Travel Wishlist 2016

Happy New Year! Wat is 2015 voorbij gevlogen zeg. Ongelooflijk. Tijd voor een nieuw jaar, nieuwe reizen. De eerste drie maanden van 2016 zitten we in Zuid Amerika, maar ik ben in m’n hoofd al bezig met het plannen van nieuwe tripjes…

1. Fietsen van Wenen naar Budapest

Wenen en Budapest, mijn twee favoriete steden. In een hostel in Santiago de Chili ontmoetten we een Duitser die van Wenen naar Budapest heeft gefietst. Ja! Dat wil ik ook doen! En dan halverwege langs gaan bij mijn lieve oma, die vlakbij de grens van Oostenrijk en Hongarije woont. Geniaal idee.

2. Bosnië

Bosnië? Waarom Bosnië, want daar ben ik toch al meerdere keren geweest? Klopt, maar niet op de plek waar mijn moeder is geboren. Voordat we naar Zuid Amerika vertrokken, heb ik met mijn moeder afgesproken om komende zomer samen naar Bosnië te gaan. Ik ben zó benieuwd.

3. IJsland

IJsland lijkt mij echt prachtig. Na super mooie foto’s te hebben gezien van vrienden die dit jaar (oh nee, nu natuurlijk vorig jaar) hebben rondgereisd, wil ik er heel graag heen. Dat is alleen maar meer geworden nadat we in Santiago een half Nederlands/half IJslands meisje hebben ontmoet. Altijd leuk om mensen in andere landen op te zoeken.

4. Hamburg

En niet alleen in IJsland willen we mensen bezoeken, maar ook in Duitsland. Hamburg, om precies te zijn. Toen we afgelopen zomer in Portugal waren, hebben we een paar dagen opgetrokken met Gabija en Markus. Super leuk stel, die we graag nog een keer zien.

5. Berlijn

Na Hamburg kunnen we meteen door naar Berlijn, want ook daar willen we iemand bezoeken: de lieve Madeline, die in het hostel in Santiago werkte, dat op een gegeven moment een beetje als thuis begon te voelen. Misschien in de zomer, als het festival MELT plaatsvindt?

Wat staat er op jouw lijstje voor 2016?

10 Thoughts on “Travel Wishlist 2016

 1. Danielle on 1 januari 2016 at 17:07 said:

  Ook ik heb zo’n lijstje in mijn hoofd (en in mijn mobiel. Als ik ergens iets hoor of lees bewaar ik het). Laat ik beginnen met de reis-plannen 2016:

  1. Tjechie
  Voor het eerst van mijn leven een week op wintersport. We gaan naar Rockytnice nad Jizerou met de familie van Frank. Ik ben zo benieuwd hoe het skiën gaat. Kan ik namelijk nog niet…. Maar gelukkig kan ik wel remmen, dankzij mijn Noren waar ik altijd op geschaatst heb :-). In ieder geval van de natuur en sfeer genieten!

  2. Florida
  De eerste ‘grote’ of eigenlijk beter ‘verre’ reis sinds 5 jaar. Een rondreis daar in mei, lekker voor de zomer hier. Na koningsdag vertrekken we voor 2 weken. Ik kan niet wachten!! Ik hou van de sfeer van midden Amerika. Ik was al op de Domicaanse Republiek en Cuba en Costa Rica. En nu weer terug naar Amerika. Cool!!

  3. Portugal
  Met mijn ouders in september wederom een week in een luxe villa in Zuid-Portugal met z’n vieren. Ons eigen zwembad
  en terras met lounge stoelen op de berg met vrij uitzicht. Super relaxed!! Ook voor mijn vader die in een rolstoel zit.

  4. IJsland
  Staat sinds 2 jaar op mijn/ons lijstje. Bijna hadden we na de vakantiebeurs in 2013 geboekt. Helaas toen toch een andere keus moeten maken. Maar wat in het vat zit verzuurt niet :-). Het lijkt me zo bijzonder en fascinerend, met niets te vergelijken verwacht ik. Absoluut wordt het de rondreis en als het kan met walvissen spotten!

  5. Zuid Afrika
  Vanmorgen kwam deze bestemming spontaan ter sprake tussen Frank en mij, toen we met de bosatlas op schoot koffie dronken…. Ik dacht dat hij niet naar Afrika wilde. Blijkt niet te gelden voor Zuid-Afrika. Ik heel blij en het staat nu in mijn lijstje gebeiteld!

  Heerlijk zo te kunnen dromen! En uiteindelijk echt te kunnen ervaren :-). Ik ben ook nieuwsgierig naar lijstjes van anderen! Om nog meer ideeën op te kunnen doen. XXX

 2. Tof die nummer 1! Hamburg is trouwens een heel leuke stad! Ik hoop dit jaar naar New York te gaan, of het gaat lukken is een tweede… maar hoop het echt, want ik sta echt te popelen hahaha

 3. Leuk lijstje! Wel wat overeenkomsten met mijn wensen in 2016. Hamburg en IJsland staan ook op mijn lijstje, en een roadtrip door de Balkan (inclusief Bosnië). Maar of het er ook echt van gaat komen dit jaar…Gaaf dat je gaat fietsen van Wenen naar Budapest. Die laatste stad vind ik echt geweldig. Wenen ben ik nog nooit geweest, maar lijkt me ook erg mooi.

  • Linda on 13 januari 2016 at 06:25 said:

   Super vet, een roadtrip door de Balkan! Al enig idee welke plekken je wilt bezoeken?
   Ahh, Wenen is echt mijn nummer 1 Europese stad. Zou er absoluut een keer heengaan!

 4. Wij hebben Paaseiland op het lijstje staan – Chili. En we willen graag nog een keer naar Rio de Janeiro dit jaar. Van iedereen hoor ik dat IJsland geweldig moet zijn! 🙂 Zeker nieuwsgierig…

  • Linda on 13 januari 2016 at 06:28 said:

   Wij hebben nog even overwogen om naar Paaseiland te gaan, maar hebben daar deze reis helaas geen tijd voor (net als dat we niet naar Uruguay gaan 🙁 ). Maar super vet, net als Rio!

 5. Hihi jullie hebben nog wel even in Zuid-Amerika en alsnog ben je bezig met de volgende reizen. Een echte reiziger in hart en nieren dus 😉 Ijsland staat bij mij ook erg hoog, lijkt me echt prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation