Travel Movie • Brokedown Palace

Als ik niet op reis ben, lees ik er graag over, of kijk ik mooie reisfilms en documentaires. Heerlijk wegdromen bij een goed boek of een indrukwekkende film en fantaseren over een nieuw te maken reis. Ik houd ervan en deel het graag met jullie.

Nog maar een paar maandjes 17 jaar was ik, toen ik met mijn zus, een vriendin van haar en een vriendin van mij in de bus zat richting Blanes. Je kent het wel, dat dorpje aan de Costa Brava in Spanje, waar tieners en begin-twintigers niets anders doen dan elke avond uitgaan en de volgende dag hun kater uitzitten op het strand. Ik moet er nu niet aan denken, toen vond ik het super stoer.

Om de tijd in de bus te doden, werden er gelukkig wat films gedraaid. Geen idee welke allemaal, maar ééntje heeft zoveel indruk op mij gemaakt (lees: op een meisje van 17), dat ik hem niet snel zal vergeten: Brokedown Palace.

Brokedown Palace gaat over twee vriendinnen, Alice en Darlene, die net hun highschool diploma hebben gehaald. Als ze van een vriend horen dat zijn broer een hele zomer in Thailand heeft gezeten en maar $500,- heeft uitgegeven, weten zij wat ze gaan doen: naar Thailand!

Ze hebben de tijd van hun leven. Darlene wordt verliefd, op Australiër Nick. Zijn volgende stop is Hong Kong en hij vraagt de vriendinnen met hem mee te reizen. Alice ziet dat niet zitten, maar uiteindelijk weet Darlene haar over te halen. Living your life, right? Als ze op het vliegveld aankomen, slaat hun enthousiasme om naar Hong Kong te gaan echter al snel om naar paniek. Je kan denk wel al raden wat er vervolgens gebeurd (wil niet teveel prijsgeven voor als je hem zelf gaat kijken)…

Oke, de reviews van deze film zijn niet per se je van het, maar het heeft toen zoveel indruk op mij gemaakt. Als jong, naïef meisje besef je dan wel hoe belangrijk het is dat je niet zomaar iedereen kan vertrouwen. Zeker niet als je op reis bent…

Hebben jullie deze film weleens gezien? En in hoeverre ben jij als je op reis bent op je hoede voor ‘onbetrouwbare mensen’?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation