Travel Movie • Transsiberian

Als ik niet op reis ben, lees ik er graag over, of kijk ik mooie reisfilms en documentaires. Heerlijk wegdromen bij een goed boek of een indrukwekkende film en fantaseren over een nieuw te maken reis. Ik houd ervan en deel het graag met jullie.

Heel hoog staat het op mijn Travel Wishlist: de Transsiberië Express. Toen we gisteravond een film aan het uitzoeken waren en Paul Transsiberian als optie noemde, zei ik uiteraard meteen: ja! Ik ging er eigenlijk van uit dat het een mooie reisfilm zou zijn, maar toen de film startte zag ik dat hij tot het genre thriller behoort. Hmm, dat belooft wat…

De film gaat over een Amerikaans echtpaar, Roy en Jessie, dat in China is geweest voor een bijeenkomst van Roy’s kerk. Om deze trip wat avontuurlijker te maken, besluiten ze de Transsiberië Express naar Moskou te nemen. Al snel krijgen ze in hun coupé gezelschap van de Spaanse Carlos en zijn Amerikaanse vriendin Abby. Bij één stop krijgt Roy het voor elkaar om de trein te missen. Zodra Jessie daar achter komt, stapt ze uit bij het volgende station om op Roy te wachten. Carlos staat erop dat hij en Abby samen met Jessie gaan wachten, omdat het dorpje waar ze op Roy wil wachten, niet veilig zou zijn voor een vrouw alleen.

De volgende morgen klopt Carlos op haar deur om te vragen of hij bij haar mag douchen omdat de douche in zijn kamer kapot is. Jessie laat hem binnen, maar verlaat al snel de kamer omdat er een telefoontje voor haar is bij de receptie. Wat er die dag gebeurd, zal haar de rest van de reis blijven achtervolgen…

Ik vond het zo’n spannende film! Normaal gesproken zou ik al lang in slaap zijn gevallen (we hebben de film ’s avonds laat gekeken), maar nu heb ik echt tot de laatste seconde vol spanning gekeken. Zeker een aanrader!

Hebben jullie deze film gezien? En ken je nog meer films en/of documentaires over de Transsiberië Express?

4 Thoughts on “Travel Movie • Transsiberian

  1. Deze hebben wij ook gezien via Netflix, omdat de Transsiberië Express ook hoog op de wishlist staat bij ons. Maar ik durf nog wel steeds te gaan :)!.. Wanneer we dit gaan doen, maken we een travel movie voor je :)!

  2. Vera Csöngei on 27 april 2016 at 10:57 said:

    Goeie tip. Ik ga de film zeker kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation