5x Stedentrips in de winter

We zitten inmiddels alweer in oktober (waar blijft de tijd?!), wat betekent dat het weer wat frisser wordt. Alhoewel, het weer is nu nog best aangenaam. Lekker zonnig. En dat de zomer voorbij is, betekent niet dat het over is met de stedentrips. Integendeel. Want sommige steden vind ik juist typische ‘wintersteden’. Inspiratie nodig voor een stedentrip voor komende winter?

 1. Wenen

Wenen is mijn favoriete Europese stad. En niet alleen in de zomer, maar ook zeker in de winter. Een aantal jaar geleden hebben we er Silvester, oftewel Oudjaarsavond, gevierd en dat is zeker een aanrader. Wenen heeft verschillende Kerstmarkten, waaronder die op het Maria-Theresien-Platz. Hier gaat het Weinachtsdorf na kerst over op het Silvesterdorf. Super gezellig voor een glaasje gluhwein of (Hongaarse 😉 ) goulash in broodkorst. De jaarwisseling zelf vierden we op het Rathausplatz. Echt onwijs leuk!

2. Budapest

Mooie gebouwen, genoeg koffietentjes, schaatsen met het Vajdahunyad kasteel op de achtergrond, genieten van de heerlijke winterse maaltijden en wil je even opwarmen, neem dan een bezoek aan één van de thermale baden. Oh, en ook de ruin bars zijn in de winter gewoon geopend. Ja hoor, Budapest is ook zeker in de winter een fijne stad om te bezoeken.

3. Praag

Afgelopen augustus waren we een lang weekend in Praag, en echt, wat is dat een prachtige stad. Ik had echter wel het idee dat het meer een winterstad is dan een zomerstad. Door de stad slenteren en genieten van de vele historische gebouwen en als dagafsluiter een typisch Tsjechisch gerecht met veelal vlees en zuurkool. Best winters, al zeg ik het zelf.

4. Parijs

Parijs vind ik sowieso ontzettend romantisch, maar in de winter deze stad bezoeken is toch wel het toppunt van romantiek. De stad wordt verlicht met gezellige lampjes, je vindt hier en daar een kerstmarktje en ook de winkeletelages zien er helemaal uitgepakt uit. Een klein nadeel is dat met Kerst vrijwel alles dicht is, dus houd daar wel even rekening mee.

5. Antwerpen

Een tripje naar Antwerpen. Heel dichtbij (vanaf Amsterdam ben je er al binnen 2,5 uur met de trein!), maar je zit toch even in het buitenland. Blijft leuk. En ook Antwerpen ziet er in de wintermaanden extra gezellig uit. Zo is er van 10 december tot en met 8 januari een Kerstmarkt. Ben je niet zo van de Kerstmarkten? Maak dan een mooie stadswandeling of breng bijvoorbeeld een bezoek aan een bierbrouwerij.

Wat is voor jou de ultieme stedentrip in de winter?

10 Thoughts on “5x Stedentrips in de winter

 1. Ik zou absoluut naar Wenen gaan! Ben er in de zomer geweest, maar in de winter lijkt het me net zo spectaculair mooi. Zeker als er sneeuw ligt… en de kerstlichtjes. Krijg er meteen zin in hahaha

  • Linda on 4 oktober 2016 at 18:11 said:

   Haha echt he?! Ik kreeg er ook meteen helemaal zin in tijdens het schrijven van dit artikel 🙂 Maar Wenen is absoluut ook in de winter ontzettend mooi. Ik had echter wel de ‘fout’ gemaakt om m’n snowboots thuis te laten. Die zal ik de volgende keer wel echt meenemen, haha.

 2. SERIEUS zijn de ruin pubs in de winter ook open!?!? Boedapest here I comeeee!

  • Linda on 4 oktober 2016 at 23:09 said:

   Jaa! Weet niet of ze allemaal open zijn hoor, maar in ieder geval een paar. Al een keer in de winter naar Budapest geweest?

 3. Prachtige steden! Wat bijzonder dat je oudejaarsavond in Wenen hebt gevierd, lijkt mij heel gaaf! Ik vind Londen in de wintermaanden heel erg gezellig!

  • Linda on 5 oktober 2016 at 10:12 said:

   Jaa, was ook echt heel leuk om mee te maken! Snap dat je Londen noemt, maar op de één of andere manier trekt deze stad mij niet zo…

 4. Leuk lijstje! Ik ga begin januari voor het eerst naar Wenen (helaas mis ik dan wel de kerstmarkten, maar er hangt vast nog sfeervolle verlichting ;)) Ik ben zo benieuwd naar de stad!

  • Linda on 6 oktober 2016 at 12:45 said:

   Wat leuk!! Ik vind Wenen echt geweldig, dus je gaat het vast helemaal naar je zin hebben. Alvast heel veel plezier!!

 5. Pingback: 3 Stedentrips gepland staan | One Day Trip

 6. Pingback: Ontdek Krakau in de winter | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation