Reisgidsen. Wat is mijn favoriet?

Reisgidsen, ze zijn er in overvloed. De één staat vol met plaatjes, de ander geeft heel veel achtergrondinformatie en weer een ander geeft kant en klare wandelroutes. Het heeft allemaal zo zijn voor- en nadelen en iedereen vindt wat anders belangrijk. Ik heb er drie vergeleken en heb zo mijn favoriet…

Lonely Planet

Het lijkt soms wel of je als reiziger de Lonely Planet moét hebben, dat het de reisgids der reisgidsen is. Ook wij hadden de Lonely Planet mee naar Zuidoost Azië. Het is ook gewoon best handig; zo’n dikke reisgids waar alle landen van een streek of continent in staan. Maar of ik het een hele goede reisgids vind? Dat niet. Het viel ons sowieso op dat veel info verouderd is. En tuurlijk, het is ook onmogelijk om constant helemaal up-to-date te zijn, maar het is niet altijd even handig. En wat ik echt heel jammer vind, is dat een eettentje dat in de Lonely Planet staat propvol zit, en het restaurant dat er naast ligt met moeite één tafel vol heeft.

+ veel info

verouderde info en het ‘Lonely Planet effect’

100% Reisgids

Het leuke aan de 100% Reisgidsen vind ik dat ze zo kleurrijk zijn en kort maar krachtige info geven. Ook wordt er voor elke wijk een wandelroute gegeven, superleuk. Maar wil je graag achtergrondinformatie over bepaalde plekken en gebouwen weten? Dan moet je als je het mij vraagt niet bij de 100% Reisgids zijn.

+ kleurrijke opmaak en wandelroutes

weinig achtergrondinformatie

Marco Polo

Bovenstaande foto maakt denk wel duidelijk wat mijn favoriete reisgids is: Marco Polo! Deze reisgidsen staan vol met foto’s en de nodige achtergrondinformatie (niet zo uitgebreid als de Capitool reisgidsen). Het begint met info over de plaats of het land zelf en geeft een overzicht van de highlights die je niet mag missen. Ook bevat de reisgids overzichtelijke kaarten. Ik vind het gewoon hele fijne boekjes!

+ overzichtelijk en veel achtergrondinformatie

– kleiner aanbod qua bestemmingen dan de Lonely Planet

Wat is jouw favoriete reisgids?

10 Thoughts on “Reisgidsen. Wat is mijn favoriet?

 1. Mijn favoriet is toch de Lonely Planet. Heb er heel veel en ook in Colombia gebruiken we de gids als we op reis gaan. Ik vind met name de kaartjes en de uitgebreide info over vervoer en dergelijke heel handig. En andere dingen zoals veiligheid en waar te pinnen. Hotels en restaurants zoeken we niet persé uit naar aanleiding van de Lonely Planet. Ik kijk juist altijd op Tripadvisor daarvoor.

  • Linda on 21 oktober 2015 at 14:52 said:

   De Lonely Planet bevat inderdaad wel heel veel informatie. En ik ben ook groot fan van Tripadvisor 🙂
   Het is ook maar net wat je fijn vindt aan een reisgids.

 2. Ik gebruik de Lonely Planet vooral voor ‘How to get there’ en algemene tips over het land. Al lezend kom je dan nog wel eens op bijzondere plekken. Alhoewel dat dan vaker de plekken zijn waar over het algemeen wat minder toeristen komen.

  Voor restaurants is het vooral TripAdvisor tegenwoordig.

 3. Danielle on 22 oktober 2015 at 07:47 said:

  Mijn favoriet blijft toch Capitool. Alles zit er in, van de info die ik zoek en mooie uitleg en tekeningen. Goeie tweede is inderdaad Marco Polo. Goedkoper, ook voldoende informatie en vaak handzamer. Mijn koffie weegt meestal net meer dan het maximum toegestane hahaha.

  • Linda on 22 oktober 2015 at 09:39 said:

   Ik heb de Capitool eigenlijk nog nooit geprobeerd. Moet ik misschien toch maar een keer doen…
   Inderdaad, haha! 🙂

 4. Linda on 23 oktober 2015 at 20:51 said:

  De Capitool gidsen zijn mijn favoriet, vooral voor de mooie plaatjes en veel info over de bezienswaardigheden… De Dominicus gidsen staan op een mooie 2e plek 😉

  • Linda on 24 oktober 2015 at 16:05 said:

   De Capitool gids moet ik echt een keer gaan proberen. Met Dominicus gidsen ben ik eigenlijk helemaal niet bekend…

 5. Het beste vind ik de Capitool. Van de 100%-reisgidsen heb ik er ook veel, maar deze zijn vaak wel wat te globaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation