Een nachtje naar Londen!

Londen, de stad van de London Eye, de Big Ben en de Tower bridge.

In juni zijn Paul en ik één nachtje naar Londen geweest. we vlogen op Southend (met Easy Jet), waar vandaan je nog een klein uurtje met de trein naar het centrum (Liverpool Street) moet. Wat wel een beetje balen was, is dat een enkeltje met de trein £16,30,-  (ruim €20,-) p.p. kost, waardoor je in totaal bijna evenveel kwijt bent als voor het vliegticket (2x€20,- vs. €52,-). Maja, maakt niet uit, tijd om Londen te verkennen!

We zijn de trip begonnen bij de Tower of London. Dit 900-jarige gebouw is onder andere gebruikt als Koninklijke residentie, gevangenis, wapenopslagplaats, muntslagerij en bewaarplaats voor de kroonjuwelen (bron: Marco Polo Londen). Je kan de tower ook van binnen bekijken, tegen een toegangsprijs van £22,-, maar aangezien we maar één nachtje in Londen waren, hebben we dat niet gedaan.

Na even gechillt te hebben in het parkje bij Trinity Square (het was echt super lekker weer), zijn we doorgelopen naar de Tower Bridge, die achter de Tower of London ligt. Een hele mooie brug en één van de bekendste bezienswaardigheden van Londen.

Eenmaal aan de overkant van de Thames hebben we een stuk over de boulevard gelopen. We merkten al snel dat dit een ontmoetingsplek is voor jongeren, maar ook de plek waar zakenmensen hun lunchwandeling houden (inclusief hardloopschoenen onder de mantelpakjes, super grappig). Omdat we een beetje low budget wilde blijven, hebben we niet op een terrasje geluncht, maar wat lekkers gehaald bij Pret a Manger. Deze vind je op verschillende plekken in Londen, maar ook op Tooley Street 47-49, een straat parallel aan de boulevard. Ze hebben er heel veel lekkere, verse broodjes en verschillende salades. Aangezien het echt heerlijk weer was (+- 25 °C) zijn we op één van de vele bankjes langs te Thames gaan zitten, om onze broodjes op te eten (ik een overheerlijke wrap met humus). En trouwens, als je je ontbijt/lunch/etc. aan een tafeltje in Pret a Manger wil nuttigen, betaal je extra.

Na weer een stuk verder te hebben gelopen, kwamen we aan bij Millennium Bridge, waarover we de Theems weer zijn overgestoken. De Millennium Bridge, de naam zegt het al, is gebouwd rond de eeuwwisseling en brengt je naar de aan de overkant gelegen Saint Paul’s Cathedral. Jammer dat Londen niet veel meer mooie, oude gebouwen zoals Saint Paul’s Cathedral heeft!

Next stop: London Eye. Vanaf Saint Paul’s Cathedral zijn we daar, via Inner Temple (Garden), heen gaan lopen. Eenmaal aangekomen bij de London Eye zag ik dat het rad wel errug langzaam draait, waar ik, gezien mijn hoogtevrees, niet zo’n zin in had. We zijn er daarom maar niet ingegaan (ik weet het, stom). Volgens de Marco Polo reisgids lag het welbekende MI 6 Building uit de James Bond films in de buurt, dus zijn we daar naar op zoek gegaan. Na 10.000 rondjes te hebben gelopen, hadden we het nog steeds niet gevonden. Na thuis op internet te hebben gekeken, kwam ik tot de conclusie dat het verkeerd stond aangegeven in de reisgids en dat het meer naar het zuiden lag (jammerrrr). Wat we uiteraard wel hebben gevonden is het Parliament en de Big Ben. 🙂

Ook de volgende dag hadden we nog wat tijd om Londen verder te verkennen. Wat ik echt super relaxed aan Londen vind, is dat je verschillende supermarkten/broodjeszaken (bijv. Pret a Manger, Marks & Spencer Food) hebt, waar je heerlijke, versbelegde broodjes kan halen. Op dag één zijn we naar de Pret a Manger geweest, dus de volgende dag zijn we voor ons ontbijt naar Marks & Spencer Simply Food (die in Paddington station, we sliepen namelijk in easyHotel London Paddington) gegaan. We hebben ons ontbijt opgegeten in Hyde Park. Dit is het grootste park van Londen en ideaal om lekker van het zonnetje te genieten, te wandelen of, zoals vele Londenaren doen, woon-werkverkeer te combineren met een workout (nette kleding in je rugtas, sportkleding aan, en gaan!). Wat ik echt een groot pluspunt aan dit park vond, is de vele bankjes. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je geen zitplek kan vinden…

Na het ontbijt was het tijd voor de laatste stop: Notting Hill! Hier verheugde ik mij eigenlijk het meest op. Lopen door de schattige, kleurrijke straatjes waar Julia Roberts en Hugh Grant verliefd op elkaar werden (naja, de personages dan). Je hebt hier heel veel kleine, soms alternatieve, winkeltjes, waar je absoluut zal slagen voor een leuk souvenirtje of cadeautje voor thuis.

Ook leuk!

Ben je langer in Londen? Dan zijn ook onderstaande bezienswaardigheden wellicht een bezoekje waard.

· Buckingham Palace is de residentie van het Britste koningshuis. Het gebouw zelf vond ik een beetje tegenvallen, maar wil je het toch gezien hebben, ga dan tijdens de wisseling van de wacht (mei-juli dagelijks, aug.-maart om de dag, om 11:30 uur).

· Downing Street is de straat waar op nummer 10 de Britste minister-president woont. De minister van Financiën is zijn buurman en woont op nummer 11.

· Camden Town (en Camden Market), hier wilde ik heel graag heen, maar we hadden er helaas geen tijd voor. Camden Town ligt in het noorden van Londen en is het alternatieve hart van de stad. Op Camden Market kun je heerlijk eten in één van de (internationale) eetstalletjes. Een goede reden om nog een keer naar Londen te gaan dus 🙂 

Tip!

Koop een Oyster Card voor de metro. Het openbaar vervoer is best duur in Londen. Voor een enkeltje met de metro betaal je voor zone 1 £4,40, terwijl je maar £2,10 betaalt als je een Oyster Card hebt.

3 Thoughts on “Een nachtje naar Londen!

  1. Ik was met nieuwjaar een dagje naar Londen. Had ik toen je tips maar gehad, dan was de stadswandeling een stuk efficiënter geweest. Gelukkig was wat ik van Londen gezien heb wel echt heel gaaf en nieuwjaar daar meemaken is een aanrader!

  2. Pingback: One Day Trip is jarig!! (+ kadootje) | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation