Travel Tag: Mijn Mooiste Reisjaar

Lotte van Scratchingmymap.com heeft mij getagd voor de Mijn Mooiste Reisjaar tag (bedacht door Daphne van Livethelifeyoulove.nl). Het idee van deze tag is dat je je mooiste reisjaar omschrijft. Super leuk, want hierdoor sta je weer even stil bij de prachtige reizen en leuke stedentrips die je hebt gemaakt.

Maar welk reisjaar kies ik? 2013 was een geweldig reisjaar, waarin wij onder andere een trip naar Hongarije (en Wenen) hebben gemaakt, een bezoek hebben gebracht aan Kroatië en Bosnië, en onze geweldige vijf maanden durende reis door Zuidoost Azië begon. Maar ik kies toch voor het jaar 2015. In dit jaar heb ik (ook nu al) denk toch de meeste tripjes gemaakt en zijn we bezig met onze tweede grote reis: ruim vijf maanden door Zuid Amerika!

Het eerste tripje op de agenda was Wenen. We zijn al vaker naar Wenen geweest. Tijdens onze één na laatste trip in 2013, toen we er een talencursus hebben gevolgd, hebben we een leuke groep mensen leren kennen. We wilden sowieso nog graag een keer Oud & Nieuw in het buitenland vieren, dus waarom niet in Wenen? We zijn er een ruime week geweest, en hebben een super leuk Nieuwjaar gevierd. Wel een beetje jammer dat het zo koud was…

Ik heb ook een paar korte stendentrips gemaakt. Zo zijn we naar het verjaardagsfeest van een vriendin in Frankfurt geweest, heb ik een girls´ weekend in Maastricht gehad, hebben we echt een onwijs leuk tripje naar Brussel gemaakt en hebben we een midweek de natuur opgezocht in Mierlo (Brabant).

Toen kwam de zomer. Ik wilde heel graag een keer op wandelvakantie gaan. Bijvoorbeeld naar Santiago de Compostela lopen. Niet uit geloofsovertuiging, maar omdat het mij heel bijzonder lijkt om zo´n prestatie neer te zetten. Ik wilde echter ook graag naar mijn opa en oma in Kroatie gaan. Paul kwam daarom met het idee om in Kroatië te gaan wandelen. Wat gebeurde. Ook al hebben we door de regen minder kunnen wandelen dan gepland, we hebben een hele bijzondere trip gehad.

Na drie weken in Nederland te zijn geweest, was het tijd voor de volgende reis: drie weken naar Portugal! We hebben er bewust voor gekozen om bijna de helft van die drie weken in Lissabon te zitten. We wilden de stad écht leren kennen en een beetje ervaren hoe het is om er te wonen. We hebben het er echt super leuk gehad. De tweede helft van de vakantie hebben we een auto gehuurd, waarmee we naar het zuiden zijn gereden (naja, Paul dan). Ik kan niet anders zeggen dan dat het een super vakantie was!

In augustus hadden we twee jubilea te vieren: we waren negen jaar samen (ja, echt waar) en twee jaar getrouwd (ook echt waar). Paul organiseerde iets voor het eerste, wat een weekendje Brugge werd. Onze trouwdag was voor mijn ‘rekening’, wat een hotelovernachting in onze geliefde Den Haag werd.

Als je het mij vraagt kan je nooit genoeg tripjes maken, dus gingen we vlak voordat we naar Zuid Amerika vertrokken nog een weekendje naar de Veluwe. We zaten dicht bij Arnhem, dus maakten er gelijk een stedentripje.

En toen was het zover: op 22 oktober vertrokken we voor vijf maanden naar Zuid Amerika! Het dagboek van de eerste week hebben jullie al kunnen lezen, zo ook over de zoektocht naar een auto. De komende maanden neem ik jullie via mijn blog mee op avontuur!

Lizette, Karin en Anita, wat was jullie mooiste reisjaar?

8 Thoughts on “Travel Tag: Mijn Mooiste Reisjaar

 1. Ja Wenen, echt één van mijn favoriete steden. Zou daar best wel een tijdje willen wonen ook 🙂

 2. Ik was al aan het denken dat jij ook voor dit jaar zou gaan 🙂 Wenen en Lissabon bezocht ik dit jaar toevallig ook, en beide zijn steden die tot mijn (altijd wisselende) favorieten behoren! Prachtige foto van die spinnenwebben in de Veluwe trouwens, heeft iets heel feeëriek.

  • Linda on 4 november 2015 at 03:56 said:

   Jaa, toch wel hoor 🙂
   Ik heb gewoon iets met Wenen. Weet niet precies wat. Er is nog geen stad geweest die Wenen heeft kunnen overtreffen.
   Dankjewel! Met feeëriek bedoel je iets fee-achtigs? :$

 3. Wat een leuke tripjes en dan ook nog zo’n gave reis als klap op de vuurpijl. Ik snap wel dat dit jouw mooiste reisjaar is (wordt). Ik zal eens nadenken over mijn favoriete reisjaar, maar ga jou niet overtreffen 😉 Lissabon ben ik dit jaar ook geweest, wat een fijne stad. En Wenen hoor ik zoveel positieve verhalen over, daar wil ik snel ook eens heen.

  • Linda on 4 november 2015 at 23:25 said:

   Jaa, besef maar al te goed dat ik écht niets te klagen heb. En volgens mij heb jij dit jaar ook al geweldige plekken bezocht! Hoor van best veel mensen dat ze in Lissabon zijn geweest. Is denk echt populair aan het worden.
   Oh en wat betreft Wenen: daar moet je écht een keer naartoe! 🙂

 4. Wat super leuk dat jij mijn tag ook hebt ingevuld! En ik snap wel dat je dit jaar kiest hoor! Je bent nu bezig met zo’n ongelooflijk toffe reis! Die zal je altijd bijblijven! Lekker genieten meid! 🙂

  • Linda on 16 november 2015 at 19:12 said:

   Jaa, en de reis zal deze week écht gaan beginnen. Net de auto naar de monteur gebracht voor een check, woensdag krijgen we alle papieren, dus dan zijn we klaar om te gaan.

   Dankjewel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation