Terugblik op reisjaar 2018

Hoé snel is 2018 voorbij gegaan? Voor mijn gevoel is dit jaar echt voorbij gevlogen. Nog een paar uurtjes en 2019 wordt ingeluid en traditiegetrouw blik ik op de laatste dag van het jaar terug op reisjes die ik de afgelopen 12 maanden heb gemaakt. Voor het eerst sinds jaren ben ik Europa niet uitgeweest. Jeetje, klinkt best een beetje verwend hè? Maar hé, er zijn meer dan genoeg mooie plekken in ons eigen continent.

1. Sevilla

Het begint een beetje standaard te worden: een weekendje weg geven voor manliefs verjaardag. Maar een beter verjaardagscadeau is er niet, toch? Zo kan niet alleen hij, maar ook ik ervan genieten. Begin dit jaar gingen we naar Sevilla. En hoé fijn om van -10 °C naar +18 °C te gaan. Ik was blij. En Sevilla is prachtig.

2. Belgrado

Ik was héél benieuwd naar deze stad, de hoofdstad van Servië. Net als vorig jaar ging ik ook dit jaar met een vriendin op stedentrip; het werd Belgrado. Het is niet perse de mooiste of vetste stad die ik ooit heb bezocht, maar wel de perfecte stad als je van lekker eten houdt. Want man, man, man, we hebben onze buikjes goed rondgegeten.

3. Zoutzande

2018 was zo’n jaar waarin veel vriendinnen 30 jaar werden. Dus dan pak je iéts meer uit met de verjaardagscadeautjes. Zo hebben we voor één vriendin een chill-weekend in Zeeland georganiseerd. En hé, we zaten begin april gewoon in onze bikini in de tuin. Hoé chill.

4. Euro roadtrip

Roadtrips hebben toch wel echt mijn voorkeur als je het over type vakantie hebt. Alle vrijheid, je eigen spulletjes bij je hebben, geen rekening hoeven houden met de tijd. Ik houd ervan. In juni gingen we zonder een écht plan voor drie weken op roadtrip door Europa. Het grappige is dat we vaak toch ergens in Zuid-/Oost-Europa eindigen. Zo reden we dit keer door Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië en Hongarije. Het was weer fantastisch.5. Lowlands

Misschien hoort deze niet helemaal in het rijtje thuis, maar het voelde voor mij wel echt als een reisje. We gingen voor de eerste keer naar Lowlands en sliepen vier nachten in een caravan (aanrader!). Het was fantastisch.

6. Sardinië

Dit was zo’n chill reisje! We wilden er in september graag nog even tussenuit; niet te lang, maar wel naar de warmte. Nadat vrienden enthousiast over Sardinië vertelden, besloten we tickets te boeken. En echt, het was heerlijk. We huurden een auto, sliepen elke nacht op een andere (prachtige!) plek en hebben zowel de kust als het bergachtige binnenland ontdekt. Het waren maar vier nachtjes, maar het voelde als twee keer zo lang.7. Maastricht

Ik vind Maastricht echt de perfecte bestemming als je er even tussenuit wil, maar niet te ver weg. Bij Maastricht heb je toch altijd een beetje het gevoel dat je in het buitenland zit. Het was een relaxed weekendje met m’n moeder, een beetje jammer dat het net dát weekend vrijwel non-stop regende (terwijl we die maanden amper een regendruppel hebben gezien).

8. Stockholm

In de laatste maand van het jaar wilden we nog even weg. En het liefst naar een stad die we niet eerder hebben bezocht. Het werd Stockholm en het was de eerste keer dat we überhaupt in Scandinavië waren. Het was echt een heel fijn weekendje, maar of ik nog een keer terug zou gaan naar Stockholm? Dat niet. Het is een prachtige stad, maar ik merkte dat ik er niet echt enthousiast over ben. Ik miste de sfeer.

Dat was het dan; het jaar 2018 is bijna voorbij. Ik wens iedereen een heel fijn, gelukkig, gezond, gezellig en uiteraard reislustig 2019 toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation