Mijn mooiste reismomenten van 2016

Wat is 2016 toch voorbij gevlogen. Ongelooflijk. En los van dat wij het eerste kwartaal nog volop van Zuid Amerika aan het genieten waren, was 2016 het minst actieve reisjaar sinds tijden. Maar er waren genoeg mooie momenten, gebeurtenissen die ik niet snel zal vergeten. Het is tijd om terug te blikken op mijn mooiste reismomenten van 2016.

Onze roadtrip door Zuid Amerika is uiteraard hét hoogtepunt van 2016. Ik zou willen dat we terug konden. We zaten er zo in ons element. Waren intens gelukkig. Dus je begrijpt dat dit rijtje enkel uit momenten in Zuid Amerika bestaat. Kan niet anders…

1. Koffie drinken langs de welbekende, maar uitgestorven Ruta 40 in Argentinië

Argentinië is immens groot (2,8 miljoen km² om precies te zijn. Heb het even opgezocht 😉 ). We reden dan ook regelmatig in the middle of nowhere. Naast wat overstekende struisvogels, koeien en paarden, kwamen we dan ook niet veel tegen. En dat terwijl we grotendeels over de ruta 40 reden, dé weg van Argentinië. Dus wat doe je dan? Je campingstoeltje uit de laadbak halen en genieten van een bakkie pleur.

2. Na een helse hike en koude nacht, wakker worden op La Junta (Argentinië)

Dit was zo sprookjesachtig mooi. De hike naar La Junta was verschrikkelijk. Het regende, de paden waren één grote modderpoel en uitzicht was er ook niet echt. Onderweg kwamen we geen hond tegen. We waren dan ook heel verbaasd dat toen we aankwamen, de refugio (blokhut voor pelgrims/wandelaars) vol zat met backpackers die zich rond het vuur aan het opwarmen waren. Maar toen werden we de volgende dag wakker en zagen dit…

3. De in totaal zeven uur durende rit over een overharde weg naar Salar de Uyuni (Bolivia)

En dan denk je misschien: waarom behoort dit tot de mooiste reismomenten? Toen we van het grensplaatsje Tupiza naar Salar de Uyuni wilden, hadden we de keuze uit de directe route, maar dan over een onverharde weg, of via een grote omweg, maar dan wel over een geasfalteerde weg. Wij gingen voor optie één, en hebben daar geen moment spijt van gehad. Het was fantastisch. Los van veel, heel veel lama’s en alpaca’s was er niet veel. En juist dat maakte het zo bijzonder.

4. In de laadbak van Billy Bob staan en over de zoutvlakte van Salar de Uyuni racen

Ik gilde van blijdschap…

5. Een prachtige rit door de bergen van Bolivia

Oh wow, wat is Bolivia mooi. Hoog in de bergen, door de wolken en dan kijk je uit op prachtige valleien.

6. Heerlijk eten bij een wegrestaurant in Peru

Dit is echt zo’n specifiek moment dat je bijblijft. Het was tijd om te lunchen en we zagen langs de weg een bord ‘Restaurant Turistico’. Een restaurant waar we normaal gesproken snel voorbij zouden rijden. Behalve dit keer. We moesten toch echt eten en beter iets dan niets. En dat ‘iets’ was wel meer dan dat. Het was werkelijk heerlijk. En de mensen waren er ook zo lief.

7. Rijden door de Sacred Valley in Peru

De Sacred Valley in Peru is zo magisch mooi. En dan rijd je daar doorheen, in je eigen auto…

8. De rit naar het dorpje Santa Theresa (Peru)

Dit was de meest indrukwekkende en spannende stuk van onze roadtrip. Wij reden zelf naar Machu Picchu, of in ieder geval, tot zover we konden rijden. Een stuk van de route gaat over een smal, overhard bergweggetje. Het weggetje is ook niet altijd open, want vooral als het veel heeft geregend is het te gevaarlijk. En laten wij er nou middenin het regenseizoen te zijn geweest. Voordat we vanuit Cusco vertrokken, deden we dus eerst navraag of de weg open was. We kregen groen licht, maar ook het advies om in het dorpje Santa Maria, waar het bergweggetje begint, nogmaals navraag te doen. De weg was open en daar gingen we…

9. De bijzondere rit naar woestijnstad Nazca (Peru)

Dit was zo’n bijzondere rit. We reden van >4.000 meter hoogte, waar het grauw, koud en nat was, naar woestijnstadje Nazca, waar het levendig, warm en droog was. Een groter contrast kan je niet hebben.

10. Slapen op een prachtige plek in de Colca Canyon (Peru)

Toen Paul jarig was, wilde ik iets leuks organiseren. Omdat een hike in de Colca Canyon op de planning stond, ging ik op zoek naar een mooie slaapplek voor daar. Het was er zo fijn…

11. Laguna Miscanti in de Atacama woestijn (Chili)

Oh wow, dit was prachtig. Laguna Miscanti ligt middenin de Atacama woestijn, maar wel op ruim 4.000 meter hoogte. Door het lage zuurstofgehalte is de lucht heel ijl, oftwel dun, wat voor prachtig zicht zorgt.

12. Slapen in nationaal park Pan de Azúcar (Chili)

Wat was dit een fijne, magische plek. Intens gelukkig was ik.

En laat ik afsluiten met mijn minst leuke reismoment van 2016: het moment dat we Billy weg zagen rijden met zijn nieuwe eigenaren. We kregen er beiden een brok in onze keel van. Het was zo fantastisch, onvergetelijk.

Ik wens iedereen een heel gezellig, gelukkig en gezond 2017, met heel veel mooie, nieuwe reismomenten!

14 Thoughts on “Mijn mooiste reismomenten van 2016

 1. Wat een prachtige momenten waren dat! Echt leuk om op terug te kijken. Jullie 2017 was ook wel heel bijzonder met de grote reis 😀 Ook voor jou een heel gelukkig nieuwjaar!

  • Linda on 9 januari 2017 at 11:19 said:

   Jaa, heerlijk he?! 2016 (samen met een deel van 2015) was tot nu toe ook echt wel het hoogtepunt van onze reizen.

   Jullie ook een heel gelukkig nieuwjaar! Dit jaar wordt voor jullie natuurlijk wel heel bijzonder 🙂

 2. Wauw, wat een gave reis, ik snap heel goed dat je daar geweldige reisherinneringen aan hebt. Prachtige foto’s!

 3. Mooie momenten hoor, ik krijg zelf helemaal zin om naar Peru te gaan als ik dit zo lees en zie 😀

  • Linda on 9 januari 2017 at 11:21 said:

   Peru is heel fijn. Vooral de mensen, echt super lief. Heb jij nog mooie reisjes op de planning staan (vast wel, haha)?

 4. Wat een geweldig mooi reisjaar! Geweldige ervaringen! Het lijkt me alleen al super om met eigen auto rond te rijden door Zuid-Amerika. Dat uitgestrekte landschap. Wauwww!!

  • Linda on 9 januari 2017 at 11:22 said:

   Jaa, Marcella, ik kan ook niet vaak genoeg zeggen hoe fanatastisch het was, hihi. En de vrijheid van met je eigen auto rondreizen, onbetaalbaar.

 5. Danielle on 9 januari 2017 at 17:26 said:

  De beste wensen voor 2017 voor jullie allebei! Leuk om je lijst te bewonderen.

 6. Leuk om de mooiste momenten van jullie geweldige reis zo op een rijtje te zien staan. Word (weer) enthousiast van die gave foto’s. Een beetje laat, maar nog een fijn 2017 gewenst! (mag het nog?)

 7. Fijn om te lezen. Doet me al watertanden naar mn volgende tripjes zelf! Merci!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation