Onze reis door Zuid Amerika • Week 5

Deze week gaat het dan eindelijk gebeuren: onze roadtrip door Zuid Amerika gaat beginnen! Maar eerst Billy Bob laten checken en alle benodigde papieren in ontvangst krijgen…

Maandag 16 november

Vandaag hebben we als eerst Billy Bob naar de automonteur gebracht. Vito en Simon (de monteurs) waren direct enthousiast en hun eerste indruk van de auto was goed. Top! Er was enkel normaal onderhoud nodig, dus niets spannends. Ze konden de volgende dag al klaar zijn, maar aangezien we de papieren sowieso niet voor woensdag zouden hebben, gaven we aan dat het prima is als Billy woensdag op en top was.

De rest van de dag hebben we eigenlijk alleen maar gechillt in het hostel. Een auto kopen in een vreemd land, en al helemaal in Zuid Amerika (waar ze alles tranquilo tranquilo doen), is toch best vermoeiend.

Dinsdag 17 november

Vandaag wilden we een verzekering afsluiten. Het is allemaal net wat anders dan in Nederland. De auto had al de verplichte verzekering, wat enkel bestaat uit de persoonlijke schade van derden, en dus niet zoals in Nederland persoonlijke en materiele schade. Daarnaast staat de verplichte verzekering niet op naam van een persoon (vaak de eigenaar), maar op ‘naam’ van de auto.

We zijn vandaag bij een paar banken langsgegaan om een verzekering af te sluiten die dekking biedt voor materiele schade van derden, maar kregen elke keer te horen dat we daarvoor een Chileense bankrekening moesten hebben. Hmm, een beetje onhandig dus. Dan eerst maar even wat meer research doen, want het moet sowieso mogelijk zijn om zonder een Chileense bankrekening een verzekering af te sluiten.

’s Avonds hebben we wederom met Thomas en Mirjam afgesproken. We gingen eten bij een typisch Chileens restaurant, waar ze basic, maar hele lekkere lokale gerechten serveren. We hebben de avond afgesloten met een lekker wijntje, of twee.

Woensdag 18 november

Vandaag zouden de papieren klaar moeten zijn. En die zijn echt heel belangrijk, want die papieren bewijzen dat Paul de nieuwe eigenaar van de auto is, waarmee het geen probleem zou moeten zijn om de grens over te steken. Toen Madeline (het Duitse meisje dat in Castillo Surfista werkt) voor de zekerheid het autopark belde om te vragen of we de papieren op konden halen, zei de mevrouw dat we in de middag terug moesten bellen, omdat de papieren er nog niet waren. We besloten echter om niet vandaag, maar morgen de papieren op te halen en daarna meteen te vertrekken. We moesten namelijk sowieso nog allemaal kampeerspullen halen, dus vandaag vertrekken zat er toch niet meer in.

Eerst Billy Bob ophalen! Bij aankomst werden we door Vito en Simon gefeliciteerd met de goede aankop. Top! Na Billy weer veilig achter het hek van het hostel te hebben geparkeerd, zijn we inkopen voor de auto gaan doen in de grote mall. We hadden bijvoorbeeld gevarenhesjes, een zonnescherm en een stuurslot nodig.

In de avond werd er weer een barbecue georganiseerd, wat echt super gezellig was. Ook Thomas en Mirjam kwamen langs, wat het echt een hele leuke laatste avond (bij Surfista dan) maakte.

Donderdag 19 november

Yeaahh, vandaag zou de roadtrip dan eindelijk gaan beginnen! Althans, dat was de bedoeling. Want je raadt het al, de papieren waren er nog niet. In de ochtend belde Jon voor de zekerheid naar het autopark, maar kreeg te horen dat het, zoals eerder aangegeven (?!), langer gaat duren. Sorry? Hoe bedoel je zoals eerder aangegeven? We betalen voor deze service, en ze hebben ons beloofd dat de papieren woensdag klaar zouden staan. Tuurlijk, er kan altijd iets tussenkomen, maar geef dat dan aan en doe niet alsof wij nu teveel vragen. Vandaag vertrekken zat er dus niet in. Die middag zijn we langs gegaan bij het autopark om verhaal te halen. Ze beweerden niet beloofd te hebben dat de papieren op woensdag klaar zouden zijn, omdat dat praktisch onmogelijk zou zijn. Toen ze ons vroegen wanneer we wilden vertrekken, en wij antwoordden met ‘gisteren’, zag je aan hun gezichten dat ze beseften dat we echt afhankelijk van hen waren. Ze zouden hun best gaan doen om de papieren zo snel mogelijk klaar te hebben…

Wij hadden echter al besloten om de volgende dag sowieso te vertrekken. Je kan namelijk in vrijwel elk stadje een kopie van de benodigde papieren opvragen, dus we zouden wel zien wanneer we ze zouden krijgen. We hadden nu wel lang genoeg gewacht.

Vrijdag 20 november

Oke, nu echt! We zouden vandaag niet teveel rijden. We wilden gewoon zo snel mogelijk weg uit Santiago, want echt, het is echt ongezond om daar te leven. Zoals eerder verteld hangt er zoveel smog in de lucht. Alle reizigers die we spraken hadden last van droge ogen en een droge huid. En helaas is mijn eczeem weer omhoog gekomen. Niet echt relaxed. Dus eerst maar weg uit Santiago, naar een relaxte camping, en dan zien we wel weer verder.

Maar eerst trouwens langs een grote mall, om alle benodigde kampeerspullen te halen. Leek ons wel zo handig…

Wat hebben we die avond lekker geslapen, op een rustige camping, middenin de natuur.

Zaterdag 21 november

Vandaag was ons doel kustplaatsje Pichilemu, wat maar 250 km verderop lag, dus we hoefden niet heel erg te haasten. De camping waar we verbleven was heel klein, en eigenlijk een soort van in de achtertuin van de eigenaren. We hebben het vandaag rustig aan gedaan, want Paul is vannacht ziek geworden en heeft heel erg last van z’n keel. Maar daar is niets mis mee, rustig aan doen… 🙂

Zondag 22 november

We zijn de dag begonnen met een heerlijke espresso in een super leuk koffietentje. Zelf een koffietentje beginnen zit nog altijd in ons achterhoofd. Dat lijkt me zo leuk. Niets spannends, waar het enkel gaat om de koffie.

Maar terug naar Pichilemu. Het was een typische zondag (niet dat we hier iets van tijdbesef hebben, maar toch 😉 ), waarop we vooral hebben gerelaxed en de dag hebben afgesloten met een barbecue. Best genieten hoor, hier in Zuid Amerika…

Niets missen van onze reis door Zuid Amerika? Volg One Day Trip op Facebook en Instagram!

2 Thoughts on “Onze reis door Zuid Amerika • Week 5

  1. Hahaha mañana mañana 😛 Echt tof dat jullie nu eindelijk kunnen gaan rijden! Ik blijf volgen! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation