Ik ben jarig!

Vandaag ben ik 27 lentes jong geworden! Ik dacht, laat ik op mijn verjaardag mijn top 27 bestemmingen met jullie delen. Soms onderbouwd met woorden, soms met een foto…

1. Wenen (Oostenrijk)

Wenen doet iets met me. In Wenen voel ik mij thuis. Ooit hoop ik voor een periode in Wenen te wonen…

2. Budapest (Hongarije)

Ik hou van Budapest! Zoals sommige van jullie misschien wel weten komt mijn vader uit Hongarije. Ik ben daarom zeer regelmatig in Budapest geweest. Het is zo’n vette stad, waar genoeg te zien en te beleven is.

3. Penang (Maleisië)

Ik weet niet wat het is met Penang, ik vind het zo’n fijne plek! En dan bedoel ik ‘hoofdstad’ Georgetown. De sfeer, het eten, de mensen. Hier zou ik wel willen en kunnen wonen…

4. Ljubljana (Slovenië)

In de zomer van 2012 ben ik drie weken naar Ljubljana geweest om een extra vak voor m’n studie te volgen. Het was geen bewuste keuze, de overige bestemmingen kwamen qua tijd en/of afstand niet uit. Ljubljana bleef over. Wat ben ik blij dat ik daar ben geweest. Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië, maar heeft de sfeer en het karakter van een dorp.

 5. Singapore

Tijdens onze reis door Zuidoost Azië, waren we niet van plan om naar Singapore te gaan. Het is vanaf Kuala Lumpur echter maar een paar uur (volgens mij 5 uur) met de bus, dus als je toch in de buurt bent is het wel leuk om erheen te gaan. Dat Singapore in mijn top 5 staat, zegt denk genoeg. Wat heeft het een indruk op mij gemaakt. Het is zo perfect en schoon, wat het heel bijzonder maakt. Dus maak je een reis door Zuidoost Azië, ga dan zeker even ‘langs’ Singapore!

 6. Sa Pa (Vietnam)

7. Hoi An (Vietnam)

8. Kampot (Cambodja)

9. Bangkok (Thailand)

Zoals veel mensen zeggen: hoe vaker je in Bangkok bent geweest, hoe leuker je het vindt. Daar ben ik het helemaal mee eens! De eerste keer Bangkok vond ik vooral heel druk, chaotisch en vol. Tijdens onze reis zijn we er in totaal drie keer geweest, en echt, het werd elke keer weer een stuk leuker. Een absoluut hoogtepunt is de fietstocht met Co van Kessel. Echt een must do!

10. Rovinj (Kroatië)

Ik heb er best geluk mee, dat m’n opa en oma hier wonen, en ik hier dus regelmatig heen ga 🙂

11. Kuala Lumpur (Maleisië)

12. Chiang Mai (Thailand)

Er hangt zo’n relaxed sfeertje. Niets moet, alles mag…

13. Hanoi (Vietnam)

Het échte Vietnam. Inclusief drukte en chaos op de weg door de vele scootertjes en stoepen vol met eetstalletjes.

14. Ho Chi Minh (Vietnam)

15. Split (Kroatië)

16. Rabat (Marokko)

Hier ben ik geweest toen ik 18 jaar was. Dan maakt een niet-westers land natuurlijk nog meer indruk op je dan wanneer je wat ouder bent. Maar wat vond ik dit een fijne plaats en niet extreem toeristisch

17. Marrakesh (Marokko)

Marrakesh vind ik qua architectuur mooier dan Rabat, maar het is veel toeristischer, wat ik altijd een beetje jammer vind. Maar wat een mooie stad!

18. Florence (Italië)

19. Nice (Frankrijk)

Perfecte combo: relaxte stad, aan de kust.

20. Zadar (Kroatië)

Een heerlijke kustplaats aan de Adriatische zee. Het enige dat je hier moet doen is genieten.

21. Sarajevo (Bosnië)

Hele indrukwekkende stad, waar de gevolgen van de oorlog nog duidelijk zichtbaar zijn. Mijn favoriete deel van de stad is het oude centrum: Baščaršija.

22. Barcelona (Spanje)

Gewoon een relaxte stad, lekker weertje en heerlijk eten!

23. Parijs (Frankrijk)

24. Berlijn (Duitsland)

25. Londen (Verenigd Koninkrijk)

Londen is zo’n bestemming waar je geweest moet zijn. Zuid- en Oost-Europese steden hebben echter meer mijn voorkeur…

26. Luxemburg

27. Siena (Italië)

Een heel mooi stadje. Zo zonde dat het een beetje is verpest door het toerisme…

En, staan jullie favo bestemmingen ertussen?

5 Thoughts on “Ik ben jarig!

  1. Gefeliciteerd met je verjaardag!! Wat een leuk idee, deze lijst, leuk om zo terug te denken. En wat een toffe bestemmingen.

    • Linda on 4 mei 2015 at 09:51 said:

      Dankjewel!! Het was inderdaad ook heel leuk om te maken. Nadenken over waar je allemaal bent geweest en de foto’s doorzoeken. Het was ook wel een beetje moeilijk om op te stellen, sommige bestemmingen zijn totaal niet met elkaar te vergelijken…

  2. Wat een fijne top 27! En veel te laat, maar nog gefeliciteerd! 🙂

  3. Pingback: Happy Birthday to Me! (+WIN een wereldkaart!) | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation