Wijn proeven bij Bodega Finca Agostino in Mendoza (Argentinië)

We rijden ergens in een buitenwijk van Mendoza. De brede, drukke straten maken plaats voor smalle weggetjes, dwars door kleine dorpjes. De hoge, grijze gebouwen verdwijnen, het groen van de natuur verschijnt. We zien talloze bordjes van wijnhuizen die je kan bezoeken. Bodega Finca Agostino, waar wij naar onderweg zijn, staat er niet tussen.

Maar dan zien we het bordje staan. We slaan een zijweggetje in en komen terecht bij de toegangspoort van Bodega Finca Agostino. Ondanks het grijze, regenachtige weer, worden we verrast door de kleuren van de wijngaard.

Bodega Finca Agostino is het wijnhuis van vier Argentijnse broers, die in de jaren ’60 naar Canada zijn geëmigreerd. Helemaal afscheid nemen van de plek waar ze zijn opgegroeid wilden ze niet, dus hebben ze, jaren later, deze wijngaard gekocht.

Tijdens ons bezoek aan de wijngaard kregen we een rondleiding van Federica. Zo jammer dat het niet zo goed weer was, want ze organiseren hier ook fietstochten over de wijnvelden. Vind je fietsen te saai? Dan kan je ook een tochtje op een paard maken.

Een onderdeel van de rondleiding is een kijkje nemen in de wijnmakerij. Even een leuk weetje. Weet je hoe vaak de houten tonnen worden gebruikt (bij deze wijnmakerij dan)? Drie keer. De eerste keer voor de beste wijn en de laatste keer voor de wat minder goede wijn. En ik zeg bewust ‘minder goed’, want slecht kan je het niet noemen.

Na de rondleiding was het tijd voor de lunch. We kregen een overheerlijke driegangenlunch voorgeschoteld, uiteraard inclusief bijbehorende wijn. We hebben heerlijk gegeten…

Bodega Finca Agostino is één van de vele wijnhuizen in Mendoza. Het fijne aan dit wijnhuis is dat het niet zo massaal is als vele andere (ze hebben niet voor niets geen bordjes langs de weg staan). De rondleiding, tour of kookworkshop zal dan ook altijd in kleine groepjes zijn. Om te voorkomen dat er geen plek is, is het wel handig om voor je bezoek even een mailtje te sturen. En geen behoefte aan een fietstocht, een ritje op een paard of een kookworkshop? Alleen wijn proeven kan natuurlijk ook…

Meer weten over Bodega Finca Agostino? Neem dan een kijkje op hun website!

Wij bezochten dit wijnhuis op uitnodiging van Bodega Finca Agostino. 

4 Thoughts on “Wijn proeven bij Bodega Finca Agostino in Mendoza (Argentinië)

 1. Leuk! Mooie foto’s ook! 🙂 Ik ben toen ook ergens bij Mendoza naar wijgaarden geweest, met de fiets ook. Het was heel warm kan ik me herinneren haha. En heel interessant.

  • Linda on 21 april 2016 at 19:18 said:

   Dankjewel! Te warm lijkt me ook niets maar bij ons begon het zelfs te regenen 🙁 Maar de wijn was erg lekker 🙂

 2. Mooie foto’s!

  Ik drink geen alcohol (dus ook geen wijn), maar de wijnhuizen in Argentinië zijn zo leuk om te bezoeken! Een kijkje achter de schermen en een bezoek aan de grote vaten en natuurlijk de geur van de fermenterende druiven.

  • Linda on 22 april 2016 at 16:42 said:

   Dankjewel, Jenny!

   Jaa, er zitten echt pareltjes tussen! En ik vond het sowieso heel interessant om er rond te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation