Volgend tripje gepland! Tips gevraagd…

Ik weet het, we zijn nog maar een weekje terug in Nederland, of we hebben alweer een volgend tripje geboekt. Reizigers hè, die weten niet hoe gauw ze weer een reisje moeten maken. Maar wees gerust, dit keer geen Zuid Amerika of Azië. We blijven iets dichter bij huis, we gaan namelijk drie daagjes naar Berlijn!

Het zal voor ons beiden niet de eerste keer Berlijn zijn. Mijn eerste keer Berlijn was acht jaar geleden (de tijd gaat zó snel!), met m’n beste vriendinnetje. Daarna ben ik nog twee keer met Paul geweest. Eén keer met kerst, toen het er echt ontzettend koud was en er bijna een meter sneeuw lag, en één keer tijdens onze Interrail-trip in 2012. We zijn inmiddels alweer vier jaar verder (ongelooflijk) dus hoog tijd om er weer een bezoekje aan te gaan brengen.

Ookal ben ik al drie keer in Berlijn geweest, ik kan niet zeggen dat ik de stad heel goed ken. Tuurlijk heb ik de toeristische trekpleisters zoals de Branderburger Tor, Checkpoint Charlie en de Berliner Dom bezocht. Maar Berlijn is en heeft vast en zeker meer dan dat.

Maar wat? Ik ben op zoek naar tips! Ben jij al eens (of iets meer dan eens) in Berlijn geweest en heb je iets bezocht, gezien, gedaan, gegeten, gedronken, you name it, wat wij echt niet mogen missen? Let me know! Ik heb er zo’n zin in! We gaan al over drie nachtjes…

Heb jij ook een stedentrip gepland staan? Zo ja, waarheen?

12 Thoughts on “Volgend tripje gepland! Tips gevraagd…

 1. Yay, Berlijn! Ik vond Tempelhof en de buurt erbij echt heel fijn, zo weer net wat anders. En ik vond het ook gewoon een bijzonder idee om op een oud vliegveld rond te lopen; 🙂

 2. Wat leuk naar Berlijn! Ik ben daar nog nooit geweest… En een stedentrip staat ook niet op de planning helaas 🙂

  • Linda on 8 april 2016 at 17:00 said:

   Jaa, hopelijk hebben we een beetje lekker weer. Zou wel fijn zijn 🙂
   Misschien een tripje naar Berlijn als je verloofde en jij weer in Nederland zijn…? 😉

 3. Ik ben nog nooit in Berlijn geweest, maar nu ik zóveel bloggers heb gelezen over Berlijn denk ik dat het tijd wordt dat ik er eens heen ga 😉

 4. Robert Csöngei on 9 april 2016 at 12:57 said:

  Op mijn lijstje staat het DDR Museum 🙂

 5. Leuk, Berlijn! Ken je de Underground Tours al? Dit zijn super indrukwekkende rondleidingen in verborgen gangen en metrostations uit de Tweede Wereldoorlog. Er zijn verschillende tours waar je uit kunt kiezen. Een aanrader!

 6. Pingback: Persoonlijk • Tijd voor de volgende stap | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation