Wat je absoluut wel (en niet!) moet inpakken voor een lange reis

Efficiënt en zo weinig en licht mogelijk inpakken; naarmate je het vaker doet, begin je er handigheid in te krijgen. Zo heb ik inmiddels wel door dat het geen zin heeft om een mosquitonet in te pakken (gebruik je toch niet), maar zijn van die Buff-doekjes/sjaaltjes echt superhandig (bij felle zon voor op je hoofd, bij harde wind voor om je nek). En zo zijn er nog een aantal dingen die je niet moet vergeten wanneer je op reis gaat, maar ook van die dingen die je toch echt beter thuis kan laten.

Inpakken die handel!

1.Leggings

Leggings are the best. Dun, weegt niets en makkelijk om op een frisse avond onder je korte broek aan te trekken (boeiend als het niet fashionable verantwoord is). Vooral als je naar Zuidoost Azië gaat is een legging echt genoeg om mee te nemen als lange onderkleding.

Men kan ook voor een iéts minder opvallend printje gaan (ik op de boot in Halong Bay)…2. Fleecevest

Nog zo één waar de fashion gurus vast van in paniek raken: een fleecevest. Maar weet je hoé lekker warm een fleece is? En geloof me, het weegt een stuk minder dan een net zo’n warme trui van katoen (of wat voor materiaal dan ook).

3. Regenjack

Als je ineens middenin een zware regenbui terecht komt, of toch ineens nog in het regenseizoen zit, ben je echt wel blij als je een regenjack bij je hebt. En ook handig als je aan het hiken bent en het op grote hoogte toch wat kouder en winderiger is dan je had verwacht.
(Op de foto met die o zo mooie legging had ik dit inzicht nog niet. Daarom heb ik in Vietnam een onwijs mooi, paars jack van The North Face gekocht. Net echt.)

4. Een blousje

En dan bedoel ik een dun, katoenen blousje. Superchill. Voor als je je op een warme avond wil beschermen tegen de muggen, maar ook als je op grote hoogte bent waar best een windje staat maar wel een felle zon schijnt en een fleece of jack te warm is. Ofzo.

5. Flipflops

En dan niet alleen om overdag lekker in te lopen, maar ook om aan te trekken als de douche net iets minder schoon is dan thuis.

6. Powerbank

Voor als er om wat voor reden dan ook geen stroom en/of stopcontact beschikbaar is en je toch wel heel nodig je telefoon of fotocamera op moet laden.

7. Etuis

Ik zweer bij etuis. Weet je hoe handig het is om een etui te hebben voor al je opladers, een etui voor notitieboekje/pen/kaartspel/leeslampje, een etui voor you name it. Veel fijner dan alles los ergens in je tas te hebben zitten en een eeuwigheid moet zoeken naar een pen (ofzo) als je die nodig hebt.

Kan je beter thuis laten

1. Spijkerbroek

Weet je hoe zwaar een spijkerbroek is? Vooral de mannen-versie. En geloof me, als je een keer een lange wandeling of hike gaat maken waarbij je je backpack mee moet zeulen, had je gewenst dat je die zware spijkbroek thuis had gelaten. Twee keer hebben we onze spijkerbroeken naar huis gestuurd (weggooien is ook weer zo zonde). Nu hebben we het echt geleerd: spijkerbroeken thuislaten.

2. Een dikke/zware riem

Hetzelfde geldt voor een riem; loodzwaar. En dan bedoel ik wederom vooral de mannenriemen. Want tuurlijk, een dun riempje maakt niet zoveel uit, maar aangezien mannen over het algemeen wat dikkere riemen hebben, die best nog wat ruimte in beslag nemen en echt best zwaar kunnen zijn, heb ik een tip: gebruik een veter. Geloof me, het scheelt ruimte, gewicht, bagage, alles.

3. Make-up

Dat heb je toch helemaal niet nodig, joh? En daar wil je toch helemaal niet mee bezig zijn, als je op reis bent? Daarnaast blijft het toch niet lang goed zitten als je je een ongeluk zweet of weer een lekkere duik neemt in die heerlijke zee op dat prachtige bountystrandje. Gewoon lekker thuislaten.

4. Accessoires

En dan bedoel ik natuurlijk kettingen, armbanden, oorbellen, handtasjes, je kent het wel. Allemaal overbodig. Wil je wel wat versiering om je pols? Koop dan van die leuke, gehaakte armbandjes op één van je bestemmingen. Die uit Mendoza (Argentinië) zit inmiddels alweer ruim 2,5 jaar om m’n pols. Lekker hygiënisch, ik weet het.

Heb jij nog tips van dingen die echt wel heel handig zijn voor op reis?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation