Wat ik minder leuk vind aan reizen

Een tijdje geleden postte ik een artikel op m’n blog met wat ik zo leuk vind aan reizen. Want echt, het is geweldig. Maar zoals de meeste dingen, heeft ook reizen zo zijn minder leuke kanten. Of laat ik het zo zeggen, er zijn soms van die momenten dat je het even wat minder leuk vindt.

1. Regelmatig een nieuwe slaapplek moeten vinden 

Soms verblijven we meerdere nachten op één plek, maar nu we een lange roadtrip aan het maken zijn, slapen we vaak maar één nacht op dezelfde plek. 1. Omdat we niet eindeloos de tijd hebben en heel veel plekken willen zien en 2. Omdat we vaak niet kunnen wachten om weer verder te rijden. Maar vermoeiend is het wel.

2. Niet elk moment iets uit een volle koelkast kunnen pakken

Gelukkig hebben we een volle krat met (houdbaar) eten bij ons, dus we hoeven niet eerst naar de supermarkt voordat we avondeten kunnen maken. Maar een goedgevulde koelkast of een keukenkastje met snacks hebben we niet bij ons. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar het is wel slecht als je er om 16:00 uur achterkomt dat je die dag alleen nog maar hebt ontbeten. Oops. Soms vergeet je gewoon te eten. Althans, wij.

3. Vermoeid raken van alle indrukken die je opdoet

Reizen is gewoon vermoeiend. En dan bedoel ik niet alleen fysiek (het reizen zelf), maar ook mentaal. Je doet zoveel indrukken op, dat je hoofd op een gegeven moment een beetje volraakt.

4. Voor de 10.000e keer vertellen waar je vandaan komt en wat je (reis)plannen zijn 

Het is geweldig om andere mensen te ontmoeten, echt, maar soms kom je van die types tegen die zogenaamd heel sociaal en geïnteresseerd in je zijn (lees: de standaard vragen aan je stellen), maar vervolgens niet eens naar je antwoord luisteren. Je hoéft niet sociaal te doen en contact met anderen te maken. Doe lekker je ding.

5. Het bijna nooit alleen zijn

Soms is het gewoon fijn om even helemaal alleen te zijn. Niemand om je heen. Niemand die je even snel een vraagje stelt. Niemand waar je rekening mee hoeft te houden. Als je op reis bent, en al helemaal als je met z’n tweeën reist, ben je vrijwel nooit alleen. Op de camping heb je constant mensen om je heen, in een hostel kom je bij ieder wc-bezoek andere backpackers tegen en in je eigen kamer vraagt de één aan de ander wat we die avond zullen gaan eten. Het is heerlijk om soms even helemaal alleen te zijn.

6. Als je moe bent, niet even op de bank kan ploffen en programma’s terug kan kijken op uitzendinggemist.nl

Ahh, heerlijk. Even helemaal niets doen en series terugkijken op Internet. Heb je soms gewoon even nodig 🙂

7. Het missen van orde zoals in je eigen huisje 

Ik ben best geordend, al zeg ik het zelf. Ik vind het fijn als alles op de juiste plek staat. Best moeilijk als je vanuit een backpack leeft waarin orde ver te zoeken is. Gelukkig hebben wij Billy Bob, waarin je toch iets van orde kan creëren. Maar niets zo fijn als in je eigen huisje.

8. Vrienden en familie om je heen moeten missen

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet snel heimwee heb. Eigenlijk helemaal niet. Maar soms zijn er van die momentjes dat je vrienden en familie mist. Dat je foto’s ziet waarop iedereen bij elkaar is, behalve jijzelf. Maar ach, dat komt wel weer.

Maar gelukkig overtreffen de geweldige dingen aan het reizen de iets minder leuke dingen, en mogen wij nog ruim twee maanden genieten van onze geweldige reis door Zuid Amerika!

Wat vind jij minder leuk aan reizen? 

8 Thoughts on “Wat ik minder leuk vind aan reizen

 1. Ik vind vooral dat eten altijd een puntje. Heb graag in ieder geval iets te eten bij me, maar soms weet ik gewoon niet meer wat. Altijd maar op zoek naar een supermarkt, café of restaurant… en dat uit een backpack leven moet ik ook niet al te lang doen, zó vervelend.

  • Linda on 26 januari 2016 at 16:12 said:

   Ik denk dat ik het eten ook wel het vermoeiendst vind. Eet nu ook veel slechter (ijsjes, koekjes, etc.), puur om te voorkomen dat ik teveel afval.
   Agree!

 2. Het vervelende vind ik dat er te veel mensen om je heen zijn en je niet rustig je gangetje kan gaan. Oh en ik mis altijd mijn eigen bed.

  • Linda on 26 januari 2016 at 21:27 said:

   Jaa, snap het helemaal. Constant mensen om je heen hebben is echt vermoeiender dan je denkt.
   Als ik weer de eerste nacht in m’n eigen bed slaap, merk ik hoe erg ik hem heb gemist 🙂

 3. Haha, heel herkenbaar.. Allemaal wel eigenlijk. Ik moet zeggen dat er wel mogelijkheden zijn (VPN verbinding) om uitzending gemist te kijken tijdens het reizen en/of wonen in het buitenland. Hier in Uruguay pakken we gewoon nog Wie is de Mol of The Voice mee.

  • Linda on 27 januari 2016 at 15:21 said:

   Sorry, weet niet precies wat een VPN verbinding is :$ Want Internet is 9 van de 10 keer te slecht om programma’s terug te kijken….

 4. Interessant om te lezen. Mijn langste reizen duurde beide vijf weken, van heel andere orde dan wat jullie doen. Toch verhuisden we vaak naar een andere accommodatie. Vaak sliepen we ergens maar één nacht. De hele tijd weer inpakken vond ik best vermoeiend. Onze camperreis door Canada vond ik dan ook best relaxt. Alles kon 3 weken lang blijven staan/liggen!

  • Linda on 18 februari 2016 at 17:22 said:

   Jaa, dat constant weer inpakken is ook echt vermoeiender dan je denkt. Aan de ene kant kom je op een gegeven moment wel steeds meer in de ‘flow’ en raak je eraan gewend, maar aan de andere kant zijn er dan ook echt wel momenten dat je het even helemaal hebt gehad.

   Dat scheelt denk wel echt hè, als je met een camper reist? Wij merken dat nu al, omdat we onze eigen auto hebben waar alle spullen in liggen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation