We gaan weer naar Zuid Amerika!! (Tips gevraagd)

Jaaa, we gaan weer naar Zuid Amerika! Ik ben zó blij en kan echt niet wachten! Het idee was geboren, de tickets zijn geboekt en nu is het tijd voor het leukste (naja, los van de reis zelf natuurlijk): bedenken wat we allemaal willen zien en doen. Ik ben dus op zoek naar tips. In december gaan we namelijk naar…

Colombia!!!

Ahh, ik ben zo blij dat we weer naar Zuid Amerika gaan! Het is inmiddels alweer 1,5 jaar (!!) geleden dat we terugkwamen van onze fantastische reis. Een half jaar toerden we met onze eigen Billy Bob door het prachtige continent. Het was een geweldige tijd, waarin we zoveel moois hebben mogen zien en op de meest bijzondere plekken zijn geweest. Zuid Amerika heeft mijn hart écht gestolen. En oh wat mis ik het. Ontzettend.

Toen we door ontwikkelingen ineens de mogelijkheid kregen om eind van het jaar voor een aantal weken weg te gaan, hoefden we niet lang na te denken over waar de reis naartoe zou gaan: Zuid Amerika! Bovenaan ons wensenlijstje staan eigenlijk Japan en Zuid-Korea, maar diep in ons hart willen we beiden eigenlijk het allerliefst terug naar Zuid Amerika. En toen we erachter kwamen dat het in december ontzettend koud is in Japan en Zuid-Korea, was de knoop snel doorgehakt.

Maar waar gaan we heen? Brazilië passeerde even de revue en manlief kwam met Costa Rica, maar voor mij was het duidelijk waar ik het allerliefst heen wil: Colombia!

Vier weken de tijd hebben we, om dit mooie land te ontdekken. Ik heb er zoveel goede verhalen over gehoord, ben echt zo ontzettend benieuwd. Nu heb ik uiteraard al de Colombia-uitzendingen van 3 op Reis teruggekeken, maar ik ben op zoek naar tips. En dan natuurlijk niet die tips die ik in elk reisgidsje en op elke blog kan vinden, nee, ik ben op zoek naar the hidden gems. Naar die plekken die jij per toeval hebt ontdekt en die je graag met mij (en de overige lezers) wil delen.

Ik kan niet wachten. Nog 21 nachtjes slapen…

Wat mogen we volgens jou écht niet missen op onze trip naar Colombia? Deel het met ons… 🙂

6 Thoughts on “We gaan weer naar Zuid Amerika!! (Tips gevraagd)

 1. Wat leuk dat jullie teruggaan naar Z-Amerika! Zelf heb ik geen tips voor je maar check zeker eens de blogs van Jessica (corners of the world) en Be Sabine (ze woont en werkt al enkele jaren in Columbia) voor de tips.

  • Linda on 8 november 2017 at 12:05 said:

   Jaa, zoveel zin in!! De blog van Sabine heb ik uiteraard al uitgebreid doorgelezen, zal ook nog die van Jessica bekijken. Wist niet dat zij ook veel door Colombia heeft gereisd. Heb je toch nog een tip gegeven 😉

 2. Gaaf dat jullie de stap gaan wagen! Ook een auto huren? Je kent mijn blog al, heb een uitgebreide sectie off the beaten track. Er zitten bestemmingen tussen waar letterlijk niemand komt, dus als je een uitdaging wilt haha 🙂 Ik mag hier vast geen link zetten, dus maar even zo: http:// www. besabine. com/tag/off-the-beaten-track/ Binnenkort komt hier nog meer bij! Als je echt een leuke uitdaging wilt probeer dan bij Guavio te komen. Het kan met de bus, maar is wel wat uitzoekwerk. Het is één van de mooiste plekken waar ik ben geweest in Colombia. Het is zo buiten de gebaande paden dat er in ieder geval op booking geen hotels te vinden zijn, maar er is ongetwijfeld wel ergens een mogelijkheid. Veel plezier alvast!!

  • Linda on 13 november 2017 at 22:37 said:

   Ik heb jouw tips met manlief gedeeld, dus we gaan nu even kijken wat handig is. Met de auto rondreizen heeft wel absoluut onze voorkeur.
   Ik heb je blog uiteraard al uitgebreid gelezen, maar nog niet alles van de tag ‘off the beaten track’. Dus dankjewel dat je hem nog even doorgeeft 🙂
   En wat betreft Guavio, je weet toevallig niet van een slaapplek daar?

   Heb er zoveel zin in!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation