Een zonnig dagje in Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland en de stad waar ik in totaal zes jaar heb gestudeerd. Inmiddels ben ik alweer drie jaar afgestudeerd, maar nog steeds regelmatig in Amsterdam te vinden. Zo ook op mijn moeders verjaardag.

Bij een verjaardag hoort taart, daarom begonnen we de dag bij De Drie Graefjes aan de Rokin 128 (er is ook een vestiging aan de Eggertstraat 1 en Gravenstraat 13). Man man man, wat zijn die taarten daar herlich. Ik ging (uiteraard) voor de carrot cake, maar ook de verschillende cheese cake varianten zijn te lekker. Het zijn trouwens wel echt gigantische stukken, dus ik deelde hem met m’n vader. Naast taart kan je hier ook terecht voor lekkere broodjes, salades en verse sappen.

Na de taart was het tijd voor cultuur: het Rijksmuseum! Ik ben er al een keer eerder geweest, maar dat was tijdens de verbouwing, dus was niet alles open. Het is prachtig geworden, maar geef mij maar een kleiner museum. Kennen jullie dat? Dat er zo gigantisch veel te zien is, dat je er een beetje onrustig van wordt? Je kan beter van tevoren bedenken welke stukken je wil zien, en je daar op focussen, dan alles maar een beetje in je opnemen.

Maar er valt in Amsterdam zóveel meer te zien en te doen. Ik vind musea heel leuk en interessant, maar meer voor als het nat en koud is. Op m’n moeders verjaardag was het echter prachtig weer. Wat kan je dan beter doen dan door de straatjes en langs de grachten lopen en genieten?

Ik ben niet de enige die van Indiaas eten houd, ook m’n moeder vindt het heerlijk. Daarom sloten we de dag af bij Ganesha (Geldersekade 5). Ik heb meerdere Indiaase restaurants geprobeerd in Amsterdam, maar Ganesha is toch echt de beste (vind ik dan :)). Té lekker. Ik ga vrijwel altijd voor de mixed vegetable curry. Die staat niet op de kaart, maar je kan er gewoon om vragen.

Ook leuk!

Er is zoveel te doen en te zien in Amsterdam. Dit zal dan ook zeker niet de laatste post over Amsterdam zijn. Voor nu heb ik in ieder geval alvast nog een paar tips…

Fotografiemuseum Foam

Houd je net als ik niet van grote musea, maar wel heel erg van fotografie? Ga dan zeker een keer naar Foam (Keizersgracht 609)!

Beurs van Berlage Café

Eén van mijn beste vriendinnen woont in Amsterdam, dus kent genoeg leuke tentjes om een drankje te doen. Een tijdje geleden liepen we langs de Beurs van Berlage. Je kent het wel, dat imposante gebouw aan je linkerhand, als je van het Centraal Station naar de Dam loopt. We hebben ook wel eerder gezien dat er een café in zit, maar zijn er nooit naar binnen gegaan. Die ene keer besloten we dat wél te doen. Het blijkt een grand café te zijn, een gezellige tent voor een drankje of om te lunchen.

Westerpark

Het Westerpark ligt net iets buiten het centrum van Amsterdam (maar goed, uiteindelijk is alles dichtbij in Amsterdam), maar zo’n relaxte plek om te chillen. Neem een kleedje mee, haal lekkere hapjes en drankjes bij de supermarkt en geniet van de dag.

9 Straatjes

Als je in Amsterdam bent om te winkelen, is het makkelijk om naar de Kalverstraat, waar je alle grote ketens kan vinden. De ketens vind je echter overal. Ga in plaats daarvan daarom eens naar de 9 Straatjes, waar je veel kleine boetiekjes kan vinden.

Wat is jouw favo buurt in Amsterdam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation