Travel Book • The 4-Hour Work Week

Als ik niet op reis ben, lees ik er graag over, of kijk ik mooie reisfilms en documentaires. Heerlijk wegdromen bij een goed boek of een indrukwekkende film en fantaseren over een nieuw te maken reis. Ik houd ervan en deel het graag met jullie.

Je begint meteen goed Linda, waarom reken je The 4-Hour Work Week van Timothy Ferriss tot een reisboek/reisverhaal? Ik weet het, het is niet direct een boek dat gaat over reizen, maar indirect absoluut wel. Wat Timothy Ferriss met zijn boek wil overbrengen, is dat het mogelijk is om maar vier uur per week te werken en dat je niet afhankelijk hoeft te zijn een bepaalde plek. Zélfs als je in loondienst bent. Hierdoor heb je de mogelijkheid om heel de wereld te ontdekken. Ook Janak en Nalisha Patel (waar ik eerder over vertelde) zien in hem een inspiratiebron. Ze zijn niet de enigen… I love it!

Het boek staat vol met inspirerende quotes. Hierbij een aantal:

“It’s too big a world to spend most of life in a cubicle.” 

“Rather than seeking to see the world through photo ops between foreign-but-familiar hotels, we aim to experience it at speed that lets it change us.” 

“Doing less meaningless work, so that you focus on things of greater personal importance, is not laziness.” 

“Someday is a disease that till take your dreams to the grave with you.”

Op de achterkant staat een waarschuwing: Do not read this book unless you want to give up your job! Tenzij je een droombaan hebt natuurlijk 😉 Lijkt het jullie wat, leven zoals Timothy Ferriss?

6 Thoughts on “Travel Book • The 4-Hour Work Week

 1. Het boek staat al langer op mijn verlanglijstje. Ik zag inderdaad niet meteen de link met reizen, maar nu je die zo uitlegt, is er eigenlijk geen tijd te verliezen om dat boek te gaan lezen 🙂 Op naar de 4 uurse werkweek vanuit Verweggistan!

  • Linda on 30 maart 2015 at 08:38 said:

   Ja toch??!! Paul kwam met het boek aanzetten. Timothy Ferriss is nu zijn grote voorbeeld 😉 Is een heel goed en leuk boek, heel inspirerend ook.

 2. Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek! Lijkt me heel inspirerend. Ennnuh, ik denk dat ik het sowieso wel wil proberen… die 4-urige werkweek ;-)!

  • Linda on 31 maart 2015 at 20:52 said:

   Ik vind het heel belangrijk dat je doet wat je leuk vindt. Dat idee komt heel erg terug in dit boek. Is toch geweldig? Dat je je leven en werk/je bedrijf zo inricht dat je aan vier uur werken genoeg hebt en daardoor je dromen uit kan laten komen?!

 3. Dat klinkt onwijs inspirerend en interessant! Die wil ik graag lezen. Ik heb deze in de kast liggen, lijkt me ook zo’n fijn boek! http://estherjacobs.info/product/handboek-voor-wereldburgers/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation