Hieperdepiep hoera!

Hieperdepiep, hoera!! Ik ben vandaag jarig! Vandaag mag ik 28 kaarsjes uitblazen. Al heb ik helemaal niet het gevoel dat ik ‘al’ 28 jaar ben. Zo moet ik nog vrijwel altijd mijn legitimatie laten zien als ik alcohol wil halen, en dacht in Zuid Amerika vrijwel iedereen dat ik rond de 20 was. Dankuwel 🙂

Op de site van Jessica kwam ik de ‘Verjaardagstag’ tegen. Leuk! Zo kom je zelf ook nog achter wat feitjes rondom je verjaardag. Heb hem trouwens wel een beetje bijgeschaafd om hem wat persoonlijker te maken. Laten we beginnen!

1. Op welke dag ben je geboren?

Op 1 mei 1988, wat een zondag was.

2. Wat voor weer was het toen?

Even opzoeken…

weerverleden.nl zegt:

Zwakke wind uit het zuid-zuid-oosten. De hardste windstoot had een snelheid van 13,9 m/s. De gemiddelde temperatuur was 13,3 °C en een gevoelstemperatuur van 12,7 °C.  De zon scheen 5,9 uur. Het was een half tot zwaar bewolkte dag.

Al geeft datum.nl wat anders aan:

Behoorlijk zonnige en lekker warme (max 20,3°C) dag met bijna 6 uur zon. De lucht was half tot zwaar bewolkt, er woei een zwakke wind (2 Bft) met harde windstoten, tot 50 km/u (7 Bft).

Ik ga voor optie twee 🙂

3. Welk sterrenbeeld heb je?

Stier!

Stier is degene met een enorm doorzettingsvermogen, zelfs wanneer anderen hebben opgegeven, woedt de stier nog door. Betrouwbaar en aanhoudend, net als de stier.

Klopt toch aardig, al zeg ik het zelf…

4. En wat is je Chinees sterrenbeeld?

Haha, hier heb ik nog wel een grappige anekdote over. Toen we een paar jaar geleden in Thailand waren, werd ons verteld dat wij (Paul komt ook uit 1988) volgens de Chinese horoscoop Paard zijn. Dus toen wij in een tempel waren, gingen we, uiteraard, op de foto met een paard. Maar ik twijfelde al, want volgens mij zijn wij helemaal geen Paard. En inderdaad, toen ik het later opzocht, bleken we Draak te zijn. Dat klopte meer met mijn verwachting.

5. Valt er op jouw verjaardag een feestdag? Zo ja, welke?

Ja, de Dag van de Arbeid! Al wordt dat in Nederland niet gevierd. In Kroatië echter wel. Dus toen ik een paar jaar geleden tijdens mijn verjaardag bij mijn opa en oma in Rovinj was, was het best leuk om met je verjaardag een extra groot feest te hebben.

6. Heb je je verjaardag vaak in het buitenland gevierd?

Eigenlijk niet echt. In Kroatië dus, en in Hongarije. En dat was het volgens mij. Terwijl Paul zijn verjaardag onder andere in Maleisië en Peru heeft mogen vieren. Een stuk leuker, hè?

7. Is er op jouw geboortedag een belangrijke onthulling gedaan?

Een belangrijke onthulling wil ik het niet noemen, maar op 1 mei 1988 is de maximumsnelheid op autosnelwegen in Nederland verhoogd van 100 km/h naar 120 km/h. Weten we dat ook weer.

8. Welk liedje stond er op nummer 1 toen je werd geboren?

Het liedje Gimme hope Jo’anna! van Eddy Grant. Haha, best grappig!

9. Met welke beroemdheden deel je jouw verjaardag?

De enigen die ik ‘ken’ van het lijstje zijn Yvonne van Gennip (voormalig Nederlandse schaatsster), Evelien Bosch (presentatrice) en Katinka Polderman (cabaretière). Erg spannend is het niet, haha.

En nu is het tijd voor taart 🙂

Gebruikte bronnen: deze, deze en deze

13 Thoughts on “Hieperdepiep hoera!

 1. Gefeliciteerd! En wat een leuk lijstje! Ik ga ook eens op zoek naar mijn Chinese sterrenbeeld. Want ik heb geen idee 🙂

  • Linda on 2 mei 2016 at 09:12 said:

   Dankjewel! Jaa, vond het ook echt leuk om in te vullen en achter die feitjes te komen 🙂

 2. Happy biiiiirthday!

 3. Gefeliciteerd! Nog een fijne verjaardag. Wat een leuke tag trouwens, die ga ik onthouden (ben namelijk dol op weetjes waar je niks aan hebt ;))

 4. Gefeliciteerd!! Grappige tag 🙂

 5. Gefeliciteerd met jouw verjaardag!

 6. Gelukkige verjaardag! Hopelijk heeft de taart gesmaakt 🙂

 7. Pingback: Happy Birthday to Me! (+WIN een wereldkaart!) | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation