Een dagje Arnhem!

Afgelopen week waren wij een weekendje op de Veluwe. Wat hadden we geluk met het weer! We hebben heerlijk gewandeld, het Nederlands Openluchtmuseum bezocht en zijn een dagje naar Arnhem geweest. Hele leuke stad, en wat hebben we heerlijk gegeten!

We begonnen de dag met een kopje koffie bij Mams Coffee (Willemsplein 45). Je vindt Mams dichtbij het treinstation, dus een goede eerste stop om onder het genot van een lekker kopje te bedenken wat je in Arnhem allemaal wil zien.

Maar we bleven niet te lang zitten, want het was superlekker weer! Achter Mams Coffee vind je het oude Postkantoor en de Jansplaats. Het is mij een beetje onduidelijk wat er nu in het voormalig postkantoor is gevestigd. Boekhandel Polare die erin zat is inmiddels gesloten, en het zag er nogal leeg uit. Zonde, want het is een prachtig gebouw! Naast het voormalig postkantoor vind je de Jansplaats. Supergezellig plein, waar we later op de dag terug zullen komen voor een lekker biertje en té lekker eten. Wat we wél haalden, was een overheerlijke stroopwafel bij De Lunchclub (Jansstraat 26). Ze worden vers gemaakt en je kunt kiezen voor een normaal, klein formaatje, tot een giant stroopwafel. Lekkerrrr!

Ik heb niet zoveel met winkelstraten en winkelen, dus ook in Arnhem probeerden we die zoveel mogelijk te vermijden. Oh nee, dat is trouwens niet helemaal waar, want Paul heeft wel een goede outdoor jas voor onze reis naar Zuid Amerika gevonden!

Waar je trouwens wél hele leuke winkeltjes vindt, is in de kleinere zijstraatjes. Zoals de Zeven Straatjes (Arke Noachstraat, Bentinckstraat, Eiland, Kerkstraat, Pastoorstraat, Wielakkerstraat en de Zwanenstraat).

Wat echt een heel leuk winkeltje is, is Van Mij (Kerkstraat 1). Ze verkopen er onder andere leuke (wand)kaarten, woonaccessoires en sieraden.

Inmiddels was het tijd om te lunchen, en aangezien er zaterdagmarkt was hebben we daar een lekker loempiaatje gehaald. Verder was er op de markt voornamelijk patat te vinden, dus hebben we nog een broodje gehaald bij Bäckerei Derks (Koningstraat 16 E). Niet per se heel gezellig om te zitten, maar ze hebben een hele lijst aan opties om je broodje te beleggen, dus genoeg keuze.

Na de lunch zijn we de Sabelspoort en het Duivelshuis gaan bekijken. De Sabelspoort is de laatste van de in totaal vier stadspoorten die er nog staat. Tijdens de Tweede Wereldoorlog in de poort zwaar beschadigd, dus is hij in 1952 herbouwd. Het Duivelshuis is een stadskasteel uit de 16e eeuw. Vooral het Duivelshuis is een prachtig bouwwerk.

Inmiddels hadden we wel genoeg rondgewandeld, en de zon scheen, dus tijd voor een biertje! We zijn teruggegaan naar Jansplaats, waar we een drankje hebben gedaan en daarna echt heerlijk hebben gegeten bij Arneym lunch & bites (Jansplaats 8). De naam zegt het al, in plaats van één hoofdgerecht, bestel je allemaal kleine bites. En echt, de één was nog lekkerder dan de andere. Absoluut een aanrader als je in Arnhem bent!

????????Met onze buikjes volgegeten, stapten we op onze vouwfietsen om terug naar onze slaapplaats te gaan. Wat was het een leuke dag…

Ben jij weleens in Arnhem geweest?

7 Thoughts on “Een dagje Arnhem!

  1. Helma on 10 oktober 2015 at 12:40 said:

    Grappig dat je ook op mijn favoriete plekjes komt. Ik snap dat je de winkelstraten vermijd, maar er zijn heel veel leuke kleine boetiekjes. En idd heerlijk eten bij Arneym. Een concept wat in Alphen meer dan welkom is.

  2. Klinkt als een heerlijk dagje. Fijne tips ook, daar heb ik wel wat aan als ik weer een keer naar Arnhem ga.

  3. Pingback: Fotoverslag van de Veluwe | One Day Trip

  4. Pingback: Travel Tag: Mijn Mooiste Reisjaar | One Day Trip

  5. Pingback: Doen in eigen land | OneDayTrip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation