Een stedentrip naar Parijs!

Parijs. Zo’n fijne stad. Op nog geen zes uurtjes rijden met de auto, of maar drie uur met de trein, en je zit er al. Parijs is zo’n stad die je nooit zat wordt. Althans, ik niet. Ik ben er al meerdere keren met Paul naartoe geweest en ook met een goede vriendin heb ik deze prachtige stad mogen ontdekken. Heb je niet heel veel tijd, maar wil je nog een stedentripje maken? Ga naar Parijs! Vandaag deel ik de fijne plekjes en lekkere restaurantjes met jullie.

Ik word Parijs nooit zat. Ten eerste omdat het gewoon een hele mooie, fijne stad is, maar ook omdat er heel veel moois te zien is. Laten we voor nu beginnen bij Jardin de Luxembourg. Haal voor het ontbijt wat lekkers bij één van de vele boulangeries, neem plaats op één van de vele stoeltjes in het park en geniet. Meer heb je niet nodig.

Hoe ik het liefst een stad ontdek? Te voet. Op je gemakje rondwandelen en al het moois in je opnemen. Na het ontbijt lopen we naar de grootste moskee van Parijs, Grande Mosquée de Paris (Place du Puits de l’Ermite 2bis). Wat is dit een prachtig bouwwerk. Je mag hem uiteraard ook van binnen bewonderen en echt, je kijkt je ogen uit.

We blijven nog even in de buurt, want het is tijd voor wat lekkers. Op de hoek van de straat vind je Restaurant La Mosquee (Rue Geoffroy-Saint-Hilaire 39) en los van dat het er ontzettend mooi en gezellig uitziet, serveren er ze heerlijke muntthee en bakken ze er allerlei lekkers. Een hele fijne plek.

Op naar een plek die je eigenlijk niet mag overslaan als je in Parijs bent, de Sacré Coeur (Rue du Chevalier de la Barre 35). Want los van deze prachtige basiliek, zijn ook de straatjes er omheen te gezellig om rond te lopen.

Oke, origineel zijn de volgende twee bezienswaardigheden niet, maar ze zijn zo mooi! Vanaf de Sacré Coeur lopen we via de Champs-Elysées, en haar Arc de Triomphe, naar de Eiffeltoren. Wist je dat je L’Arc de Triomphe ook kan beklimmen? Zeker de moeite waard, want vanaf de l’arc heb je echt een prachtig uitzicht over de Champs-Elysées.

En ja, ook de Eiffeltoren moet je uiteraard even beklimmen. Naja, moet. Niets moet uiteraard, maar het hoort er wel een beetje bij. En heb je geen zin om lang in de rij te staan? Neem dan de trap. Scheelt wachttijd en het is ook nog eens een stukje voordeliger.

Voor het avondeten gaan we naar mijn favoriete wijk in Parijs: de Joodse wijk Le Marais. Het is daar zo fijn, zo gezellig, met te leuke winkeltjes en bakkerijtjes. En een tip om te eten? Bij Chez Marianne (Rue des Hospitalières Saint-Gervais 2). Je bestelt er een bord en kan allerlei lekkers op laten scheppen. Zó lekker.

En dit was het dagje in Parijs alweer. Heb je langer dan one day de tijd en houd je van musea? Neem dan vooral een bezoekje aan het Louvre en Centre Pompidou. En een tip voor als je het Louvre gaat bezoeken: bepaal van tevoren welke exposities je wilt bekijken. Het is er zo gigantisch, dat het onmogelijk is om alles te zien.

Wat vind jij de leukste wijk van Parijs?

4 Thoughts on “Een stedentrip naar Parijs!

 1. Leuk! Ik ben één keer in Parijs geweest en vond het een heel mooie stad. Ondanks dat kon het niet direct mijn hart veroveren, maar misschien moet ik er nog eens heen in de zomer ofzo. De Sacre Coeur en het gebied daar omheen vond ik heel mooi en gezellig!

  • Linda on 10 augustus 2016 at 11:05 said:

   Weet je dat Parijs ook niet persé m’n hart heeft veroverd? Het staat bijvoorbeeld niet in mijn top drie van Europese steden. Maar het is wel echt een prachtige stad, en blijf er op de één of andere manier naar teruggaan. Het doet toch iets met me 😉

 2. Wat is Parijs toch een mooie stad. Ik ben er een hele tijd geleden geweest, ik was nog best jong. Ik zou heel graag weer een keertje terug willen! Mooie foto’s heb je gemaakt, geeft het sfeertje goed weer!

  • Linda on 10 augustus 2016 at 11:05 said:

   Dankjewel! Het fijne aan Parijs is dat het ook zo dichtbij ligt. Je hoeft er dus niet dágen voor uit te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation