Onze reis door Zuid Amerika • Week 20

Oh wow, we hebben deze week zoveel moois gezien! Met als hoogtepunten de Atacama woestijn en nationaal park Pan de Azúcar. Ik hou van Chili!

Maandag 29 februari

Vandaag gingen we naar de Zona Franca, oftewel, de belastingvrije zone in Iquique. Nou, het was een beetje een tegenvallertje. Het was een best grote mall, maar er zaten niet veel leuke, goede winkels in. Een beetje jammer, want ik wilde een nieuwe backpack kopen en we zochten nog wat accessoires voor onze action cam.

Maar maakt niet uit, want des te meer tijd we hadden om te zwemmen! Yeahh! We hebben deze reis maar amper strand gezien. Of we zaten aan de kust, maar was het niet bepaald strandweer. Tot vandaag! De zee is sowieso wel koud, we zaten immers aan de Grote Oceaan, maar wat was het leuk om in de zee te zwemmen en van het zonnetje te genieten!

Dinsdag 1 maart

Ahhh, wat heb ik hier zin in! De Atacama woestijn! De rit duurde vandaag echter wat langer dan gedacht omdat er wegwerkzaamheden waren. Er was heel de tijd maar één weghelft open, waardoor we moesten wachten totdat we aan de beurt waren. In plaats van vandaag helemaal naar San Pedro de Atacama te rijden, zijn we daarom opzoek gegaan naar een camping in Calama. Jaaa, we gingen weer kamperen! En wat voelden we ons vrij, op een lege camping, in ons eigen tentje. Heerlijk. Heel fijn.

Woensdag 2 maart

Een uurtje rijden vanaf Calama ligt het dorpje San Pedro de Atacama. Hét toeristische dorpje in de Atacama woestijn. De rit naar San Pedro was al prachtig. Zo indrukwekkend. Het voordeel van een toeristisch dorpje, is dat er meer dan genoeg campings te vinden zijn. De camping was dan ook zo gevonden. We hadden dus genoeg tijd om een kopje koffie te gaan drinken, op het plein te zitten en mensen te kijken, een biertje te doen. Gewoon relaxed. Want morgen gaan we de omgeving verkennen!

Donderdag 3 maart

Toen we in Potosi (Bolivia) waren, heeft een Belgische man ons al verteld wat je in de omgeving van San Pedro allemaal kan zien. Als eerst reden we naar de meren Miscanti en Miñiques, op een ruim uurtje rijden. Wow, wow, wow, wat is Laguna Miscanti geweldig, prachtig, mooi. Adembenemend.

Na van het uitzicht te hebben genoten, zijn we teruggereden richting San Pedro, met een tussenstop bij nationaal park Los Flamencos om, je raadt het al, flamingos te spotten. Je maakt een korte wandeling over de zoutvlakte om vervolgens uit te komen bij de flamingos. Zo mooi!

In plaats van nog een nachtje in San Pedro de Atacama (hele mond vol) te slapen, besloten we om weer naar Calama te rijden, om daar te overnachten. Hier zouden we sowieso weer langskomen, onderweg naar het zuiden. We sliepen uiteraard op dezelfde camping als eergisteren. Wel zo makkelijk…

Vrijdag 4 maart

Toen we in Salta (Argentinië) waren, hebben we een Chileens stel ontmoet met een klein kindje. We hadden afgesproken dat we, zodra we weer in Chili zijn, bij hun langs zouden komen. Dus vandaag gingen we naar Antofagasta, waar zij wonen. Het jammere is dat we ze niet te pakken hebben gekregen. Achteraf bleek Aldo’s (de vader) telefoon kapot te zijn, waardoor hij mijn berichtjes niet heeft gelezen. Verder was er niet heel veel in Antofagasta, waardoor ook het aanbod aan campings en hostels erg klein was. Maar af en toe heb je zin in iets luxers. Zo ook vandaag. Daarom besloten we een kamer te boeken in het Ibis hotel. Echt wel even lekker hoor. Een lekker bed, schone lakens, goede douche.

Zaterdag 5 maart

Vandaag gingen we naar een antionaal park: Pan de Azúcar. Wat we onderweg hebben gezien? Zand, heel veel zand. Maar mooi was het wel…

Even dachten we dat we niet naar het nationaal park konden gaan, omdat de weg er naartoe was afgesloten. Dan maar met een omweg proberen. En gelukkig, er was nog een andere weg om er te komen. In de loop van de avond kwamen we dan eindelijk aan bij Pan de Azúzar, en óh, wat zag het er magisch uit. Er zijn vier campings in het nationaal park en wij gingen voor de prachtige Pan de Azúcar Lodge.

Zondag 6 maart

Oh wow, wat waren wij op een prachtige plek! Zo rustig, zo mooi, zo magisch. Genieten van de prachtige plek waar wij waren, dat is wat we vandaag hebben gedaan. Inclusief een barbecue bij zonsondergang. Mag ik terug?

Wil je meer foto’s zien? Volg One Day Trip op Facebook en Instagram!

5 Thoughts on “Onze reis door Zuid Amerika • Week 20

  1. Wat onwijs mooi, ik word echt spontaan verliefd als ik deze foto’s zie! Zuid Amerika stond nog niet direct op mijn wishlist, maar nu ik jouw verhalen de laatste tijd volg en jouw foto’s zie begin ik toch wel erg enthousiast te worden!

    • Linda on 11 april 2016 at 22:33 said:

      Zuid Amerika is zo mooi! De natuur is echt prachtig en heel indrukwekkend. Zou het toch maar op je wishlist zetten 😉

  2. Pingback: Onze reis door Zuid Amerika • Week 21 | One Day Trip

  3. Pingback: Een bezoek aan nationaal park Pan de Azúcar in Chili | One Day Trip

  4. Pingback: De mooiste natuur, de vriendelijkste mensen, het lekkerste eten…..Zuid Amerika | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation