Slapen in de Colca Canyon in Peru

Ook tijdens onze reis door Zuid Amerika had Paul het geluk dat hij er jarig was. Toen we een paar jaar geleden zijn verjaardag op het eiland Penang in Maleisië vierde, heb ik een leuke dag georganiseerd inclusief taart en eten bij zijn favo eettentje. Dit jaar zouden we rond zijn verjaardag naar de Colca Canyon gaan. Hoe vet zou het zijn als we daar, met zijn verjaardag, op een hele mooie plek zouden slapen? De zoektocht begon. En slaagde. Het werd Killawasi Lodge in het dorpje Yanque, middenin de Colca Canyon.

Het begon al bij de rit naar de lodge toe. Wat is het er adembenemend mooi. We reden met Billy Bob door een prachtige omgeving en stopte zo nu en dan om van het indrukwekkende uitzicht op de canyon te genieten. Het was regenseizoen, al hebben we tijdens ons verblijf niet meer gehad dan een paar buitjes. Het fijne was wel dat het bij de lodge heerlijk rustig was. Ik had een kamer geboekt met vrij uitzicht op de bergen. Oh man, wat was dit een fijne plek.

Elke dag wordt er door gids Freddy een wandeling georganiseerd. Voordat het zover was, gingen wij lunchen in het restaurant op de lodge, waar alles met lokale producten wordt bereid. Ik ging voor de quinoa burger en man, wat was die verrukkelijk. Wist je trouwens dat quinoa aan een plant groeit, welke volop in de Colca Canyon groeit? Na de lunch was het tijd voor een wandeling rondom de canyon, waar Freddy ons van alles over de omgeving vertelde. Het is er zo mooi.

’s Avonds was het tijd voor het verjaardagsdiner. Tijdens de wandeling hebben we de Indiaase  Sapna leren kennen, die gezellig met ons mee kwam eten. Het eten was weer verrukkelijk, vergezeld door een lekkere fles wijn. Als verrassing heeft de kok een verjaardagstaart voor Paul gemaakt, zo lief!

Na een gezellige avond was het tijd om ons bedje op te zoeken. Slaap zacht. Morgen is het tijd om de canyon in te hiken

Wat is de meest bijzondere plek waar jij je verjaardag ooit hebt mogen vieren?

5 Thoughts on “Slapen in de Colca Canyon in Peru

  1. Wat een bijzondere plek om je verjaardag te vieren. Ik hou van de Colca Canyon, zo mooi daar! Bijna onwerkelijk, dat landschap.

  2. Wat een bijzonder mooie plek! Leuk om daar je verjaardag te vieren. Ik vierde ooit mijn verjaardag in Nieuw-Zeeland, maar niet op zo’n spectaculaire plek. (in Wellington)

    • Linda on 23 augustus 2016 at 10:27 said:

      Jaa, prachtig he? Ik ben nog nooit in Nieuw-Zeeland geweest, dus geen idee hoe Wellington is, maar het is sowieso al leuk om je verjaardag in het buitenland te vieren, toch? 🙂

  3. Pingback: De mooiste natuur, de vriendelijkste mensen, het lekkerste eten…..Zuid Amerika | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation