Hike in Altos de Lircay (Chili)

Weet je wat echt zo fijn is aan Zuid Amerika? Dat je er zoveel prachtige hikes kunt maken. Vooral in Chili en Argentinië hebben we de meest vette tochten gemaakt. De allereerste bleef echter onze favoriet: een tweedaagse hike in nationaal park Altos de Lircay in Chili. In het dagboek van week zeven heb ik al wat foto’s met jullie gedeeld, maar ik heb er nog zoveel meer. Daarom nu een fotoverslag van deze prachtige hike, met wat nuttige informatie. Want echt, houd je van hiken en ben je in Chili? Dan mag je Altos de Lircay echt niet overslaan.

Praktische info

In het nationaal park zijn meerdere campings te vinden; je hoeft tijdens de tweedaagse hike dus niet te gaan wildkamperen. Om het nationaal park in te gaan, dien je 5.000 pesos (± €6,50) p.p. entree te betalen. Daarnaast betaal je 2.500 pesos per persoon voor de camping. Bij aankomst krijg je uitleg over de hike, hoe lang het duurt en welke plekken wel en niet begaanbaar zijn, en krijg je een duidelijke plattegrond met waar je de campings kunt vinden. En heel belangrijk: neem genoeg water mee. Al zijn er onderweg ook verschillende plekken waar je gewoon uit het riviertje kan drinken.

Wij zijn uiteraard met onze eigen Billy naar Altos de Lircay gereden, maar je kunt er vanaf de stad Talca ook een bus naartoe nemen. Ga ook jij er met de auto naartoe? Dan kan je je auto parkeren op de parkeerplaats naast camping Altahura. Deze camping ligt aan het begin van de sendero (het wandelpad), dus ideaal.

Afhankelijk van het tijdstip van aankomst, verdeel je de totale hike over twee dagen. Aangezien wij vrij laat in de middag aankwamen, hebben we op dag één maar 1,5-2 uur gelopen (tot punt nummer drie op de kaart) en op dag twee 8-9 uur. Dit is natuurlijk niet echt een gelijke verdeling, dus ik zou anderen adviseren om op dag één tot de camping op punt nummer zes te lopen, en op dag twee de rest van de hike. Op punt nummer drie staat trouwens dat het verboden is om te kamperen (hebben we stiekem wel gedaan 😉 ) en er zijn dan ook geen toiletten en douches aanwezig. De camping op punt nummer zes is echter een volwaardige camping, inclusief douches.

Op dag twee werden we aan het eind van de middag weer met Billy herenigd. We waren gebroken, maar oh, wat was dit een onwijs vette hike.

Waar heb jij je vetste hike ooit gemaakt?

10 Thoughts on “Hike in Altos de Lircay (Chili)

  1. Wauw ! Wat een gave wandeling en prachtige foto’s!

  2. Wauw wat een prachtige hike! Daar houd ik echt van 🙂 Zoiets wil ik ook nog graag eens doen, een hike van iig meer dan 1 dag. Lijkt me heel tof!

  3. Wow, toffe foto’s! Deze hike komt op m’n lijstje 🙂

  4. Pingback: Terugblik op een reis door Zuid-Amerika - Hasta la Próxima

  5. Pingback: De mooiste natuur, de vriendelijkste mensen, het lekkerste eten…Zuid Amerika | One Day Trip

  6. Pingback: Hikes in Europa die op mijn wishlist staan | One Day Trip

  7. Pingback: Onze reis door Zuid Amerika • Week 7 | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation