Onze reis door Zuid Amerika • Week 3

De derde week van onze reis stond eigenlijk voornamelijk in het teken van de auto. We balen wel hoor. Doordat we constant tegen dingen aanlopen, en het kopen van een auto door alle omstandigheden moeizamer gaat dan verwacht, hebben we nog niet echt het gevoel dat we écht met de reis zijn begonnen.

Maandag 2 november

Zoals in het dagboek van vorige week hebben kunnen lezen, zijn we vandaag teruggegaan naar het autopark. Ze gingen er al van uit dat we terug zouden komen, want er was een gast die een aardig woordje Engels sprak. We vroegen direct naar de technische historie van de auto, die ze helaas niet hadden. Het ding is namelijk dat het type motor dat in de auto zat, erom bekend staat een technisch probleem te hebben. Indien dat probleem al is opgelost, is het natuurlijk prima. Maar ja, hoe weten wij zo zeker dat dat het geval is? We gingen in ieder geval wel een stukje rijden. Best stoer hoor, zo’n grote bak (Ford Explorer). Maar toen we weer terug waren, vertelde de gast van het autopark dat wij er nu niet mee het land uit kunnen, omdat de Registro Civil nog aan het staken is. Even serieus? Wij dachten namelijk dat het koopcontract voldoende zou zijn om met de auto de grens over te mogen. Niet dus. Wat wel een mogelijkheid is, is dat de huidige eigenaar ons toestemming geeft om met de auto de grens over te mogen. Ze beweerden echter niet te weten wie de huidige eigenaar is (terwijl diegene de auto een week geleden zou hebben gebracht. Geloof je het zelf?). Kortom, we waren terug bij af…

Dinsdag 3 november

Oke, wat gaan we nu doen? We kunnen wel in Santiago gaan wachten totdat de staking voorbij is, maja, wie weet hoe lang die nog gaat duren? Stakingen zijn aan de orde van de dag, maar deze keer duurt het abnormaal lang (al een ruime maand, terwijl het de vorige keren max. twee weken duurde). We besloten daarom om naar de plaats La Serena te gaan, waar een heel mooi uitkijkpunt zou zijn. De bus zou om 12:15 uur vertrekken, maar dat werd uiteindelijk 14:00 uur (terwijl ze normaal echt heel stipt rijden, maar ach). Rond half 9 ’s avonds kwamen we dan eindelijk in La Serena aan. Onze eerste indruk? Hmm, ik weet het niet. En het uitkijkpunt dat er zou zijn, zit niet in La Serena zelf, maar een plaats ernaast. Eerst maar even lekker slapen.

Woensdag 4 november

La Serena zou een populaire badplaats zijn onder de Chilenen, dus vandaag hebben we een bezoekje gebracht aan het strand. Ik denk dat het was omdat het hoogseizoen nog niet echt is begonnen, want het was nogal uitgestorven, haha. Nee, La Serena is niet echt ons ding. Morgen maar weer terug naar Santiago. En we zijn nu ook op het punt aangekomen om gewoon een auto te kopen, en wel zullen zien wanneer de staking voorbij is. Of misschien de grens proberen over te komen zonder Padrón (eigendomsbewijs).

Donderdag 5 november

Terug naar Santiago! Gelukkig was onze was op tijd klaar (maar, zo kwam ik er later achter, niet compleet. Er miste een broek van mij, beetje jammer), waardoor we om 11:10 uur de bus konden nemen. Was best een relaxed ritje. En dat uitzicht, echt prachtig. We reden over de Pan-American Highway, die omringt wordt door prachtige bergen, vol met cactussen.

Het hostel hadden we die ochtend geboekt, en zit echt in een super relaxed straatje. Bij aankomst ontmoetten we een Duits stel, dat in hetzelfde schuitje zit als wij. Ook zij willen graag een auto kopen. Alleen hebben zij nog geen RUT, en wij wel 🙂

Vrijdag 6 november

Vandaag gingen we naar de autodealer waar Paul al contact mee had. Zij hadden een Nissan Pathfinder te koop staan. Ze vertelden ons wel meteen dat de distributieriem sowieso vervangen moet worden en dat er ook binnenkort nieuwe banden onder moeten. De eigenaar van het hostel (een surfer uit California die hier al jaren woont) adviseerde ons om de auto eerst te laten checken bij zijn automonteur, om te kijken wat er allemaal vervangen moet worden en of er een eerlijke prijs voor wordt gevraagd. Vandaag was het te laat om nog langs te gaan, en in het weekend werkt hij niet, dus we moeten helaas wachten tot maandag.

In de avond werd er in het hostel een barbecue georganiseerd, super gezellig!

Zaterdag 7 november

Vanmorgen kwam John (de eigenaar van het hostel) naar ons toe met de mededeling dat het erop lijkt dat de staking voorbij is. Echt waar??!! We willen niet té vroeg juichen, dus wachten even tot maandag om te zien of ze daadwerkelijk weer aan het werk zijn.

Vanmiddag zijn we naar Barrio Brasil geweest, een wijk in Santiago. Zo leuk om te zien dat de locals hier in het weekend massaal naar buiten gaan en daar van alles ondernemen.

In de avond werd er in het hostel een Pisco Sour (typisch Zuid Amerikaans drankje; zowel de Chilenen als de Peruanen beweren dat het uit hun land komt) avond georganiseerd. Was wederom heel gezellig. Na een paar drankjes zijn we met een Fins stel sushi gaan eten. Tja, wat zal ik zeggen, het is hier blijkbaar normaal om sushi met cream cheese en bieslook te maken, haha.

Zondag 8 november 

Vandaag hebben we het overdag rustig aan gedaan. Zijn wel even naar de indoor markt gegaan, maar wat was het druk!! ’s Avonds hebben we met het Duitse stel dat ook een auto gaat kopen, afgesproken. Was super gezellig! Na het traditionele gerecht Chorrillana te hebben gegeten, zijn we een drankje gaan doen in de wijk Lastarria. Het was een gezellige avond!

Niets missen van onze reis door Zuid Amerika? Volg One Day Trip op Facebook en Instagram!

14 Thoughts on “Onze reis door Zuid Amerika • Week 3

 1. Phieuw, wat een avontuur he zo’n auto kopen! Heel veel succes en ik duim alvast dat jullie er deze week een kunnen kopen + er de grens mee over kunnen!

 2. Hopen dat de staking écht voorbij is! 😀 Hier in Colombia hebben ze ook de gekste sushi: superlekker trouwens! Als vegetariërs eten we vaak sushi met mango en sla bijvoorbeeld 😀

  • Linda on 11 november 2015 at 03:17 said:

   We zijn gisteren gaan kijken, en ja hoor, ze zijn weer aan het werk!!
   Oww joh, klinkt best goed. Ik wil het wel meer gaan proberen. Ben benieuwd welke varianten ik tegen ga komen… 😉

 3. Leuk om je avonturen te lezen! Alleen die stKing natuurlijk niet. Pisco sour, oei daar heb ik nog herinneringen aan, haha! Die sushi lijkt me zo gek nog niet als vega optie.

  • Linda on 11 november 2015 at 03:21 said:

   Jaa, het was echt heel erg balen. Maar hij is nu echt over!
   Haha, ik heb het beperkt tot twee, maar het drinkt wel echt gevaarlijk makkelijk weg. En ik moet wel zeggen dat de sushi lekkerder klinkt dan het was. Het was wel prima hoor, maar zou het niet zelf maken 😉

 4. Hoop ook echt dat de staking snel voorbij is gegaan! Vervelend kan dat zijn. Maar in Zuid-Amerika heb je geduld nodig. En Peru en Chili – ja dat is altijd een grote strijd tussen die twee landen!

  • Linda on 11 november 2015 at 03:24 said:

   Hij is voorbij! En het was echt heel irritant. Je kan niets anders doen dan wachten. Zo frustrerend.
   Haha, echt he. Heb bijvoorbeeld ook gelezen dat als je als buitenlander met een Chileense auto vanuit Chili, Peru ingaat, er echt heel moeilijk wordt gedaan. Gelukkig gaan wij richting Argentinie 🙂

 5. Leuk om je op deze manier te volgen en je avonturen te lezen! Hopelijk hebben jullie snel een goede auto gevonden en kunnen jullie de grens over 🙂 succes!

 6. Ja, die sushi kennen ze hier ook heel goed! 😉 Moeilijk om een goed sushi restaurant te vinden in Zuid-Amerika!

 7. Heb even bijgelezen op je blog..leuk die updates van jullie reis. Zag een foto van Billy Bob langskomen op Instagram. Is het nu allemaal gelukt? Volg je sowieso met veel plezier op Instagram..heb al veel kleurrijke foto’s voorbij zien komen. Veel plezier daar!

  • Linda on 16 november 2015 at 19:15 said:

   Jaa, hebben Billy net naar de monteur gebracht voor een check. Woensdag krijgen we alle papieren van de auto (dat hij op onze naam staat enzo), dus daarna kunnen we eindelijk vertrekken!

   Leuk! Dankjewel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation