6x nog te regelen voor onze reis

Het is alweer september, dus we kunnen nu zeggen dat we volgende maand vertrekken. Volgende maand al! En we moeten nog aardig wat dingen regelen…

1. Een kleinere laptop kopen

Inmiddels blog ik al ruim een half jaar met heel veel plezier, en jullie snappen dat ik daar natuurlijk gewoon mee door wil gaan tijdens onze reis door Zuid-Amerika. Vijf maanden lang een 15 inch laptop meezuilen zie ik echter wat minder zitten. We gaan daarom opzoek naar een kleiner formaat laptop. Ik ben niet van plan hier honderden euro’s voor neer te leggen. Heeft iemand tips?

2. Een nieuwe camera kopen

Onze camera heeft lensschimmel. Lensschimmel? Ja, lensschimmel. Er zitten hele kleine schimmelvlekjes op de lens. Een beetje jammer, want de camera zelf is opzich nog prima. Voor de euro’s die je neerlegt voor een nieuwe lens, kan je echter net zo goed een nieuwe camera kopen. Pff, er zit helaas niets anders op, want we willen natuurlijk wel een goede camera mee hebben op reis!

3. Fora afspeuren voor een auto

Zoals eerder verteld, zijn we erachter gekomen dat je als buitenlander het best een auto kan kopen in Chili. Tijdens deze research zijn we ook fora tegengekomen waar reizigers aan het eind van hun reis hun (voor de reis gekochte) auto weer te koop zetten. Het zou natuurlijk wel relaxed zijn als we van tevoren al iets vinden. Zo niet, dan gaan we in Chili gewoon autohandels af…

4. Inlezen over bestemmingen

Een reis voorbereiden is zo leuk!! Toen we naar Zuidoost Azië gingen, had ik kantjes volgetypt met dingen die ik wilde bezoeken, inclusief een print van Google Maps waar deze punten op aangegeven stonden (ja, echt waar). Ook voor Zuid-Amerika heb ik al aardig wat lijstjes, nu nog alle blogs doorlezen.

5. Inentingen checken

Ik dacht dat ik de meeste inentingen wel had, maar na m’n ‘Gele Boekje’ gecheckt te hebben, zag ik dat ik een nieuwe Cholera-stempel moet halen en dat het Rabiësvaccin volgend jaar verloopt.

6. Reisverzekering afsluiten

We hebben altijd een doorlopende reisverzekering gehad, maar een reguliere reisverzekering geeft maar één maand aaneengesloten dekking. We moeten daarom een reisverzekering afsluiten die langer dekking biedt. Voor onze vorige reis hebben we er één afgesloten bij Avéro Achmea, even checken welke nu het voordeligst is (met goede dekking natuurlijk).

Ben ik iets vergeten…?

10 Thoughts on “6x nog te regelen voor onze reis

 1. Ik moet bijna dezelfde dingen nog doen als jij haha, behalve een auto vinden. Naar een compacte en lichte maar goede laptop en camera ben ik ook nog op zoek…een tablet is lekker dun en licht maar dat typt dan weer niet fijn. Nemen jullie trouwens ook malariapillen mee of zijn jullie niet van plan de jungle in te gaan?

  • Linda on 7 september 2015 at 16:55 said:

   De vorige keer hadden we een tablet mee, maar zoals jij zegt, niet fijn met typen. Nu willen we daarom een kleine laptop meenemen.

   En wat betreft de malariapillen, we hadden ze mee naar Zuidoost Azie, maar uiteindelijk niet geslikt. Gewoon goed smeren, kamer inspuiten en als het nodig is ‘s avonds bedekte kleding dragen. Dus dit keer nemen we ze niet mee…

 2. Karina on 8 september 2015 at 14:58 said:

  Jaa de tijd gaat nu snel! Nog even en jullie zitten heerlijk in Zuid Amerika!

  Wat betreft een laptop, ik zou deze gewoon thuis laten en lekker een lokaal internetcafe induiken. Heeft ook wel weer z’n charme:) Mocht je toch geen afscheid kunnen nemen van de westerse gemakken dan kan ik een Acer Switch ( 10 inch) aanraden. Deze is klein en licht en kan je als tablet of als laptop gebruiken en kost rond de 280 euro.

  Een auto in Chili en Argentinie is inderdaad wel handig. Maar verder is het absoluut aan te raden om gebruik te maken van het lokale vervoer in Zuid Amerika. Niet de toeristenbus dan uiteraard maar de goedkoopste bus die je kunt vinden. Op deze manier ervaar je echt hoe het is om te reizen in Zuid Amerika, je ontmoet veel locals en komt op plekken waar je anders nooit zou komen. Just go with the flow and blend it!

  De meeste mensen sluiten inderdaad altijd een reisverzekering af maar vaak is het zo dat veel dingen niet gedekt worden. Daarnaast is het zo dat je zorgverzekering ook al een deel van de kosten in het buitenland dekt ( maar volgens mij weten jullie als verzekeringsexpert hier alles van af :)) Uit ervaring kan ik zeggen dat de verzekering veel dingen niet vergoed ( ziekenhuis opname, diefstal) omdat het vaak toch moeilijker te bewijzen is als je rondreist of dat bepaalde gebieden/sporten worden uitgesloten van vergoeding omdat je daar dan weer een aanvullende clausule voor nodig hebt. Dus wellicht nog even het overwegen waard…

  Succes met de voorbereidingen! Als je nog tips nodig hebt, dan hoor ik het wel 
  x

  • Linda on 8 september 2015 at 22:43 said:

   Thanks Schi!

   De Westerse gemakken laat ik graag los, maar een laptop is wel een must als ik mijn blog goed bij wil houden 🙂

   En wat betreft het vervoer: we kiezen er bewust voor om met eigen vervoer te reizen, ondanks dat het openbaar vervoer in Zuid-Amerika prima is. En zoals we in Zuidoost Azie hebben ervaren: als je met eigen vervoer reist kom je juíst op plekken waar toeristen minder snel komen.

   Met de reisverzekering komt het wel goed. Daar heb ik (helaas) genoeg kennis er ervaring mee. Toen een keer mijn videocamera en fototoestel waren gejat, was ik toch wel erg blij dat ik een reisverzekering had afgesloten…

 3. Je visum regelen? Haha! Ik kwam er net op tijd achter dat ik mijn ESTA nog moest regelen deze keer, maar gelukkig net op tijd. En wat betreft een laptop, misschien iets tweedehands anders? Ik heb zelf een dure, dus daar heb je niks aan, maar misschien kun je online nog het een en ander vinden? En wat betreft een camera, ga je weer voor een DSLR? Ik schiet tegenwoordig met een high end compact camera en ben eigenlijk net zo tevreden haha!

  • Linda on 8 september 2015 at 22:48 said:

   Jaa, las het! Alleen is het gelukkig zo dat je voor Zuid-Amerika geen visum nodig hebt. Je mag in alle landen max drie maanden blijven.

   We hebben nu een systeemcamera, maar Paul neigt naar een goede compact camera. Welke heb jij?

 4. Wat leuk dat je voor zo’n lange tijd daar gaat rondtrekken! Ik vertrek naar een heel ander deel (Australië) en ik ga de eerste maanden niet echt rondtrekken dus ik neem m’n laptop wel gewoon mee.. Qua verzekering twijfel ik ook nog, want op zich ga ik sowieso een extra ziekteverzekering afsluiten maar de extra kosten qua diefstal zijn ZO hoog.

  Succes met het vinden van een goede laptop/camera!

  • Vet! Wanneer ga je?

   Ik weet niet precies hoe het in Belgie geregeld is qua ziektekostenverzekering, maar in Nederland kan je aan het begin van het jaar je dekking wijzigen. Daarom heb ik begin dit jaar een kleine aanvullende verzekering genomen, waarop al mijn ziektekosten zijn gedekt (met je basisverzekering zijn de ziektekosten die je in het buitenland maakt max gedekt tot de kosten voor zorg in Nederland).
   Ook ga ik een reisverzekering afsluiten. In het verleden ben ik blij geweest dat ik er één had 🙂

   Dankje!!

 5. Ik ben erg tevreden over mijn systeemcamera, zou niet zo snel terug naar een compacte camera gaan…

  En die cholera stempel heb je toch niet nodig in Zuid-Amerika? En heb je nieuwe rabiësvaccins gehaald, zijn zo megaduuurrr haha.

  • Het hoeft niet zozeer ‘terug gaan’ te zijn, omdat je hele goede compact camera’s hebt. Maar we zijn het nog aan het overwegen 🙂

   Ik heb verschillende verhalen gelezen, maar het is in ieder geval niet zo nodig als voor Zuidoost Azie. Haha, ja, helaas wel. Scheelt als je ervoor verzekerd bent 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation