Onze road trip door Portugal!

We zijn inmiddels alweer even terug uit Portugal (en alweer op de volgende bestemming!), maar onze road trip staat nog haarfijn in mijn geheugen gegrift (zó lang geleden is het ook alweer niet, maar toch). Eind juni vertrokken we voor drie weken naar Portugal. We hebben eerst 12 nachten in een appartement in Lissabon gezeten, en hebben daarna een autootje gehuurd waarmee we de kust al wilden rijden. Benieuwd naar wat we allemaal hebben gezien?

We zijn eerst richting het zuiden gaan rijden, om uiteindelijk in Sagres te eindigen, waar we wilden gaan surfen. Haha, wat was het een dráma om Lissabon uit te komen! Onze huurauto had een ingebouwde navigatie, maar wat was dat ding onduidelijk. Hij zei elke keer nèt te laat als we ergens af moesten slaan, zei dat we rechts aan moesten houden terwijl we eigenlijk de afslag moesten nemen, en stuurde ons straatjes in waar het éénrichtingsverkeer was. Ik weet niet meer hoe lang we erover hebben gedaan, maar kort is wat anders.

Op de eerste rijdag hadden we niet echt een doel. We namen de rustige kustwegen en zouden wel zien in welk plaatjes we gingen overnachten. Aan het eind van de middag kwamen we aan in het dorpje Porto Covo, wat een tip was van onze Airbnb host. Het zag er wel schattig uit, maar bestond voornamelijk uit toeristen. Omdat er niet veel accommodatie-aanbod was, zijn we uiteindelijk doorgereden naar het dorpje Cercal do Alentejo, waar we hebben overnacht.

De volgende dag zijn we doorgereden tot Sagres. Portugal heeft zo’n mooie kustlijn! We zijn natuurlijk een paar keer uitgestapt, en kwamen onder andere op de Rota Vicentina, een netwerk van wandelpaden langs de zuidwestkust van Portugal, terecht.

Ook hebben we een pitstop gemaakt in Zambujeira do Mar

Ook in Sagres hadden we een kamer via Airbnb geboekt, en werden hartelijk ontvangen door onze host Maria. Onze eerste indruk van Sagres was dat het een beetje mysterieus is. Het waait er heel hard en je ziet weinig mensen op straat. Niet zo raar natuurlijk dat de straten leeg waren, want iedereen was aan het surfen. Ook wíj zijn daarom naar Sagres gegaan, dus het eerste wat we deden toen we aankwamen, was een surfles voor de volgende dag boeken.

En toen was het zover, Linda ging proberen te surfen. Ik moet zeggen dat het nog best ‘meeviel’. Had eigenlijk niet echt verwacht dat ik ook daadwerkelijk zou blijven staan. Maar wat was het zwaar! Paul is meerdere dagen gaan surfen, ik was al best trots op mezelf dat ik het in ieder geval heb geprobeerd.

Na twee nachten in Sagres zijn geweest, was het tijd om weer verder te rijden. We wilden uiteindelijk immers helemaal naar Porto.  De eerste stop was Lagos. Dat viel een beetje tegen. Lagos schijnt wel hele mooie stranden te hebben, maar die hebben wij niet bezocht. We zeiden namelijk al snel dat we het eigenlijk best jammer vonden dat we niet langer in Sagres waren gebleven. Er hing daar zo’n fijn sfeertje en hadden inmiddels ook wat leuke mensen ontmoet. Oke, f*ck it, dan maar niet heel de kust afrijden. Waarom weg gaan uit Sagres terwijl we het daar zo leuk vinden? Een klein uurtje later stonden we weer bij Maria op de stoep, met de vraag of onze kamer nog vrij was. Wat gelukkig het geval was…

In totaal zijn we vijf nachten in Sagres gebleven en hebben er een super leuke tijd gehad. Hele leuke mensen leren kennen, vanaf het dak van een brandweerwagen naar de zonsondergang gekeken, lekker gegeten en heel erg genoten.

Doordat we langer in Sagres zijn gebleven, hadden we nog maar twee dagen over. Wat ook op ons lijstje stond, was Monchique, dus dat was onze volgende bestemming. Monchique ligt in een bergachtig gebied en vooral de omgeving is echt prachtig.

Wat we ook nog graag wilden bezoeken, was Sintra. Je kan hier ook heel makkelijk vanaf Lissabon met de trein heen, maar omdat we geen tijd hadden om veel verder naar het noorden te rijden, en toch nog een dag de auto hadden, zijn we de laatste nacht van de road trip in Sintra gaan slapen. Een leuk uitstapje voor als je in Lissabon bent!

En toen zat de road trip er alweer op. We hebben genoten van de prachtige kustlijn, Paul heeft zich uitgeleefd op de surfplank en we hebben hele leuke mensen ontmoet. Kortom, het was fijn!

Wat is de mooiste road trip die jij ooit hebt gemaakt?

7 Thoughts on “Onze road trip door Portugal!

 1. Mooi zeg! Portugal is ook één van mijn favoriete landen. Zelf heb ik een roadtrip (wel met verschillende auto´s) over de Azoren gemaakt (ook Portugal dus), maar de allermooiste was wel de trip naar de Noordkaap via Zweden en via Noorwegen weer terug. Zou niet nog een keer 11000 kilometer in 4 weken rijden, maar toch was het het absoluut waard! Echt wát prachtig! Ohja en alle autoreizen door Colombia waren ook geweldig trouwens 🙂

  • Linda on 26 oktober 2015 at 15:58 said:

   Dankje!

   Ahh, wil heel graag een keer een road trip door Scandinavie maken. Lijkt mij echt prachtig!
   Hmm, Colombia slaan we dit keer over. Maar wie weet, ooit…

 2. Wat een onwijs moooooie foto’s van de kust! Daar wil ik erg graag eens naartoe!

 3. Pingback: Travel Wishlist 2016 | One Day Trip

 4. Wat is Portugal toch mooi he?!
  Ik heb zo veel road trips gemaakt dat ik niet kan kiezen! Elke road trip heeft echt iets unieks.

  • Linda on 2 december 2016 at 17:26 said:

   Jaa, echt onwijs mooi! Haha, met de auto rondreizen is ook echt mijn favoriete manier om een land te ontdekken. Je bent helemaal vrij om te gaan en te staan waar je wil…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation