de gambas. Maar vooral lekker veel proberen, voor het geld hoef je het niet te laten.

¡Buen provecho!

4 Thoughts on “6x Eten & Drinken in Sevilla

  1. La Cathedral is ook een van mijn favorieten! Zoooo lekker hè, de echte tapas in Sevilla!

    • Linda on 27 augustus 2018 at 14:07 said:

      Jaa, heerlijk! Al heb je ook tapastentjes waar ze vooral gefrituurde hapjes serveren. Die zijn weer wat minder 😉

  2. Seville is one of the best places in Spain!!!

  3. Pingback: Terugblik op reisjaar 2018 | OneDayTrip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation