Het kleurrijke Hoi An in Vietnam

Een tikkeltje toeristisch, maar oh zo mooi. Hoi An, een kustplaats in het midden van Vietnam. Gekleurde lampionnen, prachtige koloniale gebouwen en de lekkerste springrolls ever. Maar ook de plek waar je voor een prikkie een pak op maat kan laten maken (de kwaliteit even daargelaten). Hoi An is superfijn, waar ook buiten het toeristische deel genoeg te ontdekken valt.

In Hoi An hoef je je geen seconde te vervelen. Je kijkt je ogen uit naar de prachtige gebouwen, de tuktuk chauffeurs die op de hoek van de straat wachten totdat ze een nieuw ritje kunnen maken en de kleurrijke lampionnen die in de avond de straten doen oplichten. Nu kan je natuurlijk een kaartje kopen dat je toegang biedt tot de toeristische trekpleisters, maar je kunt ook een fiets huren, waarmee je het mooie Hoi An kan ontdekken. Ga bijvoorbeeld de Hoang Dieu brug over en fiets langs de rijstvelden en de kleurrijke huisjes van de locals. Of blijf op het vasteland, maar fiets het centrum uit en de kleine zijstraatjes in. Je komt zoveel moois tegen.

Nadat je Hoi An per fiets hebt verkend, is het tijd voor de lunch. Het is in Zuidoost Azië altijd best een uitdaging om goede koffie te vinden. Voor je het weet krijg je een bruin goedje met gecondenseerde melk en een kilo suiker. Terwijl je toch echt een espresso hebt besteld. Des te blijer ben je als je een keer wél goede koffie hebt gevonden. In Hoi An was dat bij Bazar (Tran Phu 36), waar echte Italiaanse koffie wordt geserveerd. Ga vooral voor een tafeltje op het terras aan de voorkant en geniet van alles dat zich op straat afspeelt. Inclusief de hardwerkende beveiliger.

Hoi An heeft zoveel leuke en kleurrijke straten, dat er ook te voet nog genoeg te ontdekken valt.

Wat je ook heel goed kan in Hoi An, is lekker eten. Man, man, man, hier hebben wij echt de lekkerste springrolls, oftwel loempia’s, ever gegeten. Toen ze voor het eerst werden voorgeschoteld, dacht ik wel even van: wat is dit? Ze zien er een beetje vreemd uit. Of in ieder geval, anders dan ik ze eerder heb gezien. Maar echt, ze waren overheerlijk. Waar je ze kan eten? Bij Light Candle (Ba Trieu 43). Love the name. En probeer ook de pompoensoep. Heel lekker.

Zoals ik al vertelde is Hoi An best toeristisch. Maar daardoor zijn er ook genoeg tentjes waar je ’s avonds een lekker drankje kan doen. Vooral langs het water, aan weerskanten van de Cau An Hoi brug, is er genoeg om uit te kiezen.

Ook leuk (en lekker)!

Net zo’n Indian food lover als ik? Ga dan eten bij Ganesh (Tran Hung Dao 24). Ik heb hier werkelijk gegeten totdat ik er buikpijn van kreeg, zo vol zat ik. Verrukkelijk.

Wat is volgens jou een echte must do als je in Hoi An bent?

8 Thoughts on “Het kleurrijke Hoi An in Vietnam

 1. Ja, Hoi An is super! Vond het fijn en rond te dwalen en te fietsen inderdaad. En S’ochtends vroeg naar de markt gaan of een van de vele kookcursussen volgen zijn aanraders.

 2. Wat een leuke stad! Ik hou heel erg van kleurrijke plekjes!

 3. Mooi hoor! Sowieso is Azië altijd enorm kleurrijk, word daar altijd zo vrolijk van! Ik ben daar nooit geweest, maar we willen allebei graag een keer naar Vietnam dus het komt er vast een keer van!

  • Linda on 10 oktober 2016 at 18:13 said:

   Jaa, echt he?! Vietnam is echt een aanrader en heel makkelijk te bereizen. Naast Hoi An vond ik ook Sapa echt heel indrukwekkend.

 4. Vietnam staat hoog op mijn bucketlist. Hoi An hoor ik altijd veel positieve verhalen over. Het ziet er in ieder geval kleurrijk en sfeervol uit op je foto’s!

  • Linda on 12 oktober 2016 at 13:23 said:

   Het is er ook echt ontzettend gezellig en kleurrijk. En het leuke is dat er ook rondom het centrum nog zoveel te zien is. Vietnam is sowieso absoluut ze moeite waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation