Persoonlijk • Tijd voor de volgende stap

En, zijn jullie weer een beetje gewend in Nederland?’, ‘En, hebben jullie weer een beetje jullie draai kunnen vinden?’, ‘Waar gaan jullie nu wonen?’. Drie vragen die we de afgelopen weken regelmatig hebben gehoord. Na ruim vijf maanden Zuid Amerika zijn we weer terug in Nederland en, inderdaad, zonder huis. Dus heel raar zijn deze vragen niet. Maar hoe gaat het nu eigenlijk met ons? Hebben we al een huis kunnen vinden? En staat er alweer iets nieuws op de planning?

Het gaat heel goed met ons. Nee, we hebben nog geen huis gevonden, maar ja, er staat wel weer iets nieuws op de planning. Sterker nog, het is tijd om eindelijk te doen wat we al jaren willen. Wat dat is? In het buitenland wonen!

You Only Live Once. In het buitenland wonen is iets dat we een keer gedaan willen hebben. We houden van reizen, nieuwe plekken ontdekken, andere culturen leren kennen. Maar je bent en blijft een reiziger. Je bent niet één van hen. Eén van de inwoners. En dát is wat we heel graag willen ervaren. Wonen en leven in het buitenland.

Waar we heen gaan? Vrij snel na terugkomst in Nederland, hebben we een stedentripje gemaakt. ‘Hè, maar jullie zijn net pas terug?!’, kregen we te horen. Jaa, ik weet het, het voelde ook wel een beetje luxe. Maar we gingen met een reden naar Berlijn. Want ja, we gaan in Berlijn wonen!

Waarom Berlijn? Berlijn is natuurlijk een hele vette stad en qua taal zal het voor ons Nederlanders ook wel goed komen, maar wat ook een groot voordeel aan Berlijn is, is dat er heel veel internationale organisaties zitten. Wat betekent dat er naast Duitstalige functies (ofcourse) ook Engelstalige functies zijn.  Is ook wel fijn, met onze internationale studies.

Hoe lang we in Berlijn gaan wonen? Geen idee. Totdat we het naar ons zin hebben. En waar we gaan wonen? Voor de eerste maand hebben we via Airbnb een appartementje geboekt, dus als we in Berlijn zijn, moeten we op huizenjacht om iets te vinden voor de lange termijn.

Oh, en wanneer we weggaan? Volgende week maandag! Jaaa, we hebben er zin in!!

Staat wonen in het buitenland ook op jouw bucket list?

32 Thoughts on “Persoonlijk • Tijd voor de volgende stap

 1. Wauw wat gaaf! Heerlijk zo snel dit soort beslissingen maken 😀 Ik woon al in het buitenland en dat bevalt prima. Al mis ik Nederland ook wel eens. Ik zou graag nog eens willen emigreren. Waarheen weet ik niet, gewoon om te weten hoe het is in een weer heel ander land. Jullie heel veel plezier en succes met de verhuizing!

  • Linda on 24 april 2016 at 13:53 said:

   Jaa, en we willen het zo graag! Dan is dit eigenlijk het perfecte moment.

   Je woont inmiddels alweer een paar jaar in Colombia, toch? Hebben jullie beiden een land waar je ooit graag een keer zou willen wonen?

   Dankjewel!! 🙂

   • Ik woon hier nu 1,5 jaar, dus nog niet zo superlang eigenlijk. Ik weet niet waar ik wil wonen… misschien Oostenrijk? Of ergens het zuiden van Zuid-Amerika? Geen idee eigenlijk hahaha

    • Linda on 25 april 2016 at 11:36 said:

     Ahh, oke. Wij zaten te twijfelen tussen Berlijn en Wenen. Uiteindelijk is het Berlijn geworden. O.a. om het aanbod van Engelstalige functies.

 2. Gaaf! En zo snel al, heel tof. Heel veel plezier alvast en succes met het vinden van een huis 🙂

  Ik zou graag naar Ghana emigreren, omdat mijn vriend daar woont (en oké ik vind het land ook fantastisch) maar ik denk niet dat ik daar wil blijven tot ik dood ga (gezien de omstandigheden voor ouderen daar). Misschien dat ik tegen die tijd (hopelijk samen) weer naar Nederland kom, of op z’n minst Europa.

  • Linda on 24 april 2016 at 14:23 said:

   Dankjewel, Jennifer!!

   Jaa, kan ik me helemaal voorstellen! Hoe makkelijk is het voor jou om naar Ghana te verhuizen? Heb je daar te maken met een vergelijkbare procedure als in veel Europese landen? Hoop dat jullie ooit samen zullen leven, waar dat ook is 🙂

 3. Hee wat tof! Ik heb nog de droom om in Nieuw-Zeeland te wonen hihi! Hebben jullie al een baan daar enzo?

  • Linda on 25 april 2016 at 11:37 said:

   Jaa! Vooral niet loslaten, die droom! Nee, we hebben nog geen baan. Moesten sowieso weer solliciteren, of het nou in Nederland of het buitenland was…

 4. Hahha wat super vet! Berlijn is echt een heerlijke stad! Snap jullie keuze wel 😉 Zo’n lange reis zorgt echt dat je alleen maar meer weg wil he 😉 Zo hebben wij besloten te verhuizen van Groningen naar Amsterdam. Ook al bijna buitenland toch? 😉 Ooit willen we ook verhuizen naar het buitenland. Ik wil heel graag naar Australië, alleen vriendlief wil niet zo ver. Benieuwd of het er ooit nog van gaat komen. Ik zou ook wel akkoord gaan met New York trouwens 😉

  • Linda on 25 april 2016 at 11:39 said:

   Jaa, we hebben er ook heel veel zin in!

   Na onze vorige reis, door Zuidoost Azie, hebben we ook al overwogen om naar het buitenland te verhuizen, maar toen hebben we toch besloten om eerst naar Zuid Amerika te gaan. Dus nu is het perfecte moment.
   En ja, ik kan me voorstellen dat van Groningen naar Amsterdam verhuizen ook echt wel een stap is. Inmiddels voel je je er al helemaal thuis, toch?
   Haha, dus je zit wel aan buiten Europa te denken?

 5. Waaaaaaaaat!!! Vet!! Echt heeeeeel tof!!!! Wat een beslissing! Groot gelijk hoor! Jullie gaan het er vast fantastisch hebben in die te gekke stad! Echt super beslissing!!

  • Linda on 25 april 2016 at 11:40 said:

   Jaaa! 🙂 Waar we het al eerder over hadden he: we hebben nu geen huis, geen werk, geen kinderen, dus eigenlijk het perfecte moment.

   Dankjewel!!

 6. Yay, wat leuk seg! Berlijn lijkt mij echt een supertoffe stad om te wonen. Zo fijn dat jullie voor deze uitdaging gaan seg. Succes met de zoektocht naar werk en een woning!

 7. Supergaaf dat jullie deze stap nemen Linda, en zo snel na thuiskomst al! Ben heel benieuwd hoe het jullie in Berlijn gaat bevallen als locals, en of jullie snel een leuke baan en huis kunnen vinden. 🙂 Veel succes en vooral veel plezier! Hoe is je Duits trouwens?

  • Linda on 25 april 2016 at 11:42 said:

   Jaa! Het is wel iets dat al even in ons hoofd zit hoor. En omdat we toch op zoek moesten naar een huis en werk, is dit het perfecte moment. En als je geen eigen plekje hebt, is het ook makkelijker om de knoop door te hakken. We kunnen niet wachten om weer lekker een eigen plekje te hebben!
   Mijn Duits is redelijk, maar absoluut nog niet goed genoeg. Dus ook hier moeten we aan werken.

   Dankjewel!!

 8. Jeetje tof zeg. ! Ik ben benieuwd hoe jullie het wonen daar gaan beleven ! Hopelijk vinden jullie snel een leuke woning en een toffe baan ! Veel succes in ieder geval!

 9. Nora on 25 april 2016 at 12:22 said:

  Echt heel leuk om dit te horen! Ik wens jullie veel succes en kom deze keer echt langs. Kan niet wachten om de verhalen van Zuid Amerika te horen. Hopelijk vinden jullie gauw een leuk plekje in Berlijn.

  Kusjes! 🙂

  • Linda on 25 april 2016 at 15:00 said:

   Dankjewel, Noor! En ja, dit keer móet je echt langskomen! Die ganze Familie wieder zusammen 🙂 Dikke kus!!

 10. Femke on 25 april 2016 at 15:47 said:

  Veel geluk daar!!! X Femke

 11. Woe, wat een mooie stap! Lekker snel ook, succes!

 12. Vera Csöngei on 27 april 2016 at 10:50 said:

  Super dat jullie je droom najagen! Gewoon omdat het kán… Wonen in het buitenland is ook weleens door mijn hoofd geschoten. Eko (je zwager) en ik fantaseren over een warm land met lekker eten 😉 who knows…wij sluiten niks uit! Liefs je zus xx

 13. Cool dat jullie dit gewoon gaan doen! Ik ben benieuwd naar wat voor avonturen jullie gaan beleven. Ik heb nog van meer bloggers gelezen dat ze die kant op gaan (of al wonen) dus je hoeft de Nederlanders daar niet te missen 😉
  Ik heb ook nog steeds de droom om in het buitenland te wonen, maar omdat ik bijna een jaar stage heb gedaan in Ierland en daarna verder ben gaan studeren in België word het voor mij misschien eerst tijd om in Nederland te gaan wonen…

 14. Pingback: Mijn 5 favo Berlijn Instagram accounts | One Day Trip

 15. Whahahaha ze gaan gewoon ff in Berlijn wonen!! Helemaal gemist, maar hoe leuk 🙂 Heel veel succes xx

 16. Pingback: Na een maand in Berlijn | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation