De Ruta 40 in Argentinië afrijden

Tijdens onze roadtrip door Zuid Amerika was de route door Argentinië het meest veelzijdig. Hoewel ik Chili echt een geweldig land vind, met een gigantisch verschil tussen het noorden en het zuiden, werden we tijdens de roadtrip door Argentinië echt constant verrast door veranderingen in de omgeving en de natuur. We hebben een deel van de Ruta 40 afgereden, de snelweg die van het noorden van Argentinië, helemaal naar het zuiden van Argentinië loopt. Wij zijn in Esquel ‘opgestapt’, richting het noorden, en je wil niet weten wat wij onderweg allemaal zijn tegengekomen..

Dode honden

Zoo sneu. Helaas hebben we dit heel vaak moeten zien.

Dode paarden

Dit vond ik nog heftiger dan dode honden. Ontzettend triest om te zien.

Overstekende struisvogels

Zooo grappig om te zien! En snel dat ze zijn! Heb er jammergenoeg geen foto van, maar ze staan wel op film (al is het van een afstand).

Overstekende koeien

En dan denk je misschien, is dat zo boeiend? Overstekende koeien op zich niet zo, maar wel als het er weet ik veel hoe veel zijn en het verkeer ervoor wordt stilgelegd. Ach, gelukkig hadden wij geen haast .

Overstekende paarden

Met van die echte gouchos. Best stoer.

Overstekende geiten en schapen

En dan schrikken ze heel erg als er een auto aan komt rijden. Zo schattig.

Gaten in de weg

“Paul, naar links! Paul, naar rechts! Paul, recht voor je!”. Ik was een actieve bijrijdster 😉

Baden met grind erin (baden zijn hele diepe kuilen in de weg, waarin je verrast kan worden door een diepe laag water of grind)

Oh shit, remmen!!

Grote stukken onverhard wegdek met wasbord (van die hele irritante, kleine heuveltjes in het wegdek)

Dat we dachten over drie uur op plaats van bestemming te zijn, maar er uiteindelijk vele malen langer over deden omdat er onverwachts een stuk onverhard was. Je hebt onverhard en je hebt onverhard. Maar geloof me, het laatste wat je wil is onverhard met wasbord.

Gevaarlijk inhaldende Argentijnen

Alsof ze levensmoe zijn, echt.

Heel veel reizigers op de fiets

Echt heel stoer. Al zou ik er zelf niet snel door kiezen om per fiets door Argentinië te reizen. Echt wel afzien hoor, een eeuwigheid over open plaktes rijden met de brandende zon om je hoofd.

Liftende (Westerse) backpackers

Hier hadden we het op een gegeven moment zo mee gehad. Westerse backpackers die er alles aan doen om zo goedkoop mogelijk rond te reizen en echt smekend langs de kant van de wegstaan (vooral niet alvast in de juiste richting lopen totdat er een auto langskomt), waar vervolgens amper een bedankje van af komt als je ze ook daadwerkelijk meeneemt. Nee, sorry.

Steile hellingen en scherpe bochten

Laten we het zo zeggen, gelukkig reed Paul in Argentinië (en het grootste deel van onze roadtrip)…

Naast bovenstaand lijstje zijn we uiteraard ook heel veel prachtig natuur tegengekomen. Adembenemend mooie bergen, grote vlaktes, uitzichtpunten waar je stil van wordt. Argentinië is een prachtig, veelzijdig land.

Een beetje jammer dat ik de Argentijnen zo ontzettend vond tegenvallen…

In welk Zuid Amerikaans land zou jij een keer een roadtrip willen maken?

8 Thoughts on “De Ruta 40 in Argentinië afrijden

 1. Oe dode honden en zelfs paarden: dat lijkt me niet fijn om te zien inderdaad. Wij hebben in Colombia ook weleens lifters meegenomen. Ze zijn zeker niet allemaal fijn nee. Gaten in de weg (of zeg maar gerust kraters haha) en inhalende mensen komen me bekend voor 😛 Op zich is Colombia ook wel geschikt voor een road-trip, maar je moet door de lange afstanden wel echt veel geduld hebben, sommige wegen zijn slecht en je moet je goed inlezen waar je beter niet kunt komen (ivm guerrilas ed). Colombianen rijden als maniakken en dat maakt het ook wel gevaarlijker. Wij hebben hier al duizenden kilometers gereden en ik ben altijd blij als we op de bestemming zijn hahaha

  • Linda on 6 juli 2016 at 23:21 said:

   Nee, dat vond ik ook echt wel heftig. En wat betreft de lifters, het waren echt alleen de backpackers die zo ondankbaar waren. Alle locals vroegen direct hoeveel geld ze moesten betalen, wat wij uiteraard niet accepteerden.
   In Peru hadden we wel te maken met delen waar we beter niet doorheen konden rijden. Dit hebben we dan ook niet gedaan, al was het ook omdat de wegen daar heel slecht waren ivm het regenseizoen.
   Hebben jullie weleens iets vervelends meegemaakt wat te maken had met de onveiligheid?

   • Jammer van die ondankbare backpackers… je zou toch anders verwachten 🙂 Volgens mij hebben wij nooit echt iets vervelends meegemaakt. Alleen dan verschillende keren een lekke band in the middle of nowhere. Zels een keer uren langs de weg gestaan wachten op een takelwagen omdat de auto het niet meer deed. En wel gevaarlijke wegen, sommige echt doodeng. In het donker rijden ook: echt niet fijn. Eigenlijk alleen in Bogotá onveilige situaties, dat er opeens iemand aan je spiegel gaat hangen om m te stelen, dat is niet echt fijn 😉

    • Linda on 15 juli 2016 at 14:30 said:

     Echt he?! Maar helaas, zij waren het meest ondankbaar.

     Dan baal je wel echt hoor, als je autopech hebt in the middle of nowhere. Gevaarlijke wegen en donker is geen beste combo he? Heb daardoor best wat spannende uren gehad, haha.

     He?! Aan je spiegel hangt om hem te stelen? Haha, zoiets hebben wij dan weer niét meegemaakt…

 2. Wat een avontuur, klinkt zeker niet als een saaie route! Die struisvogels lijken me erg grappig. Die dode honden en paarden uiteraard wat minder. In Kenia zagen wij ooit een dode olifant langs de weg, waarop mannen met grote bijlen aan het inhakken waren (fresh meat volgens onze chauffeur)…Welk zuid-Amerikaans land is jouw favoriet voor een roadtrip?

  • Linda on 15 juli 2016 at 14:29 said:

   Is het ook absoluut niet! 🙂 Haha, die waren ook heel grappig om te zien. Ze renden ineens heel snel voorbij. Zo snel dat we er helaas geen foto van hebben.
   Ow wow, een dode olifant. En wat ontzettend naar om dat gezien te hebben, en dat dit soort dingen helaas gebeuren.
   Ik vind het zo moeilijk om een favoriet land te kiezen! Elk hand had wat. In Bolivia hebben we bijvoorbeeld op grote stukken overhard gereden, middenin de bergen, door de wolken, waar niets is. Maar Argentinie was denk wel echt het meest gevarieerd en verrassend.

 3. Pingback: Mijn mooiste reismomenten van 2016 | One Day Trip

 4. Lijkt me echt een avontuurlijk tocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation