‘Do you speak Netherlands, Dutch or Deutsch?’

Nederland, een klein, koud kikkerlandje aan de andere kant van de oceaan. Maar de meeste mensen in Zuid Amerika kenden ons landje wel. Of kenden in ieder geval één van de benamingen. Maar welke taal spreken wij nou eigenlijk in Nederland? En blowen is toch legaal? Ik heb de meest gehoorde vragen en opmerkingen op een rijtje gezet…

– Welke taal spreken jullie? Netherlands?

Haha, ja hoor, wat jij wil…

– Wat is het verschil tussen Dutch en Deutsch?

Zo grappig hoe vaak ik deze vraag krijg. Blijft ingewikkeld…

– Spreken jullie ook thuis Engels met elkaar?

Het is wat hè, die taal van ons…?

– Wat is het verschil tussen The Netherlands en Holland?

Tja, dit is zelfs voor Nederlanders een beetje onduidelijk. Officieel schijnt Holland alleen Noord- en Zuid-Holland te zijn. Weet niet waarom, maar in het Nederlands heb ik het altijd over Nederland, maar in het Engels zeg ik altijd Holland.

– Nee, ik ben nog nooit in Holanda geweest, maar wel in België en Países Bajos.

Haha, deze opmerking kregen we in Chili. Uhh, Holanda ís Países Bajos 😉

– Ahh, Amsterdam?

Jaa, jaa, Nederland is nog wel meer dan Amsterdam hoor…

– Jullie land ligt toch onder zeeniveau?

Blijft vreemd.

– Ahh, tulipas?

We love flowers!

– Blowen is toch legaal in Nederland?

Voornamelijk Amsterdam wordt natuurlijk geassocieerd met blowen. Ze staan er ook altijd van te kijken als we vertellen dat blowen helemaal niet legaal is in Nederland, maar enkel wordt gedoogd.

– Ahh, Van Persie en Robben?

Hmm, zo goed zijn de Nederlandse voetballers nu niet.

– Weet je wat Linda in het Spaans betekent?

Ofcourse! 🙂

 Welke vraag/opmerking krijg jij het meest te horen als je zegt dat je uit Nederland komt?

*Bron foto: Uitgaanapeldoorn.nl

8 Thoughts on “‘Do you speak Netherlands, Dutch or Deutsch?’

 1. Hahaha herkenbare opmerkingen! Er zijn serieus best veel mensen in de veronderstelling dat Amsterdam = Holland

  • Linda on 5 mei 2016 at 19:49 said:

   Haha, echt hé?! Of dat ze een keer in Nederland zijn geweest, maar op niet meer plekken dan in Amsterdam, haha.

 2. Hahaaa herkenbaar!! Ja en als je Linda heet en naar een Spaanstalig land gaat, is best grappig 😛 Ik hoor het meeste de vraag of Duits en Nederlands ongeveer dezelfde taal is. En wat ook heel grappig is, is dat als ik Nederlands praat met iemand, mensen vaak vragen waarom ik Engels praat hahaha. Hét bewijs dat de Colombianen weinig Engels spreken. Ik zeg trouwens nooit dat ik uit Países Bajos kom, dat stadium ben ik voorbij. Ik heb namelijk zo vaak de vraag gekregen waarom het dan de lage landen zijn, zijn het dan meer landen? Waren dat vroeger meer landen en nu één? Pff ik heb geen idee jongens haha

  • Linda on 6 mei 2016 at 12:48 said:

   Jaa, en het zorgde vaak wel dat het ijs snel gebroken was, als ik zei dat ik Linda heet.

   Die hoor je ook vaak inderdaad, dat ze denken dat Duits en Nederlands dezelfde taal is. En inderdaad, dat ze denken dat je Engels spreekt. Of dat men in Nederland Engels spreekt.
   Hahha, inderdaad, waarom Países en niet Pais? Niet teveel vragen stellen hoor, haha.

 3. Haha, heel herkenbaar. Vooral dat ze denken dat Nederland alleen uit Amsterdam bestaat, en al die vragen over blowen. In Thailand sprak ik een vrouw die dacht dat Holland en the Netherlands twee verschillende landen waren 🙂 Voor ons is het verschil inderdaad ook niet helemaal duidelijk. Ik heb het hier ook altijd over Nederland en in het Engels zeg ik Holland (bekt denk ik lekkerder)

  • Linda on 6 mei 2016 at 12:49 said:

   Haha, inderdaad! Zoals dat een mevrouw in Chili Países Bajos wel kende, maar Holanda niet, haha.
   Holland bekt inderdaad lekkerder, is korter 🙂

 4. Haha, heel herkenbaar allemaal, ik geloof dat ik ze ook allemaal al eens voorbij heb horen komen… op die vraag over je naam na dan. 😉

  • Linda on 7 mei 2016 at 17:39 said:

   Haha, die inderdaad denk niet hè? Vind het ook zo grappig dat Nederland nog best bekend is aan de andere kant van de wereld, maar ze het soms ook helemaal verkeerd hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation