Bezoeken in Lissabon: Torre de Belém en Cristo Rei

Toen ik afgelopen zomer 12 nachten in Lissabon heb verbleven, hadden we alle tijd om de stad te ontdekken. Naast mijn favoriet wijk Alfama, en de wijken Baixa, Bairro Alto en Chiado, hebben we ook plekken meer buiten het centrum bezocht. Lissabon is echt een stuk groter dan we hadden verwacht!

Heb je weleens van Belém gehoord? En dan bedoel ik eigenlijk Pastéis de Belém? In mijn blogpost over plekjes waar je lekker kan eten en drinken in Lissabon, noemde ik al de té lekkere Pasteis de Nata (ga denk toch een keer proberen om ze zelf te maken). Deze schijnen voor het eerst te zijn gemaakt in de wijk Belém. Ook vind je daar de Torre de Belém, dus genoeg redenen om ook aan deze wijk een bezoekje te brengen.

Het was super lekker weer en we hadden een grote fles water bij ons. Vanaf Praça de Comércio was het ongeveer 7 kilometer lopen, so lets walk! Het was toch best heet, zo midden op de dag. Maar maakt niet uit, we hebben rustig aan gedaan en hadden wel prachtig uitzicht op de overkant van de rivier, waar het Cristo Rei beeld staat.

Op een gegeven moment zagen we aan de rechterkant een gebouw met een blauw beeld van een mens op het dak. Hebben verder niet gekeken wat het was, super jammer, want later kwamen we erachter dat het LX Factory was. Het is een oud fabrieksterrein, met alternatieve winkeltjes, eettentjes en galerijen. Lijkt mij heel leuk, dus die ga ik onthouden voor de volgende keer!

Eenmaal in Belém hebben we eerst een ijsje gehaald ter verkoeling, en zijn we daarna naar Torre de Belém gelopen. Leuk om te zien, maar ik vond het persoonlijk niet heel indrukwekkend. De in de buurt gelegen Jerónimos Monastary vond ik daarentegen wel prachtig.

We hadden die dag wel genoeg gelopen, dus hebben de tram terug naar het centrum genomen. Naar station Cais do Sodré op precies te zijn, want daar vandaan vertrekt de boot naar de overkant (Cacilhas), waar je de bus (101) naar het beroemde beeld Cristo Rei kan nemen. Het beeld staat op een heuvel, waar vandaan je prachtig uitzicht over de stad hebt. Moet je nagaan hoe mooi het uitzicht vanaf het dek van het beeld zal zijn!

Helaas zijn wij daar niet achtergekomen. Waarom niet? We hadden niet genoeg cash bij ons. Je kon dus niet met pinpas of creditcard betalen en er was nergens een geldautomaat te bekennen. Heb geprobeerd om ergens een flesje water te halen en extra bij te pinnen, maar dat kon alleen met een Portugese bankpas. Je snapt dat wij ontzettend baalden. Dus vergeet niet genoeg cash (ticket is €5,- p.p.) mee te nemen als je Cristo Rei gaat bezoeken!

Ow en trouwens, de Pastéis de Belém hebben we uiteindelijk niet geproefd. Er stond een net iets te lange rij. Nu moét ik wel nog een keer terug naar Lissabon. Al vind ik dat totaal geen probleem… 🙂

Heb jij ze wel geproefd? Of van het prachtige uitzicht vanaf Cristo Rei mogen genieten?

Meer lezen over Lissabon? Lees dan de blogpost over de verschillende wijken van de stad, en mijn favoriete wijk: Alfama!

17 Thoughts on “Bezoeken in Lissabon: Torre de Belém en Cristo Rei

 1. Deze post komt precies op tijd…ik ga volgende week naar Lissabon!! Thanks 🙂

 2. Leuk verslag! En wat had je heerlijk lang de tijd in Lissabon <3 LX factory volgende keer zeker doen, is erg leuk!

 3. Hahaha wij hadden hetzelfde probleem in Belem. Er werd net een bus Japanners geleegd, maar een paar pandjes verder op was er een kleine patisserie die ook heerlijk pasteis en cappuccino had.

 4. Ik ben daar ook geweest! Echt vooral de monastery vond ik echt werkelijk prachtig. Ook van binnen trouwens. Van buiten is het al een plaatje maar binnenin net zo. Ook de toren hebben we beklommen met het mooie uitzicht tot gevolg. Een mooi tripje was dat…

  • Linda on 7 oktober 2015 at 21:03 said:

   Ahh, wij hebben hem jammergenoeg niet beklommen. Waren een beetje moe van het lopen, haha. Nog een puntje voor de volgende keer 🙂

 5. Uiteindelijk wel in de rij gaan staan voor de pasteis. En het was de moeite van het wachten waard 🙂

 6. Lissabon lijkt me heerlijk! De stad lijkt me prachtig en het klimaat fijn. Ik zou er graag eens naartoe gaan in het voor- of najaar! Ik wel benieuwd naar de pasteis!

  • Linda on 9 oktober 2015 at 11:55 said:

   Het is ook een hele fijne stad. Heel divers. Wij waren er midden in de zomer en toen was het wel echt heet (rond de 35 graden). De volgende keer zou ik eerder in mei of september gaan.

   De pasteis zijn zo lekker!!

 7. Dat monastery ziet er supermooi uit zeg! En dank je voor de tip om 5 euro cash pp mee te nemen, zullen ook rekening houden met de jaarlijkse inflatie 🙂

  • Linda on 6 november 2015 at 21:05 said:

   Jaa, ben er niet binnen geweest, maar ook daar schijnt het heel indrukwekkend te zijn.
   Wij baalden echt dat we niet genoeg cash bij ons hadden.

 8. Goede tip, zeker ook de manier waarop je op een handige manier Cristo Rei kunt bereiken. Ik ga over 2½ week een viertal dagen naar Lissabon en kwam je blog tegen tijdens het voorbereiden van deze trip.

 9. Pingback: 10 Dingen die je écht moet doen in Portugal | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation