Travel Movie • Into the Wild

Als ik niet op reis ben, lees ik er graag over, of kijk ik mooie reisfilms en documentaires. Heerlijk wegdromen bij een goed boek of een indrukwekkende film en fantaseren over een nieuw te maken reis. Ik houd ervan en deel het graag met jullie.

Into the Wild, wat is dat een prachtige film. Hij is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat hem voor mij nóg indrukwekkender maakt. De film gaat over de 24-jarige Chris die net zijn universitaire studie heeft afgerond. Zijn ouders zien al een succesolle carriere voor hun zoon in het verschiet. Chris heeft echter hele andere plannen. Hij is het materialisme en de naar perfectie strevende samenleving helemaal zat en neemt een besluit. Het saldo dat op zijn spaarrekening staat (meer dan $20.000,-) maakt hij over naar Oxfam Novib en vertrekt. Met zijn rugzak en oude auto.

Tijdens zijn reis door de Verenigde Staten ontmoet hij verschillende bijzondere mensen, maar hij blijft nergens lang. Hij belandt uiteindelijk in Alaska, waar hij in een oude camper gaat wonen. Dat is de plek waar hij uiteindelijk een ernstige vergissing maakt…

Kennen jullie dat? Dat je zo erg in de film zit dat je heel erg met het personage meeleeft en ook echt had gehoopt dat hij bepaalde besluiten anders had genomen? Dat had ik helemaal bij deze film. Het is een prachtige film en als je het mij vraagt echt een must see.

4 Thoughts on “Travel Movie • Into the Wild

  1. Ik hou van deze film! Heb hem al zo vaak gezien en blijf er iedere keer weer helemaal in hangen. Zo ironisch dat hij allerlei dingen wel overleeft en dan zo’n vergissing maakt. Pfoe! Zeker een must see inderdaad! Voor de prachtige omgeving en voor het diepe verhaal.

  2. Jaa herkenbaar dat je meeleeft. Maar de keuze was prima zo. Vond m zo mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation