Meet Hanna and her firetruck

Eén van de leukste dingen aan reizen vind ik het leren kennen van andere mensen. En dan voornamelijk mensen uit andere landen dan Nederland. Hoe gaat het eraan toe ik hun land? Hoe zijn bepaalde dingen geregeld? Welke (grote) verschillen zijn er met Nederland? Ook tijdens onze reis door Portugal hebben wij verschillende mensen leren kennen. De meest bijzondere was Hanna, met haar brandweerwagen.

Een grote, rode, oude wagen met ‘Feuerwehr’ parkeert voor ons guesthouse. Een klein, blond meisje stapt uit.

Ik: “Hello! Did you drive all the way from Germany in this truck?”

Zij: “Yes!”

Ik: “How awesome!!”

Het kleine, blonde meisje heet Hanna. Hanna is 28 jaar en komt, zoals te verwachten, uit Duitsland. Ze is net afgestudeerd en weet niet goed wat ze met haar studie wil doen. Dan neemt ze het besluit om te gaan reizen. En dan niet gewoon backpack op en gaan met die banaan, nee, met eigen vervoer. En dan niet met een ‘normale’ auto of busje, nee, met een oude brandweerwagen. Waarom in een oude brandweerwagen? De voornaamste reden is om de gunstige belastingregeling (het is een oldtimer). Drie maanden heeft ze erover gedaan om de juiste brandweerwagen te vinden. Toen ze haar brandweerwagen eenmaal had gevonden, moest er nog wel wat aan gebeuren. Zo moest ze een paar honderd kilo aan gewicht verwijderen, zodat ze onder het gewicht zou komen om als personenauto te worden aangemerkt (ze heeft geen groot rijbewijs). Maar ook moest ze de zwaailichten afdekken en de sirenes uitschakelen. Afgelopen april is ze vertrokken en ze is van plan om tot oktober te gaan rondtrekken. Een vooraf uitgezet plan heeft ze niet. Ze rijdt heen waar zij heen wil. Helemaal alleen reizen doet ze niet. Ze heeft tijdelijk gezelschap: hond Sunny. Daarnaast komen er regelmatig vrienden die een tijdje met haar mee toeren.

Hanna kan trouwens nog meer dan zo’n grote truck besturen. Ze heeft haar eigen t-shirt merk, waarvoor ze de meest vette illustraties maakt! Benieuwd? Check haar website!

7 Thoughts on “Meet Hanna and her firetruck

 1. Wat een tof verhaal! Het leukste vervoer dat ik ooit gezien heb onder de reizigers! Super! En leuke shirts maakt ze (even een kijken op de site genomen 🙂 )

  • Nog een vraagje, bij het bestellen van de shirts kun je alleen Duitsland kiezen, maar kun je ook in Nederland laten leveren? Wil er wel eentje bestellen 🙂

   • Linda on 17 juli 2015 at 13:53 said:

    Super vet he! Het is ook zo’n stoere chick.

    Hmm, beetje jammer. Ik wilde er namelijk ook nog één bestellen. Heb haar meteen een berichtje gestuurd om te vragen hoe we dit op kunnen lossen! Je hoort van me 🙂

 2. laura on 19 juli 2015 at 16:57 said:

  Wat stoer! Klinkt gewoon backpacken opeens zo saai ;).

 3. Pingback: 5x Wat ik zo fijn aan reizen vind | One Day Trip

 4. Pingback: 10 Dingen die je écht moet doen in Portugal | OneDayTrip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation