De leukste parken van Berlijn

Berlijn en parken. Er zijn er zó veel! Zó fijn! Ik vind het heerlijk om, als ik in een drukke stad ben, zo af en toe de rust op te zoeken in een park. Kleedje mee, boekje mee, ik houd ervan. Berlijn heeft ik weet niet hoeveel parken. Ik heb mijn vijf favorieten op een rijtje gezet.

1. Mauerpark

Ik vind Mauerpark zó chill. En vooral in het weekend. Het is er dan (uiteraard) wel wat drukker dan doordeweeks, maar het is er zó gezellig! Muziekje hier, muziekje daar, drankje hier, drankje daar. Gewoon chill. Oh en in de buurt van Mauerpark kan je heerlijk Indiaas eten bij Naan.

2. Volkspark Friedrichshain

Dit is zo’n chill, groot park. Heb je genoeg gezien van het leuke Friedrichshain (zo heet de buurt)? Ga dan naar Volkspark Friedrichshain om van het zonnetje te genieten, te frisbeeën, te wandelen door het groen, een drankje te doen, een boekje te lezen. Hier vermaak je je wel even.

3. Viktoriapark

Viktoriapark ligt in Kreuzberg en is een niet al te groot en rustig park. Wat dit park zo bijzonder maakt, is de waterval en het uitzicht vanaf de top van de ‘berg’. Echt wel een bezoekje waard.

4. Preussenpark (Thai Park)

Ahh, hier moét je echt heen! En niet zozeer om het park zelf. Dat is namelijk niet zo boeiend. Nee, je moet hierheen voor de Thaise food markt! Elk zomers weekend van ±10:00-18:00 uur staat dit park vol met Thaise eetkraampjes waar je home made food kan kopen. Zo chill (en lekker!!). Checken of het ook vandaag is? Kijk even op de Facebook-pagina!

5. Schloβ Charlottenburg

Dit is echt zo’n romantisch park waar je met je lief rond wil lopen. Het slot is gebouwd in de 17e eeuw, maar in de Tweede Wereldoorlog vrijwel geheel vernietigd. Er schijnt daardoor maar weinig van de originele inrichting over te zijn gebleven. Wij hebben het slot niet van binnen bezocht, maar dat kan wel. Check even de website voor de openingstijdens en tickets.

Wat is jouw favoriete park in Berlijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation