5 Inspirerende reizigers(verhalen)

Soms kom je, voornamelijk op het internet, reisverhalen tegen, welke je vol bewondering leest. Althans, ik.

Ik wil er graag vijf met jullie delen…

#1 Mike Hudson

Mike Hudson is een 25-jarige Brit die zijn baan als ingenieur opzegde en in maart 2014 in een omgebouwde, tien jaar oude minivan aan een geweldige reis is begonnen. Hij is al in Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Roemenie, Bulgarije en Griekenland geweest. Love it!

www.vandogtraveller.com 

#2 Janak en Nalisha Patel

Je kan ervoor kiezen om je baan op te zeggen en rond te gaan reizen. Maar hoe geweldig is het als je een eigen bedrijf hebt, waarvoor je niet afhankelijk bent van de plaats waar je verblijft en reizen een way of life is? Dit is wat Janak en Nalisha doen. Zij leven in steden over de hele wereld. Ze verblijven meestal tussen de twee en zes weken op één plek en gaan dan weer op weg naar een nieuwe plek. Hierdoor hebben ze in twee jaar in 35 verschillende steden gewoond. Geweldig!

www.nalishapatel.com

#3 Familie Zapp

Het idee om met een auto de wereld over te reizen speelt al een tijdje in ons hoofd. Twee keer eerder hebben we een auto gekocht om mee door Europa te toeren, met de bedoeling om de auto na de trip weer te verkopen (één keer hebben we hem inderdaad weer doorverkocht, de andere keer kwam er iets tussen. Daar later meer over 🙂 ). Bij het kopen van de auto’s lette Paul er goed op of hij wel veilig en comfortabel is, hij moet immers wel de kilometers rijden in de hitte en de bergen aankunnen. Het idee dat je wel een enigszins goede auto nodig hebt is verdwenen toen Paul met het verhaal van de familie Zapp aan kwam zetten.

De nu 42-jarige Herman en 40-jarige Candelaria reizen inmiddels al bijna 15 jaar de wereld over in een Graham-Paige auto uit 1928 (!!). Onderweg hebben ze trouwens ook nog vier kinderen gekregen. Super vet.

Floortje was met haar programma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld op bezoek bij de familie Zapp in Tanzania.

www.sparkyourdream.net

#4 Dalene en Pete Heck

“We are Dalene and Pete Heck, a Canadian couple who sold everything to travel the world.”, is de eerste zin van de ‘About’ pagina op hun website. Geweldig! In 2009 hebben ze al hun bezettingen verkocht en zijn ze begonnen aan een reis zonder einddatum. Ze hebben een hele mooie website, waar genoeg te lezen is over henzelf en hun reis.

www.hecktictravels.com 

#5 Gunther Holtorf

Last, but definitely not least: Gunther Holtorf. Na de val van de Berlijnse muur, vertrok Gunther samen met zijn vouw Christine voor een roadtrip door Afrika. De geplande 18 maanden zijn er uiteindelijk meer dan 300 geworden. Christine is in 2010 overleden, waarna Gunther nog vier jaar door heeft gereisd, met de foto van Christine hangend aan de achteruitkijkspiegel…

Op YouTube staat een heel mooi filmpje over Gunther en zijn reis.

Kennen jullie nog meer van dit soort geweldige verhalen?

4 Thoughts on “5 Inspirerende reizigers(verhalen)

  1. Aaah, hoe tof is dat als dat kan… je eigen bedrijf meenemen op reis zeg maar, haha, aaaah DROOM! En die reis met de auto de wereld over… mooie dromen die uitkomen.

  2. Leuk! Familie Zapp kende ik al, de andere niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation