Mijn ultieme travel wishlist

 

Weet je wat ik écht heel fijn vind om te doen? Fantaseren over nieuwe reisjes. Heerlijk wegdromen bij de meest fantastische bestemmingen waar ik graag een keer naartoe wil. Nu moet ik zeggen dat er nog zóveel plekken zijn die ik wil bezoeken en mijn wensenlijstje wordt langer en langer, maar er zijn een aantal bestemmingen waar ik écht heel graag naartoe wil. Bestemmingen die op dit moment bovenaan mijn travel wishlist staan.

1. IJsland

Ik wil zó graag een keer naar IJsland! Het lijkt mij er fantastisch mooi en ontzettend indrukwekkend. En het ligt helemaal niet ver weg! Waarom ik er dan nog niet ben geweest? Geen idee. Of naja, tuurlijk weet ik wel waarom niet. Andere bestemmingen (lees: Zuid Amerika) stonden hoger op m’n lijstje en eenmaal terug in Nederland moet je zo je prioriteiten stellen (lees: werk vinden). Maar ik hoop zo dat het volgende reisje die kant op gaat!

2. Japan

De verre bestemming die bovenaan mijn lijstje staat is Japan. Japan lijkt mij zo vet, zo bijzonder, zo indrukwekkend. Maar ook heel bizar. Ik ben er gewoon ontzettend benieuwd naar. Heb ook gelezen over een hele vette hike in Japan, op Mount Yoshino. Jaaa!

3. Zuid-Korea

En laten we Japan meteen combineren met een ander Aziatisch land, namelijk Zuid-Korea! Ook naar dit land ben ik ontzettend nieuwsgierig. Dé ultieme reis zou natuurlijk zijn als we ook Noord-Korea kunnen bezoeken, maar dat zal wat minder makkelijk gaan. Misschien maar wel even uitzoeken wat de mogelijkheden daarin zijn.

4. Transsiberie Express

Ik vind het zo fijn om met de trein rond te reizen. Voordat ik andere continenten ging ontdekken, heb ik meerdere keren met de trein door Europa getourd en vond het echt fantastisch. Het is de ideale manier om Europese steden te ontdekken en ontzettend ontspannend. Het is echt mijn droom om de Transsiberië of Transmongolië Express te doen. Paul ziet het wat minder zitten, dus het wordt óf hem overhalen, óf een ander reismaatje vinden, óf alleen gaan. We will see…

5. Met een eigen camper de wereld ontdekken

Oke, dit is echt  mijn ultieme, ultieme droom. Een eigen camper kopen, hier ons huisje op wielen van maken en daarmee de wereld ontdekken. Fan-tas-tisch. Dus nu sparen, sparen, sparen en nog eens sparen om ooit onze droom werkelijkheid te kunnen maken.

Hoe ziet jouw ultieme travel wishlist eruit? Welke bestemming staat met stip bovenaan je wensenlijstje?

Bron foto

14 Thoughts on “Mijn ultieme travel wishlist

 1. Wat een prachtige lijst! Stuk voor stuk hele mooie plekken en nummer 5 trekt mij ook heel erg! Wat een gevoel van vrijheid heb je dan, lijkt mij heerlijk! Qua bestemmingen staan Canada, Ijsland, Costa Rica, Sumatra en wat dichterbij huis: Italie hoog op mijn wishlist.

 2. Danielle on 4 december 2016 at 14:16 said:

  Leuk om te lezen Lin!

  Mijn lijstje bestaat op dit moment uit:
  * Canada (vanwege de natuur en omdat ik graag een orca of walvis in het echt wil zien)
  * IJsland (dit land spreekt me ook erg aan om de natuur)
  * Cuba (ben er zelf al geweest, maar zou het leuk vinden als Frank het ook kan zien. Vooral die auto’s.)
  * Hawai (i.v.m. het zien van de geweldige hoge golven – een droom die ik al van jongs af aan heb)
  * Italië (nog heel weinig van gezien vreemd genoeg want zo ver en duur is het niet. De buurt van Napels lijkt me heel mooi. En ook Rome staat nog op mijn stedentrip verlanglijst)

  • Linda on 4 december 2016 at 14:26 said:

   Jaa om dezelfde redenen willen wij ook heel graag naar Canada! Lijkt mij heel indrukwekkend.
   Ahh hoe vet zou het zijn als je kinderdroom ooit werkelijkheid wordt?!

 3. Jaaa, heerlijk lijstje! 1, 2, 3, en 4 staan ook op mijn wishlist! 😀 Wij zijn van plan om volgend jaar in oktober de trans mongolië express te gaan doen, dus mocht je zin en tijd hebben 😉

 4. Oeehhh mooie lijst hoor! Ik zie overeenkomsten met mijn wishlist. Vooral nummer 5. Hoe gaaf om met een bus de wereld over te gaan! Jullie hebben met Billy al een klein voorproefje gehad in Zuid-Amerika 😉

  • Linda on 4 december 2016 at 23:02 said:

   Jaa en sinds onze trip met Billy is onze droom om met een eigen camper rond te trekken alleen maar groter geworden 🙂

 5. Fijn lijstje! Nummer 1 staat hoog op mijn wensenlijstje en nummer 5 uiteraard ook. Hoe tof is het om met een eigen busje rond te trekken! Wie weet ooit 🙂 Verder wil ik dolgraag naar Nieuw-Zeeland en voor een derde keer terug naar Canada. Ik krijg nooit genoeg van dit land!

  • Linda on 4 december 2016 at 23:04 said:

   Ik ben nog nooit in Nieuw-Zeeland en Canada geweest maar wil daar ook absoluut een keer naartoe. De natuur lijkt mij echt heel indrukwekkend.

 6. Leuk lijstje! Ik ben net terug uit IJsland. Super mooi land om rond te reizen. Helaas wel erg duur qua eten en drinken. Op mijn lijstje staat Canada hoog, maar eigenlijk is het zo’n never ending bucketlist.

  • Linda on 9 december 2016 at 17:51 said:

   Haha, die van mij is ook echt never ending 😉

   Wat tof dat je net terug bent uit IJsland! Is het ook echt duurder dan in Nederland dan, eten en drinken in IJsland?

 7. 1, 4 en 5 trekken mij het meeste! Wat een vrijheid zul je ervaren bij nr. 5, volgens mij is dat echt ultiem reizen. Bij mij staan roadtrippen door IJsland, Noorwegen, Schotland en de USA heel hoog. verder wil ik graag een enkeltje boeken en wel zien waar ik uit kom en wanneer ik terug kom, lijkt me geweldig! Dit jaar ging ik naar bestemming onbekend, was ook heel gaaf

  • Linda on 5 januari 2017 at 08:44 said:

   De vrijheid van met een camper rondtrekken lijkt mij fantastisch. Ook dat je dan niet vastzit aan bepaalde routes en bestemmingen.

   Waar ging je bestemming onbekend heen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation