Terugblik op Reisjaar 2017

Tien reisjes heb ik in 2017 gemaakt. Negen landen en twee continenten. In acht landen was ik al eens eerder geweest, één land ging ik voor het eerst ontdekken. 2017 is voorbij gevlogen en ik heb weer onwijs genoten van alle plekken die ik heb bezocht. Hoe mijn reisjaar er in 2017 uit zag?

1. Oud & Nieuw in Krakau

Het jaar 2017 werd goed ingeluid, namelijk in Krakau! We hebben hier met vrienden Oud & Nieuw gevierd en het was leuk!! Althans, Oud & Nieuw zelf was niet onwijs spannend, maar Krakau vond ik echt fantastisch! We hebben er zo’n fijne tijd gehad. Absoluut voor herhaling vatbaar.

2. Een nachtje naar Gent

Het plan was Hamburg, het werd Gent. Met een vriendin ging ik een weekendje naar Gent en het was echt wel heel leuk! Lekker dichtbij en de perfecte stad als je van gezelligheid en lekker eten en drinken houdt.

3. Ons jaarlijks bezoekje aan Wenen

Minimaal één keer per jaar zijn we er wel te vinden: Wenen. Onze nummer één Europese stad. De start van de stedentrip verliep iets minder soepeltjes, want we vertrokken uiteindelijk met een vertraging van ± 18 uur (benieuwd naar hoe het zit met financiële compensatie bij vertraging? Lees dan dit artikel even door.). Maar Wenen was weer fijn. As always

4. Girls trip naar Budapest

Dit was zóó leuk! Met vriendinnetje Merel deed ik een stedentrip Budapest en het was echt fan-tas-tisch. Hebben het zo naar ons zin gehad! Binnenkort gaan we het volgende reisje boeken 🙂

5. Een deel van de Donauroute lopen (van Budapest naar Wenen)

Al heel lang stond het op mijn wensenlijstje: een deel van de Donauroute fietsen. Het fietsen werd echter lopen en wat was het vet! Wel een beetje jammer dat de Donau Radweg niet overal daadwerkelijk een radweg is. Maar ach.

6. Een weekendje op de Veluwe

Wij boeken eigenlijk nooit iets in het hoogseizoen. Geen kinderen, minder drukte, minder duur, je kent het wel. Wel gingen we in de zomer een weekendje naar de Veluwe. Al had ik het ook geloofd als je zei dat het toen herfst was…

7. Familiereisje naar Kroatië en Bosnië

Samen met mijn moeder ging ik naar Kroatië en Bosnië, op familiebezoek. We zijn onder andere in Rovinj en Zagreb geweest. Zagreb heb ik voor het eerst écht ontdekt en wat is het een leuke stad! Binnenkort meer over Zagreb

8. Stedentrip naar Rome

Lekker eten, goede koffie, zomers weertje. Ik zeg, helemaal prima.

9. Nog een keer naar de Veluwe

Vlak voordat we voor een maandje naar Colombia vertrokken, ging we nog even chillen in een huisje op de Veluwe. Even lekker niets doen.

10. Colombia

Eindelijk gingen we weer terug naar het fantastische Zuid Amerika. Dit keer werd het Colombia. Ookal was het een totaal andere reis dan de vorige keer, toen we in alle vrijheid met onze eigen auto het continent hebben verkend, we hebben weer onwijs genoten. Colombia is prachtig…

Ik wens iedereen een heel gelukkig, gezond en uiteraard reislustig 2018!

2 Thoughts on “Terugblik op Reisjaar 2017

 1. Wat had je een heeeerlijk reisjaar! Ik had het gisteren nog over Wenen, die stad wil ik graag ontdekken! Boedapest en Zagreb staan ook nog op mijn wishlist. Colombia lijkt me een erg bijzonder mooi land. Reizen jullie nu weer voor langere tijd door Zuid Amerika?

  • Linda on 24 januari 2018 at 19:32 said:

   Jaa, fijn he?!

   Wenen en Budapest, daar moét je echt heen! Over Zagreb verschijnt er binnenkort een blogpost, dus kan je nog wat meer inspiratie opdoen 😉

   Helaas was het dit keer maar voor een maandje. Maar dat maakte het niet minder mooi… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation