Wat je niet mag overslaan op een girls trip naar Budapest

Afgelopen juni was ik éindelijk weer in mijn prachtig mooie Budapest. Het was inmiddels alweer vier jaar (!!) geleden dat ik er voor het laatst was geweest. Veel te lang. Maar wat was het fijn om weer terug te zijn! Dit keer met lief vriendinnetje Merel. Het was fantastisch. Wat je écht niet mag missen op een meidentrip naar Budapest?

1. Begin de trip met een ontspanmiddag in Széchenyi baden

Lin, zullen we eerst lekker ontspannen in die thermale baden?“, stelde Meer voor. Ja! Uiteraard! Heerlijk! We hadden beiden zó’n ontzettend veel zin in dit reisje, maar konden eerst wel even wat ontspanning gebruiken. En wat was het fijn! Er is wat ons betreft geen betere manier om een meidentrip te beginnen. Zo lekker!

Bezoek de website van Széchenyi voor meer informatie.

2. Eet daarna als snack lángos bij het tentje in de straat

Wat écht een typisch Hongaarse snack is, is lángos. Zo lekker! Je kan het het best omschrijven als een platte oliebol, die je kan beleggen met wat je maar wil. De traditionele variant eet je echter met zure room, kaas en knoflook. Nadat we helemaal zen uit Széchenyi baden kwamen, haalden we er één bij een kraampje langs de weg (bij Kis Super Drink BT., aan de Állatkerti krt.). Gezond is wat anders, maar hé, af en toe mag het…

3. Sluit de middag af met je voetjes in het water en een drankje in je hand op Deák Ferenc tér

We hadden zo’n geluk met het weer! Het was volop zomer en wat is dan chiller dan relaxen in het zonnetje? En dan ook nog eens met onze voetjes in het water. Wij deden dat op Deák Ferenc tér. Zo chill…

4. Proef de Hongaarse keuken

Als je aan de Hongaarse keuken denkt, denk je aan goulash. Toch? Maar wist je dat gulyás (zoals de Hongaren het schrijven en wordt uitgesproken als ‘goejaasj’) eigenlijk enkel de soepvariant is? De stoofpot heet namelijk geen goulash/gulyás, maar pörkölt (spreek uit: purkult). Even een feitje tussendoor.
Je kan uiteraard overal wel goulash vinden, maar een aanrader is Restaurant Puli, die je op meerdere locaties kan vinden.

5. Ga met de voetjes van de vloer bij Instant Ruin Bar

Budapest staat bekend om de ruin bars. Eerder schreef ik al over Szimpla Kert, wat erg gezellig is om een drankje te doen. Wil je echter met de voetjes van de vloer? Ga dan naar Instant Ruin Bar (Akácfa utca 49-51). Binnen is het er een doolhof van ruimtes met verschillende muziekstijlen, dus voor ieder wat wils. Het was zo leuk!

6. Bezoek het indrukwekkende parlementsgebouw

Niet alleen prachtig van buiten, maar ook zo de moeite waard om van binnen te bewonderen…
Er is inmiddels een bezoekerscentrum gebouwd, waar je op het scherm kan zien voor welke rondleidingen er nog plek is voor die dag.

7. Ga lunchen bij Café Smúz

Aangezien wij nog even moesten wachten totdat onze rondleiding zou beginnen, zijn we wat gaan eten bij een lunchtentje om de hoek. Probeer vooral de mangosap!

8. Geniet van het uitzicht vanaf de Burchtheuvel

Budapest is zo mooi…

9. Sluit de reis af met heerlijke sushi bij Japanika, met uitzicht op Szent István Bazilika

Eten delen blijft het gezelligst, dus gingen we voor sushi met uitzicht op Szent István Bazilika. En ook niet geheel onbelangrijk: de sushi was heerlijk!

10. Neem als afsluiter een drankje op het terras van Terasz

Supergezellig (en groot!) terasz om een drankje te doen. Bij het terras zit restaurant Kiosk (zelfde eigenaren, maar het hoort niet bij elkaar), waar je erg lekker kan eten. Beide aanraders!

Liefde voor Budapest. Jij nog tips?

4 Thoughts on “Wat je niet mag overslaan op een girls trip naar Budapest

  1. Merel on 27 oktober 2017 at 09:06 said:

    Het was super! ❤️

  2. Klinkt goed, zovwel zin in onze trip over 3 welen nu!

  3. Pingback: Terugblik op Reisjaar 2017 | OneDayTrip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation